Oscarwinnende Ghibli-film 'The Boy and the Heron' komt naar Netflix

Oscarwinnende Ghibli-film 'The Boy and the Heron' komt naar Netflix

"Dit veelgeprezen fantasy-avontuur" zal later dit jaar te streamen zijn op Netflix.

Met een 97% Rotten Tomatoes-score en een Oscar voor de beste animatiefilm is The Boy and the Heron een aanwinst voor de streamingdienst.

"Netflix wordt de toekomstige thuisbasis van de Oscar-winnende en Golden Globe-winnende film The Boy and the Heron, met een aankondiging van de premièredatum voor Netflix-streaming later dit jaar," luidt het nieuws op de website van Netflix.

Een verbinding
De prijswinnende en recordbrekende film, geschreven en geregisseerd door Hayao Miyazaki, gaat over het jongetje Mahito, dat enkele jaren na het overlijden van zijn moeder, met zijn vader verhuist naar het platteland van Tokio. Mahito is amper aangekomen, of hij trekt de aandacht van een reiger.

De vogel leidt hem naar een verlaten toren, waarvan hij later leert dat het een mysterieus pand is waar hij beter bij uit de buurt kan blijven. Mahito neemt de waarschuwing niet serieus, want hij heeft het gevoel dat zijn overleden moeder aan die toren verbonden is.

Geliefde klassiekers
"Dit veelgeprezen fantasy-avontuur en nog eens 22 films, waaronder geliefde klassiekers als Spirited Away, Princess Mononoke, Arrietty, Kiki's Delivery Service, My Neighbor Totoro en The Tale of The Princess Kaguya, zullen over de hele wereld op Netflix blijven streamen," aldus Netflix.



De Oscarwinnende Ghibli-film zal later dit jaar te streamen zijn op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair