POLL: Beste film van Pixar?

Wordt het Toy Story, The Incredibles, Up, Finding Nemo of toch... Stem zelf!

Afgelopen zomer draaide met Brave voor het eerst sinds 2009 weer een compleet nieuw Pixar avontuur in de bioscoop. In de tussenliggende jaren zette de geliefde animatiestudio in op sequels van hun bestaande succestitels en liet daarmee de geroemde creativiteit enigszins vieren. Ondanks dat we ook dit jaar met de prequel Monsters University een bekend concept voorbij zien komen en de concurrentie, zoals DreamWorks en Blue Sky Studios, terrein lijkt te winnen, volgt er na 2013 een reeks originele nieuwe animatiefilms van Pixar. De sequel-stroom lijkt (gelukkig) te stagneren, aangezien voorlopig alleen in 2016 een vervolg staat gepland. Dan moet namelijk Finding Nemo, een van Pixars succesvolste titels, een tweede deel krijgen.

Als er terug wordt gekeken op het indrukwekkende cv van Pixar, dan weet waarschijnlijk iedereen dat de eerste avondvullende CG animatiefilm van Pixar het geprezen Toy Story (1995) is. Het alweer bijna 20 jaar oude succes werd vervolgens aangevuld met titels als A Bug's Life (1998), Monsters, Inc. (2001), The Incredibles (2004), Cars (2006) en Up (2009). De teller staat voor Pixar ondertussen op dertien animatiefilms, waarvan er drie gebaseerd zijn op een eerdere titel.

Alleen de eerste twee delen van Toy Story wisten de volle 100% te scoren op Rotten Tomatoes. de sequel Cars 2 (2011) noteerde het zwakst en is tot op heden de enige "Rotten" Pixar film met slechts 38%. Zeven animatiefilms wonnen een Academy Award voor Beste Animatiefilm en de studio haalde een kleine $8,0 miljard op de wereldwijde bioscoopkassa. Het financieel grootste succes Toy Story 3 (2010) staat met een omzet van $1,063 miljard op een tiende plaats in de mondiale Box Office Top 10 aller tijden.

Via onderstaande POLL krijg je de kans op jouw favoriete animatiefilm van Pixar Animation Studios door te geven. Waarschijnlijk voor velen een begrijpelijk lastige keuze en daarom wederom:

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
survey tool



NieuwsFilm

meest populair