Algemeen

De 10 teleurstellendste films van 2010

Welke films vielen (erg) tegen dit jaar?

door Bram de Groot op 30.12.2010 om 09:38 in AlgemeenOp de website Cinema Blend is een lijstje verschenen met de 10 films die volgens hen het meest teleurstelde in 2010. Veel van onderstaande titels werden groots aangekondigd door de filmmaatschappijen, maar stelde in meerdere of mindere mate teleur bij filmcritici en/of bioscoopbezoeker. Voor een aantal titels kan overigens gezegd worden dat de filmmaatschappij daar verder maar beperkt mee zal zitten, aangezien de opbrengst aan de internationale bioscoopkassa vast wel tevreden stemde.

De 10 teleurstellendste films van 2010, in willekeurige volgorde:
Tron: Legacy
Get Him To The Greek
Knight And Day
Clash Of The Titans
The Tourist
The Bounty Hunter
Due Date
Iron Man 2
It's Kind Of A Funny Story
Sex and the City 2

Lees hier de onderbouwing van Cinema Blend. Je bent het er mee eens of niet. Zijn er andere films die je tegenvielen dit jaar? We zijn benieuwd, laat het hieronder dan even weten!

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dawgrule

Avatar

Ik snap niet waarom tron:leggacy ertussen staat... Ik heb hem nog niet gezien maar hij heeft een 7.5 op imdb. Wat is daar nou teleurstellend aan?

Remco

Avatar

Decepticon "Dat zeg ik niet, dat staat daadwerkelijk achterop de cover van de 'Snipes versie'.
En ja, ook al is de oude Game of Death niet door Lee afgemaakt en is het dan ook Lee's minste film, het is ook een klassieker, puur door de vechtscenes op het eind in het huis tegen de verschillende martial artists!"


Ik zie die gevechten aan het eind met de echte Bruce echt totaal los van de rest van die crappy film. Sterker nog die afgemaakte Game of Death is niet eens een echte Bruce Lee film. Het verhaal heeft niks te maken met het originele idee voor Game of Death en dat is pijnlijk duidelijk......

DirtyHarryCallahan

Avatar

Pete_027 "PREDATORS, mijn god wat viel die film tegen! Eerst helemaal warm gemaakt door de trailer en dan zulke slappe hap:r

SALT viel ook een beetje tegen maar niet superslecht of maar ze denken in Hollywood intelligent over te komen door in de film iets van 300 plotwendingen te stoppen.

MACHETE zakte na iets van 45 minuten ook totaal in omdat het geen stof is voor een hele film. Steven Seagal zat er te weinig in en het eind gevecht viel tegen.

GROWN UPS, als je kunt spreken van een teleurstelling want het is weer een ouderwetse Sandler filmpje. Heb alleen de eerste 30 minuten gezien misschien dat het hierna beter wordt?

RESIDENT EVIL: AFTERLIFE, echt weer een Paul WS Anderson film. Mooie plaatjes en teveel slowmotion maar verder niks dan pulp.

THE LAST AIRBENDER, eerlijk gezegd nog niet gezien maar er wordt veel slechts over geschreven en gesproken. Heb een paar kleine stukjes gezien maar die konden me ook niet bekoren."


bedankt! je hebt mijn verhaal voor het grootste deel geschreven al heb ik machette nog niet gezien!

Rarara

Avatar

Iron man 2 toont aan dat '1 is mooi meer is beter.' niet altijd opgaat. (ik bedoel al die ijzeren mannen die in de film op draafden.)de film is wel te bekijken maar het wel teleurstellend dat men weer in deze dogma blijft haken. Ik vond eigenlijk Inception bij een her-kijk tegenvallen.. een tamelijk dun verhaaltje als je door allen 'nivo's ' heen kijkt

Steve Harwin

Avatar

Dat Skyline er niet tussen zit, klopt eigenlijk wel. Ik wist dat het een buk-film zou zijn. Ben alleen zo stom geweest om hem toch te bekijken. Brrr, wat was dat slecht. Als ik er aan terugdenk doen mijn ogen nog pijn. Kan het eenieder van harte afraden.

Decepticon

Avatar

Remco "Huh een tweede Game of Death en huh vind je Game of Death een "Bruce Lee"klassieker ? Hij draait zich om in zijn graf als tie ziet wat voor rampzalig slechte film ervan gemaakt is.........."
Dat zeg ik niet, dat staat daadwerkelijk achterop de cover van de 'Snipes versie'.
En ja, ook al is de oude Game of Death niet door Lee afgemaakt en is het dan ook Lee's minste film, het is ook een klassieker, puur door de vechtscenes op het eind in het huis tegen de verschillende martial artists!

Remco

Avatar

Decepticon " ze moeten zich ook schamen dat ze acherop de cover hebben vemeld dat het een losse remake is van Bruce Lee's klassieker, het komt niet eens in de buurt van een losse remake."


Huh een tweede Game of Death en huh vind je Game of Death een "Bruce Lee"klassieker ? Hij draait zich om in zijn graf als tie ziet wat voor rampzalig slechte film ervan gemaakt is..........

xsanne1

Avatar

Argh, 5 van me lievelingsfilms zitten er bij XD
Nou ja ik heb wel heel erg veel lievelingsfilms maar maakt niet uit

FR1KANDEL

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Iron man 2 slechte film, nou echt niet, het verhaal is leuk/goed en de aktie en special effects spetteren van het scherm!!! En natuurlijk de humor!!"


welke humor?

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Iron man 2 slechte film, nou echt niet, het verhaal is leuk/goed en de aktie en special effects spetteren van het scherm!!! En natuurlijk de humor!!

MovieBoom

Avatar

Knight and Day vind ik leuk en snel en Sex and the City 2 is gewoon perfect voor de Sex and the City fans... niet voor andere mensen. En het is idd teleurstellend dat Johnny Depp in een film speelt met die Jolie...

Pete_027

Avatar

Decepticon "Klopt helemaal, de trailer zag er goed uit, en dat was ook de enigste reden dat ik hem afgelopen week bij de videotheek een kans heb gegeven. Maar ik verwachtte al niet al te veel van de film, de vechtscenes waren idd erg goed, maar de rest heb je duidelijk gemaakt, echt een slechte low-budget film, zoals al dat direct-to-dvd actievoer van dit soort acteurs. En idd, 100x op elkaar schieten en later ook nog zeggen: I want him alive :? :N
Ze mogen zich ook schamen dat ze acherop de cover hebben vemeld dat het een losse remake is van Bruce Lee's klassieker, het komt niet eens in de buurt van een losse remake."Als straf moet Wesley Snipes voor 3 jaar de bak in:Y

Decepticon

Avatar

GREAT martial art fan "Verder vond ik Game Of Death ook teleurstellend, hij was niet bepaald slecht omdat de actiescènes erg goed waren gedaan, maar voor de rest was er echt niks aan, de film speelt zich af op 2 locaties (low budget), maar 100tallen keer schieten met pistolen die toch nooit leeg geraken vond ik er wel wat over en zo zaten er nog veel fouten in."
Klopt helemaal, de trailer zag er goed uit, en dat was ook de enigste reden dat ik hem afgelopen week bij de videotheek een kans heb gegeven. Maar ik verwachtte al niet al te veel van de film, de vechtscenes waren idd erg goed, maar de rest heb je duidelijk gemaakt, echt een slechte low-budget film, zoals al dat direct-to-dvd actievoer van dit soort acteurs. En idd, 100x op elkaar schieten en later ook nog zeggen: I want him alive :? :N
Ze mogen zich ook schamen dat ze acherop de cover hebben vemeld dat het een losse remake is van Bruce Lee's klassieker, het komt niet eens in de buurt van een losse remake.

major malfunction

Avatar

Mijn top 3:

Piranja 3D
Meesterlijk slecht commercieel prutspektakel.

Predators
De meest inspiratieloze film van dit decennium.

De Eetclub
Oersaaie Hollandsche Glorie. Waar moet dat heen!? Ik wor nie goed!!! Gelukkig zijn er de 100 en een woonideen van Marie Claire.

major malfunction

Avatar

Loconut "Gast: De 10 teleurstellendste films van 2010, in willekeurige volgorde"


Ja? en? dus? nou? ...

Decepticon

Avatar

Vreemd idd dat The Last Airbender er niet tussen staat, net ze vreemd als dat Salt er niet tussen staat, dat was ook een echte tegenvaller.
Knight and Day verwachtte ik niks van en het was geen hoogstaande film, maar ik vond hem wel lekker wegkijken.

Maar Iron Man 2 hoort er echt niet tussen te staan, wat een gruwelijke sukkels bij CinemaBlend, van de 5 verwachte sterren, geven ze 3,5. En daarna zeggen dat zonder Scarlett Johansson in haar spandex, de film onkijkbaar is O+ jeez!!

En wat verwachten ze in vredesnaam tegenwoordig van een romantische comedy als The Bounty Hunter? De film doet waar die voor bedoeld is.
Maar voor mij was Resident Evil Afterlife de grootste tegenvaller van het jaar.

Loconut

Avatar

major malfunction "Grappig dat Tron: Legacy nu al bovenaan het lijstje staat Smiley face"


Gast: De 10 teleurstellendste films van 2010, in willekeurige volgorde

Steenvoorden

Avatar

major malfunction "Grappig dat Tron: Legacy bovenaan het lijstje staat Smiley face"


Hoezo?

Steenvoorden

Avatar

GROWN UPS: Viel inderdaad zwaar tegen, had meer humor verwacht vond alleen die 8 jarige grappig die nog steeds borstvoeding kreeg.

RESIDENT EVIL: AFTERLIFE OMG, wat die vent er van maakt,wat een slecht verhaal, en dat terwijl hij de eerste best goed had gemaakt, zou bijna zeggen dat hij hele goeie vriendjes met Boll kan worden.

PREDATORS: me een beetje lekker maken met een trailer inderdaad, en dan zo'n film laten zien, het enige wat me kon bekoren was dat de bekende predator even te zien was uit de vorige films.

Green Zone: sorry alvast, maar deze film kon mij echt niet aan de buis houden, moet er zeker een amerikaan voor zijn om deze goed te vinden.

Robin Hood: kan aan mij liggen maar hou meer van het oude dan van het nieuwe.

Prince of Persia: The Sands of Time: Ja weer een game verfilmming waar ik van de trailer (bijna) achterover sloeg, maar van het eindresultaat me de ogen uit m'n kop zou krabben, mooie plaatjes maar slecht verhaal, maar een engels (accent) sprekende prince? doe normaal.

Piranha 3D: Mooie dames, maar vond het origineel wel beter voor toen die tijd, vond deze film grote onzin.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader: alleen de laatste 30 min konden mij wakker houden.

Heb niet alle films kunnen zien, maar dit vond ik persoonlijk wel de slechte die ik gezien hebt dit jaar.

Pete_027

Avatar

GREAT martial art fan "Iron Man 2 vind ik juist zeer verassend dat die hierin staat. Ik vond het juist 1 van de betere films van 2010. Raar echt raar. Clash Of The Titans daarentegen was inderdaad wel minder dan verwacht en The Last Airbender was voor mij toch ook wel de slechtste zit in de cinema dit jaar.

Verder vond ik Game Of Death ook teleurstellend, hij was niet bepaald slecht omdat de actiescènes erg goed waren gedaan, maar voor de rest was er echt niks aan, de film speelt zich af op 2 locaties (low budget), maar 100tallen keer schieten met pistolen die toch nooit leeg geraken vond ik er wel wat over en zo zaten er nog veel fouten in.

Dat is het zowat. Veel echt slechte films heeft 2010 in mijn ogen niet gehad. :p"


Dat Game of Death zou tegenvallen kon je van tevoren al verwachten.

B@chelor

Avatar

Ereptile "Volgens mij staat The Last Airbender er niet in, omdat veel mensen al verwachtte dat die slecht zou zijn, en het daarom geen verrassing is dat de film (blijkbaar) slecht is.

Ik moet m nog steeds kopen en bekijken Smiley face Lijkt me namelijk een leuke film Smiley face"


Huur 'm eerst zou ik zeggen. Zonde van je geld als je koopt.

Chris23

Avatar

Get him to the greek vind ik de leukste comedy van het jaar.
En ondangs dat ik Tom Cruise een eng mannetje vind moet ik bekennen dat ik de Knight and Day zeer vermakelijk vond.

GREAT martial art fan

Avatar

Iron Man 2 vind ik juist zeer verassend dat die hierin staat. Ik vond het juist 1 van de betere films van 2010. Raar echt raar. Clash Of The Titans daarentegen was inderdaad wel minder dan verwacht en The Last Airbender was voor mij toch ook wel de slechtste zit in de cinema dit jaar.

Verder vond ik Game Of Death ook teleurstellend, hij was niet bepaald slecht omdat de actiescènes erg goed waren gedaan, maar voor de rest was er echt niks aan, de film speelt zich af op 2 locaties (low budget), maar 100tallen keer schieten met pistolen die toch nooit leeg geraken vond ik er wel wat over en zo zaten er nog veel fouten in.

Dat is het zowat. Veel echt slechte films heeft 2010 in mijn ogen niet gehad. :p

nfn

Avatar

Wie heeft deze lijst eigenlijk gemaakt???? want er zitten allemaal fouten in

Banned

Avatar

Ereptile "Volgens mij staat The Last Airbender er niet in, omdat veel mensen al verwachtte dat die slecht zou zijn, en het daarom geen verrassing is dat de film (blijkbaar) slecht is.

"
Net wat ik ging zeggen. Helemaal mee eens. xD

Ereptile

Avatar

Volgens mij staat The Last Airbender er niet in, omdat veel mensen al verwachtte dat die slecht zou zijn, en het daarom geen verrassing is dat de film (blijkbaar) slecht is.

Ik moet m nog steeds kopen en bekijken Smiley face Lijkt me namelijk een leuke film Smiley face

Deniro

Avatar

benjamin "Komaan, de 10 meest teleurstellende films en geen Last Airbender."

Daar had ik inderdaad ook vet veel van verwacht

Pete_027

Avatar

PREDATORS, mijn god wat viel die film tegen! Eerst helemaal warm gemaakt door de trailer en dan zulke slappe hap:r

SALT viel ook een beetje tegen maar niet superslecht of maar ze denken in Hollywood intelligent over te komen door in de film iets van 300 plotwendingen te stoppen.

MACHETE zakte na iets van 45 minuten ook totaal in omdat het geen stof is voor een hele film. Steven Seagal zat er te weinig in en het eind gevecht viel tegen.

GROWN UPS, als je kunt spreken van een teleurstelling want het is weer een ouderwetse Sandler filmpje. Heb alleen de eerste 30 minuten gezien misschien dat het hierna beter wordt?

RESIDENT EVIL: AFTERLIFE, echt weer een Paul WS Anderson film. Mooie plaatjes en teveel slowmotion maar verder niks dan pulp.

THE LAST AIRBENDER, eerlijk gezegd nog niet gezien maar er wordt veel slechts over geschreven en gesproken. Heb een paar kleine stukjes gezien maar die konden me ook niet bekoren.

benjamin

Avatar

Komaan, de 10 meest teleurstellende films en geen Last Airbender.

B@chelor

Avatar

Get Him To The Greek heb ik toevallig gisteravond zitten kijken, en vond 'm wel leuk. Ben het wel met Due Date eens. Naar aanleiding van trailers en de cast wilde ik deze film zien. Uiteindelijk was 't; meh.

Angelater

Avatar

Ik ben het in ieder geval eens met Clash en Iron Man 2. Daar had ik veel meer van verwacht (niet perse van het verhaal, maar de aktie en avontuur zelf)

NieuwsFilm

meest populair