Ook een reboot van Fantastic Four?

Het gerucht gaat dat de mogelijke reboots van Fantastic Four, Daredevil en Planet of the Apes 'darker' worden.

De termen 'Darker' en 'reboot' lijken de nieuwe toverwoorden te zijn bij het verfilmen van comics. Waar voorheen 'sequel' zowat standaard genoemd werd, gaan de filmmaatschappijen nu voor meer donkere superheldenfilms, die opnieuw gestart worden. Tot op heden hebben we dit gezien met The Incredible Hulk en Batman Begins. Met name de sequel (The Dark Knight) van de laatste genoemde film heeft ervoor gezorgd dat de donkere superhelden reboot hot is in Hollywood. En nu komt daar waarschijnlijk ook de Fantastic Four bij.

In 2005 en 2007 verschenen er twee Fantastic Four films, respectievelijk Fantastic Four en 4: Rise of the Silver Surfer. Beide films hebben het aardig gedaan in de wereldwijde boxoffice (gezamenlijk goed voor zo'n $620 miljoen), maar de films konden zich kwalitatief gezien niet meten met andere superheldenfilms als de X-men films, Batman Begins en de Spider-Man films. Dit is mogelijk te wijten aan de insteek van regisseur Tim Story. De film zat bol van humor en leek eerder gericht op een jongere doelgroep. Nu gaat het gerucht dat 20th Century Fox een geheel nieuwe richting in wil slaan met de Fantastische Vier. Regisseur Story wordt aan de kant gezet en ook de cast wordt vervangen. Indien dat het geval is, zullen we Jessica Alba moeten missen als Invisible Woman. De sfeer in Iron Man (overigens niet écht donker te noemen) zou als voorbeeld gelden en de stripreeks Ultimate Fantastic Four van comic-schrijver Mark Millar (Wanted) moet in de verhaallijn verwerkt worden.

Naast de Fantastic Four wil Fox ook reboots maken van Daredevil en Planet of the Apes. Van de laatstgenoemde verscheen in 2001 al een remake van het origineel uit 1968. Overigens gaan de sequels ook gewoon door. Van onder meer Spider-Man, Batman, X-Men en Sin City kunnen we komende jaren meer films verwachten.

Als er dan toch een nieuwe Fantastic Four gaat komen, dan maar een donkere reboot. Maar Jessica Alba niet als Invisible Woman? Dat zou toch zonde zijn. Wat denken jullie?



NieuwsFilm

meest populair