Kevin Feige over Marvels Phase Three

De producent spreekt o.a. over Ant-Man, Doctor Strange, Black Panther, Hulk, Runaways en Marvel Zombies.

Entertainment Weekly had een lang gesprek met Marvel-baas Kevin Feige over wat er na The Avengers 2 allemaal gaat gebeuren in Marvels Cinematic Universe. Het enige project waarvan echt zeker is dat deze er komt, is op dit moment Ant-Man. Die film moet in november 2015 in de bioscopen draaien, vlak na The Avengers 2.

"Ongeveer 99 procent van al onze tijd wordt op dit moment gestoken in Phase Two," vertelde Feige. "Het zijn vijf kollossale films, die we moeten produceren. En dat neemt veel tijd in beslag. Maar komend jaar zullen we beginnen met de planning van wat er na Avengers 2 moet gebeuren."

Er is dus nog vrijwel niets zeker, maar toch kon Entertainment Weekly een zinvol gesprek voeren met de Marvel-baas. Het volledige gesprek kun je hier vinden. Wij vatten de belangrijkste bevindingen hieronder samen.

Ant-Man: Dit project komt er nu dus honderd procent zeker. Er wordt al sinds 2006 aan gewerkt met Edgar Wright. Hij heeft de productie dan ook steeds tegengehouden. Zo besloot Wright om eerst Scott Pilgrim en The World's End te maken. Maar nu komt 'ie er dan ook echt.

Doctor Strange: We weten dat Feige hier persoonlijk veel interesse in heeft. Maar het is nog altijd niet zeker dat de film er komt, hoewel Doctor Strange een van de belangrijkste kandidaten voor een standalone film is. "Hij heeft een geweldig achtergrondverhaal. En die wereld van pure magie, dat hebben we nog niet eerder gedaan."

Iron Man 4: Nog niet zeker, maar de opbrengst van Iron Man 3 liegt er natuurlijk niet om. Lees hier meer daarover.

Black Panther: De aanhoudende geruchten suggereren dat de film er zal komen, maar volgens Feige is alles op dit moment speculatie.

Daredevil, The Punisher, Blade, Ghost Rider: Deze franchises zijn allemaal eindelijk weer terug bij Marvel. Maar, zoals Feige zegt: "Ze hebben allemaal hun potentieel, maar we moeten wachten op het juiste moment om de films te maken." Kortom: deze films hebben geen prioriteit op Phase Three.

Hulk: Nu de Hulk (gespeeld door Mark Ruffalo) weer in trek is, wordt er gedacht over een standalone film voor het personage. "Het leuke aan Hulk is juist zijn interactie met mensen. Wat we willen uitbreiden is Mark - en Banner is helemaal niet te zien in Planet Hulk."

Het lijkt dus niet heel waarschijnlijk dat de Planet Hulk strips naar het witte doek gebracht zullen worden, maar een standalone film voor het personage behoort zeker tot de mogelijkheden. "Mark zou zijn eigen film kunnen dragen. We hebben het erover. We hebben we zin in erover na te denken: 'Wat is een Hulk standalone film?'"

Inhumans: Even was het mogelijk dat niet Guardians of the Galaxy, maar Inhumans in Phase Two te zien zou zijn. Het blijkt dat Feige er nog altijd interesse in heeft, maar of deze er zal komen is maar de vraag. "Alle gekkigheid die met Inhumans komt, hebben we al met de andere films gedaan. Maar dit zou iets van sociaal drama in zich kunnen hebben, en dat hebben we nog niet gedaan. Hoewel de X-Men zich natuurlijk al een tijdje met sociaal drama bezighouden."

Runaways: Ook dit ziet Feige wel graag naar het witte doek komen. "Het gaat erom of het past. [...] We hebben op dit moment nog niet de juiste invalshoek gevonden." Of hij de film ooit graag gemaakt wil zien? "Ik zou het graag ooit willen maken."

Marvel Zombies: Zombies zijn erg populair op dit moment, maar nee. Het zal niet gebeuren: "Zombies zijn zo grappig, de comic is erg leuk en het is een goed idee, maar het grotere profiel wordt nu opgebouwd bij de fans." Om dan een film te maken die de rest op de hak neemt zo alleen maar zonde zijn volgens Feige.

Er staat de komende tijd dus nog veel te gebeuren bij Marvel. Eerst wordt er rustig aan gewerkt om Phase Two af te krijgen, en dan wordt er gedacht aan Phase Three. Zoals uit het bovenstaande blijkt, zijn er wel al enige ideeën over wat men graag zou willen zien, maar heeft men nog weinig echt uitgewerkt. Wat zouden jullie graag naar het witte doek zien komen?



NieuwsFilm

meest populair