Comic-Con: 'Oldboy', 'Spider-Man', 'The Crow' & 'The X-Files'

En verder Ender's Game, X-Men, The Crow, Machete Kills en Dead Space.

Gisteren was de tweede dag van de San Diego Comic-Con. Het is 's werelds grootste evenement waar zich stripboekenfans en superheldenfanaten verzamelen, en staat elk jaar weer garant voor een heleboel nieuws over films, series en strips. Omdat er zoveel nieuws uitkomt, blikt FilmTotaal elke dag terug. Vandaag het tweede deel in deze serie recaps.

Bekijk hier het overzicht van wat we kunnen verwachten de komende dagen. Verder kun je op deze link het verslag van de preview night vinden. Vandaag bespreken we de gebeurtenissen van gisteren, waaronder de remake van Oldboy, vervolgfilm The Amazing Spider-Man 2, de reboot van The Crow en de mogelijkheid van een nieuwe X-Files-film.

Bekijk de afbeeldingOldboy
De afgelopen weken is de promotiecampagne van de Amerikaanse remake van Olboy flink op gang gekomen. We zagen al een trailer en een poster voorbijkomen. Gisteren is er tijdens de Comic-Con een nieuwe banner vrijgegeven. Ditmaal zien we niet hoofdrolspeler Josh Brolin, maar Elizabeth Olsen. Zij houdt een gele paraplu vast. Eerder zagen we haar ook al op een poster van de film, waarop ze toekijkt hoe Brolin opstaat uit een koffer. Klik op de afbeelding hier links voor een vergroting.

The Amazing Spider-Man 2
SuperHeroHype kreeg de kans om regisseur Marc Webb te spreken over The Amazing Spider-Man 2. Tijdens het korte interview werd onder meer gesproken over de slechterik van de film, Electro (Jamie Foxx) en het feit dat Shailene Woodley uit de film gesneden werd, ondanks haar rol als Mary Jane Watson.

Volgens Webb ligt de focus in de film vooral op Electro, en speelt Rhino (Paul Giamatti) echt een bijrol. "Electro is de hoofdslechterik. Rhino zal alleen kort in de film te zien zijn, op een zeer gecalculeerde en voorzichtige manier. Maar de hoofdslechterik is Electro in deze film en je krijgt een echt gevoel van de kracht van deze man. [...] Spider-Mans grootste wapen is het web en als hij dat op Electro loslaat, gaat er stroom door de webben omdat ze de stroom geleiden. Dat is dus een extra grote uitdaging voor Spider-Man, dus het leek me leuk deze slechterik op New York en Spider-Man los te laten."

Verder ging Webb dus nog kort in op de rol van Shailene Woodley, die ingehuurd werd om Mary Jane Watson te spelen. De reden dat ze uit de film werd geschreven ligt volgens de regisseur echt in het feit dat de film zich bovenal concentreert op de relatie tussen Gwen Stacy (Emma Stone) en Peter (Andrew Garfield). "Dat is echt waar de film zich aan vasthoudt, het is het hart van de film. Shailene was alleen in een paar scènes te zien dus het was niet nodig grote aanpassingen te maken."

Bekijk de afbeeldingThe Crow
Ook regisseur Javier Gutierrez en James O'Barr, de bedenker van de The Crow comics, waren aanwezig op de Comic-Con. Daar spraken ze met Shock Till You Drop over de status van het project. De pre-productie moet in oktober van start gaan volgens Gutierrez.

"De details zijn nog lang niet uitgewerkt behalve de creatieve consulent. Wat maakte dat ik na twintig jaar van gedachten veranderde, was Javier," vertelde O'Barr, die jarenlang tegen een remake was. "Voordat ik met hem praatte was ik 110% tegen een remake. Een reboot was niet nodig. Voor mijn gevoel kon je er 100 miljoen dollar tegenaan gooien, Johnny Depp de hoofdrol laten spelen en Ridley Scott laten regisseren, maar nog steeds niet het niveau halen dat Alex Proyas en Brandon Lee met de film bereikten. Ik vertelde dat meteen toen Javier met me aan tafel ging zitten. 'Een remake van de film maken is een slecht idee en je zult nooit meer werk vinden in Amerika'."

Ondanks die initiële negatieve houding is O'Barr nu dus echt van standpunt veranderd. De hoofdrol in deze reboot is weggelegd voor Luke Evans, en als alles volgens plan gaat, kunnen de opnames in 2014 van start.

The X-Files
Tot slot schreef IGN nog een verslag van het panel van The X-Files. Vooral interessant was de afsluitende discussie tijdens het panel, die handelde over de mogelijkheid van een derde film in de franchise. Chris Carter, David Duchovny en Gillian Anderson blijken allemaal interesse hebben in de film. Maar, op dit momnet valt er niets concreets over te melden. Helaas, maar de fans zijn er nog, dus wellicht komt de langverwachte film er nog.

Reeds verschenen
Vanzelfsprekend hebben we een boel berichten en promotiemateriaal van de Comic-Con al op de site geplaatst. Zo wisten we een zestal personageposters van Ender's Game te plaatsen. Daarnaast plaatsten we van X-Men: Days of Future Past een boel promotiemateriaal. Hier kun je onder andere beelden van de Sentinels vinden, en een aantal foto's van de belangrijkste personages.

Verder plaatsten we ook nog een teaser poster van The Crow, en een clip van Machete Kills, waarin we Michelle Rodriguez kunnen zien schitteren als Shé. Tot slot was er nog het nieuws van E.A. dat er een verfilming komt van het populaire computerspel Dead Space. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan het scenario van de film, door Justin Marks.



NieuwsFilm

meest populair