Algemeen

Slechte recensies, maar AWESOME opbrengst!

Transformers: Money Machines, met cijfers a la The Dark Knight.

door Bram de Groot op 29.06.2009 om 00:33 in Algemeen
Dat afgelopen week Transformers: Revenge of the Fallen in premiere is gegaan, is waarschijnlijk maar weinigen ontgaan. De film breekt records en is wereldwijd een regelrechte hit. Dit afgelopen weekend heeft de film $112 miljoen mogen bijschrijven en staat in de VS na vijf dagen op een tussenstand van ruim $201 miljoen. Dat is een kleine $3 miljoen minder dan dat recordhouder The Dark Knight opbracht in zijn eerste vijf dagen. Erg knap, "awesome" en het schept hoge verwachtingen voor de totale opbrengst.

Deze score is overigens niet geheel onverwacht. Het eerste deel van Michael Bay bracht in 2007 wereldwijd al bijna $710 miljoen op. De score in de VS bleef destijds haken op zo'n $320 miljoen. Zeker niet slecht, maar bij deel twee lijkt dat zeker méér te gaan worden. De vraag is nu of Transformers 2 voor de $1.000.000.000 gaat halen (ondanks de voornamelijk negatieve recensies). Wereldwijd staat de film nu op $281 miljoen, al zijn de wereldwijde cijfers van afgelopen weekend nog niet binnen.

Veel concurrentie was er uiteraard niet voor de Autobots en Decepticons. De toppers van afgelopen weken, The Proposal, The Hangover en Up, scoren nog steeds erg aardig met bedragen tussen de $13 en $18 miljoen. Up heeft de eerste positie overgenomen als het gaat om de film die tot op heden het meeste omzet heeft behaald. De animatiefilm van Pixar staat in de VS nu op $250 miljoen en lost daarmee Star Trek af.

Op plaatsen vijf en tien mogen we twee andere nieuwkomers verwelkomen. Op vijf staat My Sister's Keeper met Cameron Diaz en op plaats 10 staat de nieuwste film, Away We Go, van Sam Mendes (American Beauty). Beide drama's vormen tot op heden geen echte concurrentie voor de box office toppers.

De overige films op de plaatsen zes tot en met negen maken de lijst vol. Year One, The Taking of Pelham 123, Star Trek en de tweede Night at the Museum hebben qua opbrengst duidelijk te lijden gehad van de release van Revenge of The Fallen.

Drie films hebben de lijst moeten verlaten. Met name de opbrengst van 'slechts' $122 miljoen voor Terminator Salvation is vast een stuk minder hoog dan verwacht. Volgende week zien we twee nieuwkomers van formaat. Ten eerste verschijnt Ice Age 3, duidelijk box office materiaal. Ook Public Enemies verschijnt. De cast (Johnny Depp, Christian Bale) voorspelt een knaller.

De Weekend Boxoffice USA van afgelopen weekend:
DW VW Film Opbrengst Totale opbrengst Budget* TrailerRelease NL
1NTransformers: Revenge of the Fallen$112,000,000$201,246,000$200trailerdraait
2 1The Proposal $18,466,000 $69,050,000$40 trailerdraait
3 2The Hangover $17,215,000 $183,247,000$35 trailerdraait
43Up$13,046,000 $250,218,000$175trailer07-10-09
5 NMy Sister's Keeper$12,030,000$12,030,000onb.trailer27-08-09
6 4 Year One $5,800,000 $32,207,000$60trailer20-08-09
75The Taking of Pelham 1 2 3$5,400,000 $53,406,000$100trailer06-08-09
87Star Trek $3,606,000 $246,225,000$150 trailerdraait
9 6Night at the Museum: Battle of the Smithsonian $3,500,000 $163,248,000$150trailerdraait
108Away We Go$1,678,000$4,056,000$17trailer13-08-09

* (On)officieel productiebudget in miljoenen. Gemiddeld gaat 55% naar de filmstudio.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Toch niet verkeerd, de film schijnt toch niet zo slecht te zijn als beweerd word.

Gewoon lekker gaan kijken en zelf oordelen, misschien heb je leuke avond of niet!!!

Lord Voldemort

Avatar

Ik ga hem straks eindelijk kijken! :W
Jeej, robot violence! :E

master3d

Avatar

Ik vond hem erg tofSmiley face nee het is geen briljante film, maar zo is hij ook niet gemaakt. Lekker lachen en goede actieSmiley face

Vind de release datum van Up nog steeds belachelijk :(

Spijker

Avatar

En dan was Bay ook nog kwaad over de marketing door Paramount. Nou door de recensies zal het niet zo'n succes zijn dus volgens mij zit het met de de marketing wel goed ;) Toch gek dat je door het creëren van een hype misschien wel een miljard kunt binnenhalen...

master3d

Avatar

Spijker "En dan was Bay ook nog kwaad over de marketing door Paramount. Nou door de recensies zal het niet zo'n succes zijn dus volgens mij zit het met de de marketing wel goed ;) Toch gek dat je door het creëren van een hype misschien wel een miljard kunt binnenhalen..."
Uh, die hype is toch dus niet gemaakt door Paramount, dus betuigd dit niet dat mensen gewoon graag deze film wilde zien?

Rudebox

Avatar

master3d "Vind de release datum van Up nog steeds belachelijk :("


Hier ben ik het mee eens, hij draait al 4 weken in de US en bij ons komt hij pas rond oktober. Waarom moet dit zolang duren? :}

En dit terwijl hij al een tijdje circuleert op het internet. Als ze het illegaal downloaden tegen willen gaan, dan moeten ze niet zulke praktijken uit gaan halen..!!

eddie32

Avatar

[quote=Rudebox]Hier ben ik het mee eens, hij draait al 4 weken in de US en bij ons komt hij pas rond oktober. Waarom moet dit zolang duren? :}

oktober hoe kom je daarbij hij draait nu al in de bioscoop

RAVEN[NL]

Avatar

Ontploffingen, lekkere wijven, robots, lekkere wijven, actie, lekkere wijven..... Waarom is er nog iemand verbaast dat hij het zo goed doet? Dat heeft echt helemaal niets met de kwaliteit van het verhaal te maken.

Rudebox

Avatar

eddie32 "[quote=Rudebox]Hier ben ik het mee eens, hij draait al 4 weken in de US en bij ons komt hij pas rond oktober. Waarom moet dit zolang duren? :}

oktober hoe kom je daarbij hij draait nu al in de bioscoop"


Weet niet waar jij woont, maar de release in Nederland is 8 oktober. In Amerika draaid hij inderdaad al 4 weken.

eddie32

Avatar

Ja sorry je hebt gelijk jullie hadden het over up had ik even nover het hoofd gezien

ik transformers :?

Planethugo

Avatar

WoUtoMatiC "
"
Awesome Smiley face

arjan-ufo

Avatar

Ik ga vanavond, ben erg benieuwd.
misschien dat een mod even het stukje moet aanpassen.
want een opbrangst van 10 miljard zal nog wel ff duren Smiley face

Yanggie

Avatar

Ben er gister naar toe geweest en vindt hem echt AWESOME!
Precies zoals ik had verwacht. Vette actie film. Vooral de gevechten tussen Autobots en Decepticons zijn een lust voor je ogen. Fenomenaal.
Tuurlijk zijn er enkele minpunten. Verhaal is flinterdun en wordt er niet overtuigend geacteerd. Met name Megan Fox. Maar who cares. Dat moet je ook absoluut niet verwachten van zo'n film.

Over het algemeen kan ik me goed vinden in de recensies op Filmtotaal, maar 1,5 ster voor deze film vind ik echt zwaar overdreven en vind ik persoonlijk onterecht.

Benja11

Avatar

Ik ben een groot dragonball z en transformers fan maar vind de transformer films best goed om naar e kijken precies waar je als klein kind over fantaseerde!

maar dragonball evolution was heel slecht maar wat schetst mijn verbazing het krijgt twee sterren en transformers 1,5!?

kom op zeg meer als drie verdiend hij zeker niet maar ik vond hem beter dan deel een en die kreeg er wel drie, volgens mij zijn er teveel michael bay haters dus krijgt de film onterecht slechte cijfers.

maar gelukkig helpt het niet we gaan toch...!!!

sorry sloeg een beetje door lol

Merlin

Avatar

Zo zie je maar weer ... het draait allemaal om de pegels.
Het erge is, dat we hierdoor weer worden opgezadeld met een vervolg, spin-off's, etc.
Meer ontploffingen, grotere robots, meer lekkere wijven ... more is less, want waar is het verhaal?!
Vroeger zat je op het puntje van je stoel als er een robot of een alien in beeld kwam, nu gaap je als er weer een over het doek voorbij vliegt die niet hoger is dan 15 meter.

UniMatriX

Avatar

Uiteindelijk bepaald het publiek of de film te pruimen is niet de recensenten. En met zulke monsterbedragen lijkt me het wel duidelijk....

thereturn

Avatar

In ieder geval dat een boel de recensies niet hebben gelezen ;)

De vorige film viel mij zo tegen vanwege het slechte verhaal en de weinige échte actie. Gevechten waren er niet of nauwelijks te zien.

thereturn

Avatar

En voor vrouwen hoef je het niet te doen. Als ik mooie vrouwen wil zien gebruik ik daarvoor wel andere media.

NieuwsFilm

meest populair