Deze 11 films zie je deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a.


Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)
Regie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein | Cast: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page, Justice Smith | Onze recensie
Een charismatische dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles enorm uit de hand. 'Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves' brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.

Bekijk de trailer van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Till (2022)
Regie: Chinonye Chukwu | Cast: Danielle Deadwyler, Jalyn Hall, Frankie Faison, Haley Bennett | Onze recensie
'Till' is gebaseerd op het aangrijpende waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley's langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi. Mamies onaflaatbare strijd demonstreert hoe de kracht van een moeder een beweging op gang zette, die de hele wereld schokte.

Bekijk de trailer van Till.

Burning Days (2022)
Regie: Emin Alper | Cast: Selahattin Pasali, Ekin Koç, Hatice Aslan, Eylül Ersöz | Onze recensie
Emre, een toegewijde officier van justitie, wordt aangesteld in een dorp dat getroffen is door een watercrisis en een reeks politieke schandalen. Na een eerste verwelkoming neemt de spanning beetje bij beetje toe en wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust. Als Emre een band opbouwt met de eigenaar van de lokale krant, escaleert de druk onder verhitte geruchten.

Bekijk de trailer van Burning Days.

First Blood (1982)
Regie: Ted Kotcheff | Cast: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna, Bill McKinney
First Blood keert voor zijn 40ste verjaardag terug in de bios in prachtige 4K-resolutie. John Rambo heeft gevochten in Vietnam en komt terug in Amerika. Hij integreert moeizaam in het gewone leven en voelt zich een buitenstaander. Hij wordt constant gevolgd door sheriff Teasle die Rambo niet vertrouwt. Rambo wordt onschuldig opgepakt en gevangen genomen. Hij ontsnapt en vlucht de bossen in. De sheriff achtervolgt Rambo, maar krijgt hem niet te pakken. Daarom roept hij de hulp in van kolonel Trautman die Rambo heeft opgeleid. Rambo voelt zich bedrogen en verraden.

Bekijk de trailer van Rambo: First Blood's 4K remaster.

Mona Lisa and the Blood Moon (2021)
Regie: Ana Lily Amirpour | Cast: Kate Hudson, Jong-seo Jeon, Craig Robinson, Ed Skrein | Onze recensie
Mona Lisa (Jeon Jong-seo) zit al heel haar leven opgesloten in een isoleercel, maar dankzij haar unieke kracht kan ze gedachten van andere mensen manipuleren, en lukt het haar om te ontsnappen. Onder de volle maan struint ze van ontmoeting naar ontmoeting door de straten van New Orleans. Wanneer ze onderdak vindt bij Bonnie Belle (Kate Hudson), een alleenstaande moeder en stripper, ontstaat er een speciale vriendschap met Bonnie's verwaarloosde zoon Charlie.

Bekijk de trailer van Mona Lisa and the Blood Moon.

Daughters of the Sun (2023)
Regie: Reber Dosky | | Onze recensie
De Jezidi-vrouwen waren jong, vaak nog kinderen, toen ze werden ontvoerd vanuit de bergen in Iraaks Koerdistan. Ze werden bruut weggehaald bij hun familie, gedwongen bekeerd tot de islam en ingelijfd als seksslavinnen van IS-strijders. Inmiddels zijn veel van hen teruggekeerd, maar de taboes in de gemeenschap verhinderen de re-integratie van deze jonge vrouwen. Nederlands-Koerdische filmmaker Reber Dosky reisde af naar het centrum van de Jezidi-gemeenschap om hun verhalen vast te leggen.

Bekijk de trailer van Daughters of the Sun.

Maybe I Do (2023)
Regie: Michael Jacobs | Cast: Mezi Atwood, Kevin D. Benton, Luke Bracey, Setty Brosevelt | Onze recensie
Het jonge koppel Allen en Michelle is op het punt in hun relatie gekomen dat ze toe zijn aan de volgende stap. Alleen, zij wil trouwen, hij is blij met wat ze hebben. Ze geeft hem een dag de tijd om te besluiten waar ze heen gaan. Een etentje met de wederzijdse ouders moet wat lucht geven, maar bij de eerste ontmoeting blijken die elkaar - tot hun eigen schrik - al te kennen. En nogal goed! Ze blijken hun echtgenoten namelijk al een tijdje te bedriegen ... met elkaar. Gevangen in deze hachelijke situatie, proberen de ouders elkaar te confronteren terwijl ze alles voor hun kinderen verborgen proberen te houden.

Bekijk de trailer van Maybe I Do.

Blind Willow, Sleeping Woman (2022)
Regie: Pierre Földes | Cast: Amaury de Crayencour, Mathilde Auneveux, Arnaud Maillard, Bruno Paviot | Onze recensie
Een verloren kat, een kikker van twee meter hoog die welbespraakt is, en een raadselachtig zwart kistje, bieden hulp aan een ongeïnspireerde bankmedewerker, zijn gefrustreerde vrouw en een accountant met schizofrenie, om de stad Tokio voor te bereiden voor een aankomende aardbeving en tegelijkertijd betekenis te geven aan hun eigen leven.

Bekijk de trailer van Blind Willow, Sleeping Woman.

Last Dance (2022)
Regie: Delphine Lehericey | Cast: François Berléand, Kacey Mottet Klein, La Ribot, Déborah Lukumuena | Onze recensie
Germain geniet volop van zijn pensioen tot hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen schiet zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om hem te verzorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen, ... Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar hij durft zijn familie hier niets over te zeggen.

Bekijk de trailer van Last Dance.

Hunt (2022)
Regie: Jung-Jae Lee | Cast: Jung-Jae Lee, Nam-gil Kim, Jeong-min Hwang, Woo-sung Jung | Onze recensie
In de jaren tachtig waren Park Pyeong-ho en Kim Jung-do twee concurrentiële agenten van de nationale veiligheidsdienst, beide erg capabel in hun vakgebied. Ze kregen de opdracht om een Noord-Koreaanse spion die naar Zuid-Korea werd gestuurd te achtervolgen. Tijdens deze missie deden ze een significante ontdekking.

Bekijk de trailer van Hunt.

Grenzeloos verraad (2023)
Regie: Dennis Bots, Thomas Nauw | Cast: Dirk Gunther Mohr, Peter Nillesen, Dennis van Ooyen, Berit van de Wouw
De Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, in het Duitse leger bekend onder de bijnaam 'Der Fliegende Holländer', heeft steeds meer moeite met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Bekijk de trailer van Grenzeloos verraad.

NieuwsFilm