Deze 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'-video klinkt als muziek in de oren

Deze 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'-video klinkt als muziek in de oren

De icoon achter de muziek van de legendarische franchise.

De muziek van componist John Williams zal voor velen niet onbekend zijn. En mocht je niet van zijn naam afweten, dan heb je vast en zeker meegeneuried met een door de icoon gecomponeerde soundtrack van bijvoorbeeld Jaws, E.T., Jurassic Park, Schindler's List of Indiana Jones.

De 90-jarige componist maakt een groot deel uit van meerdere geliefde films door de jaren heen en wist voor meer dan 120 films muziek te maken.

Een iconisch duo
Een groot aantal van deze films werd geregisseerd door Steven Spielberg. Tijdens een speciale screening van The Fabelmans werd zelfs de 50-jarige samenwerking tussen Spielberg en Williams speciaal gevierd.

Het iconische duo heeft wederom samengewerkt voor de nieuwste toevoeging aan de Indiana Jones-franchise, Indiana Jones and the Dial of Destiny. Lucasfilm deelt een video over de componist en zijn rol bij de nieuwe avonturenfilm.

De man met het gouden dirigeerstokje
"Een epische productie zoals de Indiana Jones-films is echt een samenwerking. En een groot gedeelte hiervan is de muziek van John Williams. Hij geeft zoveel details aan elk ademstokkend moment en hij verbindt de films met elkaar en geeft ze hierdoor een muzikale identiteit," aldus Spielberg.



Harrison Ford, die Indy speelt vertelt: "Het is geweldig hoe John muziek creëert dat zo origineel en krachtig is voor elk element in de film."

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien en te horen in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair