Featured

FEATURED: 'The Avengers: Age of Ultron'

Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe superheldenverzamelfilm?

door Jim Pedd op 17.02.2014 om 20:22 in FeaturedAfgelopen dinsdag zijn de opnames van The Avengers: Age of Ultron in Johannesburg van start gegaan. Vervolgens doet de productie nog Italië, de Verenigde Staten en Zuid-Korea aan, om te eindigen in de Shepperton Studios in Surrey, Engeland. Genoeg reden om eens te kijken wat we allemaal (denken te) weten over de film.

Teasers voor de film
Laten we maar meteen beginnen met de opmars naar de film. In tegenstelling tot wat we in Phase One te zien kregen, waren er voor Age of Ultron tot nu toe nog geen teasers. De enige teaser voor deze verzamelfilm zal te zien zijn in Captain America: The Winter Soldier. Die film zal volgens Bob Iger direct overgaan in Age of Ultron.

Over die brug vertelde de regisseur van The Winter Soldier, Joe Russo, recent nog het volgende: ”De film heeft narratieve elementen die direct verbonden zijn aan Avengers 2.” Sterker nog, Captain America 2 is de brug tussen de twee films. ”Er vindt aan het einde van The Winter Soldier een significante verandering in dit universum plaats.” Waar die significante verandering precies mee te maken heeft is nog gissen.
Age of Ultron
Wat die significante verandering inhoudt is nog gissen. Mogelijk heeft het iets te maken met de grote slechterik van de film: Ultron. Wie weet is hij op het einde van The Winter Soldier te zien. Wat weten we al over Ultron? In juni 2013 werd bekend gemaakt dat Ultron de slechterik is, en gespeeld wordt door James Spader. Voor het grootste deel wordt het personage met de computer gemaakt, al moet Spader wel motion capture werk verrichten.

Ultron werd in 1968 in de comics geïntroduceerd en heeft de bijzondere mogelijkheid zijn eigen krachten te veranderen. Regisseur Joss Whedon bevestigde al dat we dat terug zullen zien in de film. ”Ultron is absoluut iemand die evolueert, dus we zullen een aantal versies te zien krijgen. Het wordt erg cool,” aldus Whedon.

Er is één klein probleem met Ultron. Het personage wordt in de comics gemaakt door Hank Pym. Hij is ook Ant-Man, maar dat personage wordt pas ná Age of Ultron geïntroduceerd. Om die reden krijgt Ultron een nieuw scheppingsverhaal en daarin ligt de tweede mogelijkheid dat The Winter Soldier direct zal leiden tot Age of Ultron. Mogelijk is Ultron een nieuwe schepping van S.H.I.E.L.D., en is hij op het einde van The Winter Soldier te zien. Andere geruchten wijzen erop dat Ultron gemaakt wordt door Tony Stark (Robert Downey Jr.), maar daarover straks meer.
Baron Wolfgang von Strucker
Eerst nog de tweede slechterik van de film, Baron Wolfgang von Strucker. Hij rol wordt gespeeld door Thomas Kretschmann, en volgens de laatste geruchten zou hij slechts een bijrol hebben in de film. In de comics is hij het brein achter de Nazi-groep HYDRA, die geïntroduceerd werd in Captain America: The First Avenger.

Hij zou volgens de laatste geruchten vooral aan het begin van Age of Ultron een rol spelen. De nieuwe superhelden Quicksilver (Aaron Johnson) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) zouden voor hem werken aan het begin van de film, maar zich al snel bij de Avengers voegen.
Nieuwe helden: Quicksilver, Scarlet Witch
Wat weten we al over Quicksilver en de Scarlet Witch? ”Een van de problemen die ik had met de eerste film, was dat iedereen eigenlijk alleen maar goed kon slaan,” vertelde Whedon recent nog. Daarom koos hij voor een stel nieuwe toevoegingen aan het superheldenteam met bovennatuurlijke krachten. Whedon weer aan het woord: ”Quicksilver is supersnel en Scarlet Witch heeft magische krachten en telekinese, ze kan in je hoofd gaan zitten.”

Daar komt bij dat Quicksilver en Scarlet Witch in de comics al jaren deel uitmaken van de Avengers. En met de aanwezigheid van Von Strucker heeft Whedon een mooie ‘natuurlijke’ introductie. Over de Scarlet Witch vertelde actrice Elizabeth Olsen het volgende: ”Ze is gek. Er zijn meer dingen mis met haar dan welk personage ik ook gespeeld heb. Ze kan je vertellen waar een object geweest is, wat je toekomst is, spreken met de doden en mensen van het verleden, de toekomst, andere universa en ze is de enige in dit universum dit dat kan.”

En Aaron Johnson vertelde als volgt over zijn personage Quicksilver: ”Hij en zijn zus zijn in de steek gelaten door hun ouders, en ze groeiden op in Oost-Europa, waar ze voor zichzelf moesten zorgen. Hij steunt heel erg op zijn zus, maar zij ook op hem. En hij is erg overbeschermend, hij wil niet dat iemand haar aanraakt.” Ook ”heeft hij woedeproblemen” en raakt hij snel verveeld.
Nog een held: Vision
De derde held die in de film te zien zal zijn, is Vision. Hij wordt gespeeld door Paul Bettany, die tot nu toe altijd te horen was als J.A.R.V.I.S., de hulp van Tony Stark (Downey Jr.). Hij wordt in de comics geschapen door Ultron, om hem te helpen in het gevecht tegen Hank Pym.

De kans lijkt groot dat Vision in deze film ook door Ultron gemaakt wordt. De manier waarop is nog speculeren, maar mogelijk wordt J.A.R.V.I.S. door Ultron als het ware opgewaardeerd, en krijgt hij een fysiek lichaam. Dat zou ook meteen de casting van Bettany in de rol verklaren. Ook wijst dat op een band tussen Ultron en Tony Stark.
De Avengers die terugkeren
Vision, Quicksilver en Scarlet Witch voegen zich bij de zes helden die eerder in de films te zien waren. Iron Man (Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), The Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Jeremy Renner) keren terug. Ook zijn Nick Fury (Jackson), Agent Maria Hill (Cobie Smulders) en War Machine (Don Cheadle) van de partij in Age of Ultron.

Die laatste, War Machine, was niet te zien in The Avengers, maar zal in deze film Tony Stark bijstaan. En ook Hawkeye (Renner) krijgt een extra grote rol in de film. Hij was al in Thor en The Avengers te zien, maar er is extreem weinig bekend over hem. ”Dat zal veranderen,” aldus Whedon.

Wie niet terugkeren:
Omdat er zoveel nieuwe personages zijn, en zoveel terugkerende Avengers, moesten er ook enkele rollen sneuvelen. Agent Coulson (Clark Gregg) keert sowieso niet terug. Hij overleed in The Avengers, maar keerde toen op miraculeuze wijze terug in de serie Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.. Op een rol in Age of Ultron hoeft Gregg echter niet te rekenen. ”Dat is niets iets waar ik op dit moment achteraan zit, omdat er al zoveel gebeurt in Avengers 2,” vertelde Whedon. ”Ontdekken dat Coulson nog leeft zou een volledig tweede verhaal zijn. En ik heb al zoveel te vertellen in deze film.”

Niet gek dus dat Agent Coulson niet in de film te zien is. Nog een personage dat waarschijnlijk niet terugkeert is Loki (Tom Hiddleston). Hij was al tweemaal de slechterik, en zou nu misschien niet terug keren. Whedon impliceerde dat in een interview. Marvel lijkt, gezien de woorden van studiobaas Kevin Feige, wel nog een mooie toekomst voor hem in petto te hebben: ”Loki zou nog lange tijd de grote slechterik kunnen zijn.”
Geruchten:
Ondanks dat de opnames al van start zijn gegaan, hebben we natuurlijk nog tal van geruchten. Er zijn drie belangrijke personages waarvan gezegd wordt dat ze ook in Age of Ultron te zien zijn. De eerste is Falcon (Anthony Mackie), die zijn opwachting maakt in The Winter Soldier. En dan is er nog Jane Foster (Natalie Portman), die recent nog in Thor: The Dark World te zien was.

Ook is er een gerucht over Ms. Marvel. Zij zou mogelijk gespeeld worden door Katee Sackhoff, en volgens Latino Review haar opwachting maken in deze film. Heel waarschijnlijk is dat volgens ons niet, omdat Whedon al te kennen heeft gegeven niet teveel nieuwe verhalen te willen vertellen in de film. Daarom komt Agent Coulson al niet voor in de film. Het verhaal van Baron von Strucker lijkt een mooie manier om Scarlet Witch en Quicksilver in de film te introduceren, voor Ms. Marvel is er niet zo’n ‘natuurlijke’ introductie.

Tot slot is er nog een gerucht over de dood van een Avenger. Joss Whedon heeft al laten weten dat geen slecht idee te vinden. Zo lijkt er veel meer op het spel te staan voor de helden dan wanneer niemand sterft. Toch moet er wel een erg goede reden voor zijn. "Het is niet zo dat we vooraf al zeggen dat niemand zal sterven,” aldus Whedon. ”Maar het is ook geen missiestatement. We laten het verhaal zichzelf ontwikkelen, en vragen ons af: ‘Hoe moeilijk kunnen we het voor deze mensen maken?’ Je gaat naar de films om de mensen waarvan je houdt te zien lijden. Daarom ga je naar deze films.”
De toekomst:
The Avengers: Age of Ultron is vanaf 1 mei 2015 in de bioscopen te zien. Voordat het zover is, komt eerst nog Captain America: The Winter Soldier uit in de bioscopen, en daarna nog Guardians of the Galaxy. Dan is het dus de beurt aan Age of Ultron. Slechts twee maanden daarna komt Ant-Man uit in de bioscopen, en vanaf dat moment is de toekomst onzeker.

We weten dat Marvel zijn films tot 2021 gepland heeft, maar welke films het betreft is niet bekend. Op dit moment zijn er geruchten over een Guardians of the Galaxy 2, en over Black Panther, Captain America 3, Thor 3 en Doctor Strange. Recent was er verder nog een gerucht dat Marvel in Phase 3 enkel komt met Ant-Man en Doctor Strange. Een solofilm voor Scarlett Johanssons Black Widow lijkt verder ook voor ons in het verschiet te liggen.

Zeker weten we dat Robert Downey Jr. nog getekend heeft voor Avengers 3, en we kunnen er vanuit gaan dat ook Chris Evans en Chris Hemsworth in die film spelen. Die laatste twee krijgen waarschijnlijk nog een solofilm. Daarna moeten er compleet andere superhelden komen volgens Kevin Feige. Welke helden dat zouden kunnen zijn valt in onze special te lezen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Angelater

Avatar

Toch wel leuk dat ze er inmiddels mee begonnen zijn :E Hoop toch wel dat het een hele vermakelijke film wordt. Leuk nieuwsbericht; wel een aardige onderneming zo te zien.

Mas7

Avatar

Thanx voor deze 'featured'! Ik ben een Comicbook fan, dus weer goed om alle info tot nu toe & het speculeren over nieuwe personages, verhalen etc. door te nemen.

Ik kijk er altijd naar uit om ze te lezen (ook over andere franchises/filmprojecten)

Keep up The good work!

Gigan72

Avatar

Als het eind gevecht maar niet weer een copie wordt van een andere film.
Want het gevecht aan het einde van Avengers lijk te veel op die uit Transformers 3.

Ereptile

Avatar

Leuke "feaured"! Smiley face Hopelijk zien we snel wat set foto's van The Avengers 2 Smiley face Ben toch wel nieuwsgierig hoe Ultron er uit komt te zien!

Gigan72

Avatar

Ereptile "Leuke "feaured"! Smiley face Hopelijk zien we snel wat set foto's van The Avengers 2 Smiley face Ben toch wel nieuwsgierig hoe Ultron er uit komt te zien!"


Die zijn er al kijk maar op CBM is de set in zuid africa

Decepticon

Avatar

Mooie Feature Jim. Zoals het lijkt gaan we met Ulron en Bettany als Vision een waanzinnig gave en heel erg goede origins verhaal krijgen en ik denk dat Whedon zichzelf gaat overtreffen.

Ik ben benieuwd hoe zo'n grote rol War Machine gaat krijgen, misschien gaat hij wel dood.

1e setfoto én video van Avengers 2 in Zuid-Afrika, naar wat lijkt op een scene met The Hulk. Er lopen 2 mensen met naar wat ook lijkt een halve Hulk torso op een drager.

sjef

Avatar

Ik kan niet wachten tot volgend jaar! damn wat vond ik the avengers ontzettend gaaf! ik ben inmiddels 30 jaar oud maar met deze films van marvel voel ik me weer een jongetje van 10 jaar oud :P

mooi stukje om te lezen maar geen nieuwe informatie. maar dat geeft niet hoor. gewoon een samenvatting van feiten en geruchten. ik hoop wel dat Whedon het allemaal goed monteert zodat de film niet chaotisch word door de vele superhelden en vijanden.

2ndSystem

Avatar

Gigan72 "Als het eind gevecht maar niet weer een copie wordt van een andere film.
Want het gevecht aan het einde van Avengers lijk te veel op die uit Transformers 3."


Ah eindelijk iemand die er hetzelfde overdenkt, het leek een grote rip-off! de Motherships al helemaal. het eindgevecht in TF3 vond ik toch beter in The Avengers, vooral omdat in The Avengers de aliens op vliegende jetski's door de straten vliegen... dat was echt absurd!

The Avengers is een leuke film maar ik blijf bij m'n punt dat het een veel betere film had moeten zijn! Maarja kindjes van 6tot12 hebben natuurlijk flinke moeite met een 3uur durende film en een diepgaand plot... en aangezien alles om money draait, lijkt het me sterk dat ik ooit een Avengers film zie zoals ik vind dat 'ie had moeten zijn.

MonkeyBoy

Avatar

Hoe meer marvel hoe beter, en zelfs als comicfan vindt ik de kleine aanpassingen ook wel leuk, ze hoeven de comics niet exact te volgen, maakt het ook weer spannend met nieuwe/andere dingen.

als je nieuws/speculaties of geruchten leuk vindt om te lezen, dit artikel vondt ik ook erg leuk ook al is het volgens hun eigen woorden wat ver gezocht, you'll never know:

http://www.newsarama.com/18819-crazy-theory-theater-the-avengers-sequel-ultron-and-the-vision.html

Gigan72

Avatar

2ndSystem "Ah eindelijk iemand die er hetzelfde overdenkt, het leek een grote rip-off! de Motherships al helemaal. het eindgevecht in TF3 vond ik toch beter in The Avengers, vooral omdat in The Avengers de aliens op vliegende jetski's door de straten vliegen... dat was echt absurd!
"


Wat denk je van die machine die op dat dak staat van Tony Stark zijn gebouw.
Die schiet ook zo staal naar boven zo dat er een poort open gaat zo dat de aliens er door kunnen
Dat doen de Deceptiocons 2 x in Transformers 3

En die Aliens lijken te veel op die protoforms Decepticons
En zo zijn er nog wel een aantal dingen die te veel lijken op het eind gevecht uit Transformers 3

Decepticon

Avatar

2ndSystem "Ah eindelijk iemand die er hetzelfde overdenkt, het leek een grote rip-off! de Motherships al helemaal. het eindgevecht in TF3 vond ik toch beter in The Avengers, vooral omdat in The Avengers de aliens op vliegende jetski's door de straten vliegen... dat was echt absurd!

The Avengers is een leuke film maar ik blijf bij m'n punt dat het een veel betere film had moeten zijn! Maarja kindjes van 6tot12 hebben natuurlijk flinke moeite met een 3uur durende film en een diepgaand plot... en aangezien alles om money draait, lijkt het me sterk dat ik ooit een Avengers film zie zoals ik vind dat 'ie had moeten zijn."
Ha, kindjes van 6 tot 12? Het had een veel betere film moeten zijn? Je geeft zelf The Avengers een 10! O+
En als ik kijk naar meerdere ratings van jou, spreek je jezelf wel erg tegen. Je mag anders wel wat minder denigrerend zijn over films en voor wie deze films zijn.
Anders mag jij je ook tot die groep van 6 tot 12 veroordelen.

exmersion

Avatar

Leuk om te lezen. En zoals eerder gezegd door anderen, er is idd veel gejat van TF3. Iets wat jammer is maar als nog een mooie battle.

nieuwslaatste nieuws

meest populair