Featured

FilmTotaal Filmoverzicht Januari

Wat zijn komende maand de grootste, opmerkelijkste of interessantste releases?

door Jim Pedd op 30.12.2013 om 13:59 in Featured
Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo'n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

The Secret Life of Walter Mitty (2 januari)

Regisseur: Ben StillerCast:
Ben Stiller | Kristen Wiig | Sean PennGenres: Avontuur | Komedie | Drama | Fantasy

Het is de tweede verfilming van het gelijknamige in 1939 verschenen korte verhaal van James Thurber, en ditmaal neemt Ben Stiller de regie en hoofdrol voor zich. Hij speelt Walter Mitty, een medewerker van Life Magazine. Hij droomt over fantastische avonturen, maar heeft eigenlijk een saai leven. In de zestien jaar dat hij voor Life werkte, raakte hij nooit een foto kwijt. Maar nu, voor het laatste nummer van Life, moet een foto die hij ooit van Sean O'Connell kreeg teruggevonden worden. Die blijkt kwijt te zijn en dus onderneemt Walter Mitty voor het eerst in zijn leven een avontuur: het terugvinden van O'Connell, om het negatief van zijn foto in handen te krijgen.

» Bekijk de trailer


The Wolf of Wall Street (9 januari)

Regisseur: Martin ScorseseCast:

Leonardo DiCaprio | Jonah Hill | Matthew McConaugheyGenres: Biografie | Komedie | Misdaad | Drama

Voor zijn nieuwste film werkte Martin Scorsese wederom samen met zijn favoriete acteur: Leonardo DiCaprio. In een interview liet Scorsese weten allang gestopt te zijn met het maken van films als DiCaprio er niet was geweest. Enfin, in deze vijfde samenwerken vertellen de twee het verhaal van Jordan Belfort. Hij handelt in aandelen en boekt al snel spectaculair succes op Wall Street. Maar aan elk succes komt een einde, en dus ook aan dat van Belfort. Op RottenTomatoes scoort de film 77%, en geldt daardoor als fresh. De consensus is dat het een geweldige film is van DiCaprio en Scorsese, die laat zien dat ze nog altijd sterk staan.

» Bekijk de trailer


Hemel op Aarde (9 januari)

Regisseur: Pieter KuijpersCast:

Huub Stapel | Jeroen van Koningsbrugge | Lies VisschedijkGenre: Drama

In Limburg beleefde Hemel op Aarde al op 18 december zijn première, maar vanaf 9 januari draait de positief ontvangen film ook in de rest van Nederland. We zien hoe de dertienjarige Bart tot over zijn oren verliefd wordt op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek. Zij is pas net bij hem in het dorp komen te wonen. Als blijkt dat Moniek ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Hemel op Aarde is een verhaal over het beleven van je eerste liefde, het opgroeien in de tijd van Grease en het in de hand hebben van je eigen lot.

» Bekijk de trailer


Nymphomaniac Part 2 (9 januari)

Regisseur: Lars von TrierCast:

Shia LaBeouf | Charlotte Gainsbourg | Connie NielsenGenres: Drama | Mysterie

Nymphomaniac is het verhaal over de erotische reis van een vrouw, van haar geboorte tot haar vijftigste verjaardag. In het eerste deel zagen we hoe de vrijgezelle Seligman in een steegje een in elkaar geslagen Joe aantrof. Hij nam haar mee naar huis om te zorgen voor haar verwondingen. Daar vertelde Joe haar levensverhaal. De eerste film volgde het erotische leven van een jonge Joe, gespeeld door Stacy Martin en de tweede laat het leven van de oudere Joe, gespeeld door Charlotte Gainsbourg. Lees hier onze recensie van de eerste film. Daaruit blijkt dat de ophef over de erotische beelden in de film nogal overtrokken zijn, en dat Lars von Trier hier en daar beter zijn best had moeten doen.


Jack Ryan: Shadow Recruit (16 januari)

Regisseur: Kenneth BranaghCast:

Chris Pine | Keira Knightley | Kevin CostnerGenres: Actie | Drama | Thriller

Chris Pine is de vierde incarnatie van Jack Ryan, het personage van de populaire schrijver Tom Clancy, in deze vijfde film. Eerder speelden Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck de rol, elk in films gebaseerd op boeken van Clancy. Dit is de eerste keer dat er een volledig nieuw verhaal bedacht is voor de film. Het is daarnaast een reboot van wat mogelijk een geheel nieuwe franchise wordt. We treffen Jack Ryan aan in de Verenigde Staten, waar hij als junior analist voor de CIA werkt. Als hij bewijs vindt voor een terroristische aanslag, wordt hij gepromoveerd tot veldagent, en naar Moskou gestuurd. Daar moet hij, terwijl hij de wereld van de geheime diensten pas net leert kennen, het complot ontrafelen.

» Bekijk de trailer


Enough Said (16 januari)

Regisseur: Nicole HolofcenerCast:

James Gandolfini | Julia Louis-Dreyfus | Catherine KeenerGenres: Komedie

In juni overleed de hoofdrolspeler van deze film, James Gandolfini. Dit is dan ook een van de laatste keren dat we de 'Soprano' op het witte doek kunnen bewonderen. In de film speelt hij een alleenstaande man, die al snel Eva leert kennen. Zij is een gescheiden moeder die haar geld verdient als masseuse. De twee krijgen een relatie, en alles lijkt goed te gaan. Dan raakt Eva bevriend met Marianne, een van haar klanten. De twee mogen elkaar, maar er is een probleem dat tussen beiden kan komen te staan. Marianne en Albert blijken een verleden met elkaar te hebben...

» Bekijk de trailer


Ender's Game (23 januari)

Regisseur: Gavin HoodCast:

Asa Butterfield | Harrison Ford | Hailee SteinfeldGenres: Actie | Avontuur | Sci-Fi

Als de mensheid in oorlog raakt met de Formics, een buitenaards insectenras, lijkt het einde nabij. In een laatste poging de Formics te verslaan, wordt er een school opgezet om de meest getalenteerde kinderen op te leiden tot de commandanten van de toekomst. Andrew 'Ender' Wiggin is een van die talentvolle kinderen. Onder leiding van kolonel Hyrum Graff en majoor Gwen Anderson leert hij zijn talenten kennen, en lijkt hij de enige te zijn die de wereld kan redden. Lukt het Ender om in de voetsporen van de legendarische generaal Mazer Rackham te treden en de strijd te winnen? Er ontstond enige ophef over deze film, toen bleek dat Orson Scott Card, de schrijver van het boek, tegen het homohuwelijk is.

» Bekijk de trailer


Venus in Fur (23 januari)

Regisseur: Roman PolanskiCast:
Mathieu Amalric | Emmanuelle SeignerGenres: Drama

Wederom maakte Roman Polanski een film van een bekend toneelstuk. Ditmaal verfilmde hij Venus in Fur, een toneelstuk van de Amerikaanse schrijver David Ives. We zien hoe de regisseur van een nieuw toneelstuk, Thomas, een vervelende dag heeft. Diverse, in eerste instantie hoopvolle audities voor de hoofdrol van zijn stuk blijken weinig succesvol. Maar dan dient zich een actrice met de naam Vanda aan. Zij overtuigt Thomas ervan auditie te mogen doen en verbaast hem. Vanda is de eerste die haar personage echt begrijpt, en ze kent de volledige tekst uit haar hoofd. Terwijl de auditie doorgaat, voelt Thomas zich steeds meer aangetrokken tot Vanda, en ontwikkelt zich een obsessie.

» Bekijk de trailer


I, Frankenstein (30 januari)

Regisseur: Stuart BeattieCast:

Aaron Eckhart | Yvonne Strahovski | Bill NighyGenres: Actie | Fantasy | Sci-Fi

Gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Kevin Grevioux, volgen we in deze Underworld-achtige film Adam. Hij werd twee eeuwen geleden door Dr. Frankenstein tot leven gewekt. Sinds die tijd heeft Adam zich met maar één ding beziggehouden: zoveel mogelijk demonen terugsturen naar de hel. Tijdens dat werk wordt hij argwanend in de gaten gehouden door waterspuwers die strijden in dienst van de hemel. Wanneer onderzoekster Terra steeds dichter bij de ontdekking van het geheim van Adams onsterfelijkheid komt, escaleert de oorlog tussen hemel en hel volledig. Met Adam daar tussenin uiteraard. Heeft hij het in zich om de wereld te redden?

» Bekijk de trailer


Out of the Furnace (30 januari)

Regisseur: Scott CooperCast:

Woody Harrelson | Christian Bale | Casey AffleckGenres: Drama | Misdaad | Thriller

Russell en zijn jongere broer Rodney groeien op in een grimmig industriestadje. Daar dromen ze van ontsnappen, om elders een beter leven op te bouwen. Maar het lot beslist anders: door een ongelukkig voorval belandt Russell in de cel en Rodney wordt door het leger naar Irak gestuurd. Eenmaal terug zoekt Rodney zijn heil in illegale vechtwedstrijden, die worden georganiseerd door de keiharde Curtis DeGroat. Russell daarentegen verkiest een rustiger bestaan, en verkiest een baan in de staalfabriek. Als Rodney na een gevecht in de afgelegen heuvels niet meer terugkeert, blijkt de band tussen de twee broers onverminderd sterk en zet Russell alles op het spel om erachter te komen wat zijn broer is overkomen.

» Bekijk de trailer


Parkland (30 januari)

Regisseur: Peter LandesmanCast:
Marcia Gay Harden | Matt Barr | Zac EfronGenres: Drama | Mysterie | Thriller

Deze dramafilm laat zien hoe belangrijke actoren omgingen met de aanslag op Amerikaanse president John F. Kennedy op 22 november 1963. De gebeurtenis choqueerde de wereld, en liet overal zijn sporen achter. Die sporen worden gevolgd in deze film. Zo zien we de medische staf van het Parkland ziekenhuis, waar Kennedy naartoe gebracht werd, de Dallas Secret Service, de FBI-agenten, en de onwetende cameraman Abraham Zapruder. Hij bleek de filmbeelden van de moordaanslag in zijn bezit te hebben.

» Bekijk de trailer


survey services


20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Walter Mitty en Jack Ryan lijken me goeie films.

B@chelor

Avatar

The Wolf of Wall Street. Misschien nog naar Jack Ryan en Out of the Furnace.

benjamin

Avatar

Film van de maand lijkt mij vrij duidelijk te zijn: The Wolf Of Wall Street!!

IvarW

Avatar

Ben benieuwd naar Ender's Game

HeroNeill

Avatar

Wolfie & Out of the Furnace

Pete_027

Avatar

The Wolf of Wall Street en Out of the Furnace maar niet echt titels om voor naar de bioscoop te gaan.

Angelater

Avatar

Parkland heb ik al gezien; is min of meer een DVD film dan een bioscoopvoorstelling. Verder is het een maand met toppers en missers. Gebalanceerd :E

Decepticon

Avatar

Ik kijk het meest uit naar Jack Ryan: Shadow Recruit, maar ik ga ook naar Ender's Game in de bios.
Out of the Furnace, I Frankenstein en Enough Said lijken me ook heel erg leuk, maar die kijk ik thuis wel een keer. Out o/t Furnace ben ik nog niet over uit of ik die in de bios wil zien.

Peebo

Avatar

Geen twijfel mogelijk : Wolf

MikeyMo

Avatar

Ik snap de release van een Parkland niet. Die film is al sinds begin November als op VOD/Blu-ray e.d. uitgebracht in Amerika, kreeg matige recensies en gaat over een onderwerp wat ons iets minder aan het hart ligt...

Nee die gaat volle zalen trekken hoor :D

AmadeusCho

Avatar

Die wolf kan me gestolen worden, voor mij Out of the Furnace.

M0vieFreak

Avatar

The Wolf of Wall Street! :Y

Banned

Avatar

Mitty al gezien, benieuwd naar Bale zijn fornuis en het beest van Wall Street.

johnwayne

Avatar

Parkland is bij onze oosterburen al op de tv geweest en ook al te koop op dvd. De film heeft niet de beste kritieken gekregen. Out of the Furnace is in de VS zeer slecht ontvangen en door critici en publiek afgebrand.

De intéressante films zijn natuurlijk Wolf, Jack Ryan, Enough Said en ook wel Walter Mitty

Roeltje

Avatar

Mitty natuurlijk! Smiley face

Frietgedicht

Avatar

Geen enkele kijk ik naar uit.

Ender's Game gaat ook heel erg slecht worden volgens Redleter media.

batmaster

Avatar

Opvallend dat veel mensen de remake van Mitty willen zien!

Lukas

Avatar

Frietgedicht "Geen enkele kijk ik naar uit.

Ender's Game gaat ook heel erg slecht worden volgens Redleter media."


Ender's Game was eigenlijk nog best goed. Ondanks zijn gebreken. Maar alles wat niet goed was aan de film is gewoon te herleiden naar een ding: de duur van van de film. Ender's Game was te kort, en met een half uurtje extra film had de film veel beter kunnen zijn. Want dan was er veel meer ruimte voor ontwikkeling van de personages. Want dat zijn de twee grootste minpunten die voortvloeien uit het feit dat de film nog geen twee uur lang: geen ontwikkeling en alles gaat veel te snel, er is geen tijd om sommige dingen te verwerken. Maar ik raad Ender's Game, ondanks deze gebreken, toch aan. Want sommige acteerprestaties zijn werkelijk subliem en een van de grootste pluspunten van de film zijn de sets die er werkelijk geweldig uitzien.

Frietgezicht

Avatar

Die Wolf of Wall Street boycotten! Dierenmishandeling! Triest hoor mensen die dat niks boeit.

KeesjeNL

Avatar

The Secret Life of Walter Mitty, de trailer die ik in de bioscoop heb gezien vond ik best goedSmiley face.

NieuwsFilm

meest populair