POLL: Marvel of DC Comics?

Wat is jouw favoriete franchise?

De filmzomer van 2013 was de sterkste ooit. Een substantiële bijdrage aan de 4,6 miljard dollar die de zomer in het laatje bracht, werd geleverd door stripverfilmingen. Deze worden elk jaar weer belangrijker, gezien het feit dat de best verdienende film van dit jaar tot nu toe Iron Man 3 is.

Deze film werd gemaakt met een budget van 200 miljoen dollar, en uiteindelijk eindigde de wereldwijde opbrengst van de film op 1,2 miljard dollar. Marvel heeft daar een sterke franchise mee in handen, die het productiehuis almaar uit wil breiden. De komende jaren kunnen we nog vele films van de studio verwachten, bijvoorbeeld over Ant-Man. Daarnaast kunnen we ons verheugen op een film over Doctor Strange, en over een vrouwelijke superheldin.

Maar naast de films van Marvel zijn er ook nog andere stripverfilmingen, die van DC, dat samenwerkt met Warner Bros., afkomen. Deze zomer kwam ook Man of Steel uit, waaraan Zack Snyder maar liefst 225 miljoen dollar te besteden had. Uiteindelijk stopte de teller van die film op 660 miljoen dollar.

Dat was genoeg voor Warner om te besluiten meer DC verfilmingen te maken. Allereerst zal er nog een Batman vs. Superman komen, waarin de nieuwe Batman gespeeld wordt door Ben Affleck. Vervolgens krijgen we mogelijk The Flash te zien, waarna we uiteindelijk naar de Justice League mogen kijken.

De hamvraag van al dit box office geweld is natuurlijk wat jouw favoriete filmfranchise is. Is het Marvel of is het DC? Aan jou de keus.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
surveys



NieuwsFilm

meest populair