Update Batman, Superman, The Avengers en Spider-Man

O.a. productiedetails van drie grote superheldenfilms van 2012.

In 2012 bereikt het superheldengenre een hoogtepunt met films als de Marvel team-up film The Avengers (3 mei), de Spider-Man (3 juli) reboot, de derde Batman (19 juli) film van Chritopher Nolan en de volgende Superman (december) revival. Hieronder een update over deze films.

The Avengers van regisseur Joss Whedon zou volgens de geruchten opgenomen worden in New York of Los Angeles. Dit blijkt echter niet helemaal waar te zien, aangezien bekend is gemaakt dat de film wordt opgenomen in de Albuquerque Studios in New Mexico. Daarnaast wordt er wel kort gedraaid in New York en in Michigan en nog enkele onbekende locaties. Ook Thor (2011) werd in New Mexico opgenomen.

De opnames voor de nog onbetitelde Spider-Man film van regisseur Marc Webb zijn reeds begonnen. Volgens de Los Angeles Times werkt er een crew van zo'n 1000 man aan de reboot. Het overgrote gedeelte wordt opgenomen op het terrein van Sony Pictures in Los Angeles. Daarnaast wordt er uitgeweken naar New York, naar het Henry Fonda Theater in Hollywood en de Immanuel Presbyterian Church in mid-Wilshire. De superheldenfilm moet in een tijdsbestek van 90 dagen zijn opgenomen.

Regisseur Zack Snyder zoekt het ergens anders. De opnames van Superman: Man of Steel vinden namelijk plaats in Vancouver in Canada. Dit zou o.a. belastingvoordelen hebben.

Al iets ouder nieuws is dat het script van The Dark Knight Rises van regisseur Christopher Nolan gelekt zou zijn. Ondanks dat er berichten verschenen dat het niet om het echte script ging, was Warner Bros. wel zo snel om het te laten verwijderen. Volgens het gelekte "script" wordt Talia Al Ghul het vrouwelijke hoofdpersonage en wil ze de dood van haar vader Ra's Al Ghul - een van de slechteriken uit Batman Begins - wreken. Ook zullen de personages Sarah Essen en Harvey Bullock hun opwachting maken. Dr. Hugo Strange moet de belangrijkste villain van de film worden en zullen de personages Black Mask - die Salvatore Maroni (Eric Roberts in The Dark Knight, 2008) vervangt in het criminele circuit - en Killer Croc - ingehuurd door Black Mask om Batman te vermoorden - in beeld komen. Of dit allemaal waar is, is onbekend. Vast niet.



NieuwsFilm

meest populair