Algemeen

Ook een reboot van Fantastic Four?

Het gerucht gaat dat de mogelijke reboots van Fantastic Four, Daredevil en Planet of the Apes 'darker' worden.

door Bram de Groot op 10.03.2009 om 11:43 in Algemeen
De termen 'Darker' en 'reboot' lijken de nieuwe toverwoorden te zijn bij het verfilmen van comics. Waar voorheen 'sequel' zowat standaard genoemd werd, gaan de filmmaatschappijen nu voor meer donkere superheldenfilms, die opnieuw gestart worden. Tot op heden hebben we dit gezien met The Incredible Hulk en Batman Begins. Met name de sequel (The Dark Knight) van de laatste genoemde film heeft ervoor gezorgd dat de donkere superhelden reboot hot is in Hollywood. En nu komt daar waarschijnlijk ook de Fantastic Four bij.

In 2005 en 2007 verschenen er twee Fantastic Four films, respectievelijk Fantastic Four en 4: Rise of the Silver Surfer. Beide films hebben het aardig gedaan in de wereldwijde boxoffice (gezamenlijk goed voor zo'n $620 miljoen), maar de films konden zich kwalitatief gezien niet meten met andere superheldenfilms als de X-men films, Batman Begins en de Spider-Man films. Dit is mogelijk te wijten aan de insteek van regisseur Tim Story. De film zat bol van humor en leek eerder gericht op een jongere doelgroep. Nu gaat het gerucht dat 20th Century Fox een geheel nieuwe richting in wil slaan met de Fantastische Vier. Regisseur Story wordt aan de kant gezet en ook de cast wordt vervangen. Indien dat het geval is, zullen we Jessica Alba moeten missen als Invisible Woman. De sfeer in Iron Man (overigens niet écht donker te noemen) zou als voorbeeld gelden en de stripreeks Ultimate Fantastic Four van comic-schrijver Mark Millar (Wanted) moet in de verhaallijn verwerkt worden.

Naast de Fantastic Four wil Fox ook reboots maken van Daredevil en Planet of the Apes. Van de laatstgenoemde verscheen in 2001 al een remake van het origineel uit 1968. Overigens gaan de sequels ook gewoon door. Van onder meer Spider-Man, Batman, X-Men en Sin City kunnen we komende jaren meer films verwachten.

Als er dan toch een nieuwe Fantastic Four gaat komen, dan maar een donkere reboot. Maar Jessica Alba niet als Invisible Woman? Dat zou toch zonde zijn. Wat denken jullie?

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bee

Avatar

Heel eerlijk gezegt zal ik ze, voor het acteerwerk, niet missen. als er een reboot komt.

TFM

Avatar

Ik zou het (gek genoeg misschien) jammer vinden. Vond die luchtige stijl bij TF4 eigenlijk prima passen en eigenlijk na 5 minuten al niet meer storend. Zou het dan ook jammer vinden als dat gaat verdwijnen.

DarthDavid

Avatar

Ik zal de cast ook zeker niet missen bij een reboot!
En ze mogen "The Thing" (Benjamin Grimm) ook wel opnieuw ontwerpen,
Want zag hij er niet uit als een reject van de Teenage Mutant Ninja Turtles? :P

HertogJan

Avatar

Tja als ze nu in één keer allemaal de 'batman begins'-kant op gaan is het nieuwe er wel weer van af.

RSK

Avatar

De eerste Fantastic Four was erg rommelig qua dosering humor en vertellend. De tweede vond ik al stukken beter en was alles beter in balans. De cast vind ik erg goed, die zouden ze zo moeten laten vind ik. Vooral Jessica was erg leuk om naar te kijken.

Als het maar geen Iron Man wordt!

Spijker

Avatar

Ik denk dat die onnozele vragen de laatste tijd onderaan een nieuwsbericht totaal overbodig zijn

Spijker

Avatar

TFM "Ik zou het (gek genoeg misschien) jammer vinden. Vond die luchtige stijl bij TF4 eigenlijk prima passen en eigenlijk na 5 minuten al niet meer storend. Zou het dan ook jammer vinden als dat gaat verdwijnen."


O ja en ik ben het redelijk eens met TFM. Je moet ook niet vergeten dat het budget van de eerste twee films een stuk lager was dan b.v. de Batman- of Spidermanfilms.

Dus: gewoon budget verdubbelen zeg ik en ik ben weer blij:P

TFM

Avatar

Overigens heb ik niks tegen reboots, maar zo snel vind ik echt commercieel jaaggedrag. Zo hebben we dat ook gezien met Hulk, en om nu te zeggen dat de reboot daarvan zo ontzettend goed was...

Mellie

Avatar

Ik denk dat je met een stripverfilming opeen bepaalde manier trouw moet blijven aan de strip.

Bij Spiderman probeerde men dat, door Peter Parker de sul te laten zijn die een superheld werd. Hierdoor werd de succesfactor van de strip redelijk succesvol vertaald naar het witte doek.

Batman is gewoon een duister personage dat worstelt met wraakgevoelens. Dit leent zich dus prima voor een film.

Sin City was bijna een letterlijke vertaling van de strip naar een film...

Fantastic 4 duister? De personages zijn in de strip al zo plat als een dubbeltje! Of je moet de hele film laten draaien om een gefrustreerde "thing" die baalt dat hij zo lelijk is! Hoe moet je hier in godsnaam een duistere film van maken. De strip is gewoon totaal niet duister!

tukkerstein

Avatar

Spijker "O ja en ik ben het redelijk eens met TFM. Je moet ook niet vergeten dat het budget van de eerste twee films een stuk lager was dan b.v. de Batman- of Spidermanfilms.

Dus: gewoon budget verdubbelen zeg ik en ik ben weer blij:P"


Budget van de twee Fantastic Fourfilms (100-150 miljoen) wijkt niet eens zo gek veel af van de Batman- of Spidermanfilms die recent zijn gemaakt (oke, met uitzondering van de belachelijke 250 miljoen van Spiderman 3). Volgens mij is het budget niet het probleem, alleen meer een creatieve, eigen insteek van de makers.

Chrischzz

Avatar

Waarom niet:

deze

deze

deze

of

deze

De onuitgebrachte 1994 versie toch uitbrengen?
Lekker crap, lekker campy.. goed dus.. :D

Decepticon

Avatar

Jezus man...ze zijn echt door de ideeen heen in Hollywood,en zien nu alleen maar dollartekens door TDK.FF nu al rebooten?Net wat Mellie zei,de comic is helemaal niet duister.De film is ook lekker luchtig door de goeie humor.Ik zal de cast stuk voor stuk erg missen,ze waren goed,en Jessica natuurlijk erg lekker!! Ik hoop gewoon op een deel 3 met dezelfde cast.
Daredevil zou ik wel graag een nieuwe film van willen zien,hoewel ik de 1e met Affleck ook wel gaaf vond.
Ik vond Ang Lee's Hulk erg gaaf en The Incredible Hulk waanzinnig gaaf!! Ik ben dan ook een Hulkfan.
Ik vond de laatste Planet of the Apes met Wahlberg ook wel gaaf.

Decepticon

Avatar

TFM "Overigens heb ik niks tegen reboots, maar zo snel vind ik echt commercieel jaaggedrag. Zo hebben we dat ook gezien met Hulk, en om nu te zeggen dat de reboot daarvan zo ontzettend goed was..."
Beide Hulkfilms waren erg goed,metname de reboot.

abba82

Avatar

Daredevil vind ik juist een van de betere comicfilms.

F4 was echt crap. Je kan echt zo een mooie verhaal bedenken en nu leek het meer op een kinderfilm. Jammer dat ze toch safe gingen spelen.

Ik zou het totaal niet erg vinden als de komende comicverflimingen meer op Batman Begins gaan lijken. Alleen maar beter voor de kijker.

Spijker

Avatar

abba82 "Daredevil vind ik juist een van de betere comicfilms."


Sorry?? Ga je zo ook nog beweren dat Catwoman wel aardig was:?

Sha

Avatar

Ik moet hierbij toch Spijker gelijk geven, Catwoman en Daredevil staan allebei aardig bovenaan de lijst met mislukte comic verfilmingen Smiley face

Chrischzz

Avatar

shateandar "Ik moet hierbij toch Spijker gelijk geven, Catwoman en Daredevil staan allebei aardig bovenaan de lijst met mislukte comic verfilmingen Smiley face"


Catwoman was lauw.. leuk, maar niet bijzonder.. Slechte cgi bij het muurkruipen... Flauw verhaal waarvooral het eind nogal ehm.. uhm was..

DareDevil was verder ook niet onaardig.. vooral de donkeresfeer was wel aardig, maar invergelijiing met X-men 1+2 of Spiderman1+2 gewoon net niet..

nieuwslaatste nieuws

meest populair