Eddie Murphy meest overbetaalde acteur

De acteur verdubbelde elke dollar die hij verdiende maar net.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft een lijstje opgesteld met daarop de meest overbetaalde acteurs en actrices van Hollywood. Eddie Murphy valt de twijfelachtige eer te beurt de meest overbetaalde acteur te zijn. De afgelopen drie jaar maakte de acteur films als Imagine That, A Thousand Words, Meet Dave en Tower Heist. Daarmee sleepte hij een mooi salaris binnen, maar voor elke dollar die de studio's hem betaalden, leverde hij hen slechts 2,30 dollar.

De tweede plaats op de lijst is voor Katherine Heigl, die in films als Killers, Life as We Know It en New Year's Eve te zien was. Zij bracht slechts 3,40 dollar in het laatje voor elke dollar die ze betaald kreeg.

Zij wordt gevolgd door Reese Witherspoone, die in onder anderen How Do You Know, Water for Elephants en This Means War te zien was. Voor elke dollar die de studio’s haar betaalden, kregen zij 3,90 dollar terug.

Andere acteurs en actrices op de lijst zijn Sandra Bullock (5 dollar), Jack Black (5,20 dollar), Nicolas Cage (6 dollar), Adam Sandler (6,30 dollar), Denzel Washington (6,30 dollar), Ben Stiller (6,50 dollar) en Sarah Jessica Parker (7 dollar).

Vorig jaar stond Drew Barrymore nog op de eerste plaats, maar de voorwaarde voor deze 'prijs' is dat de acteurs en actrices de afgelopen drie jaar in minstens drie hoofdrollen in grote films gespeeld moeten hebben.



NieuwsFilm

meest populair