Poll

POLL: De films met Brad Pitt

Se7en, Twelve Monkeys, Fight Club, Babel, Ocean's Eleven, Troy, Inglourious Basterds, World War Z of heb jij een andere favoriet?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 20.07.2014 om 18:24 in Poll
In deze POLL kijken we maar weer eens naar het CV van een bekend acteur. We hebben gekozen voor publiekslieveling Brad Pitt. Sinds zijn optreden in Thelma & Louise (1991) is hij niet meer weg te denken uit Hollywood en verschijnt hij bijna jaarlijks in een grote blockbuster.

Na zijn kleine rol in Thelma & Louise (1991) wist hij via films als A River Runs Through It (1992) en Kalifornia (1993) belangrijke rollen te krijgen in een hele reeks goed ontvangen films: Interview with the Vampire (1994), Legends of the Fall (1994), Se7en (1995) en Twelve Monkeys (1995). Voor de laatste sci-fi klassieker van regisseur Terry Gilliam werd Pitt genomineerd voor een Oscar voor Beste mannelijke bijrol.

In 1999 dook hij op in Fight Club, na Se7en wederom een film van David Fincher, en een jaar later werkte hij samen met Guy Ritchie aan de misdaadkomedie Snatch. In de jaren daarna was Pitt wat minder op het witte doek te zien. In zes jaar tijd maakte hij de bekende Ocean's-trilogie (2001, 2004, 2007) en was hij te zien in de kaskraker Troy (2004) en Alejandro González Iñárritu's Babel. In 2005 maakte hij samen met zijn vrouw Angelina Jolie de actiefilm Mr. & Mrs. Smith.

Ook de afgelopen jaren was hij te zien in aantal sterke titels. Voor zijn optredens in David Finchers The Curious Case of Benjamin Button (2008) en Bennett Millers Moneyball (2011) kreeg hij Oscarnominaties voor Beste mannelijke hoofdrol. Afgelopen jaar dook hij op in maar liefst drie films, waaronder de kaskraker World War Z (2013) en de Oscarwinnaar 12 Years a Slave (2013). Eind oktober zal Pitt te zien zijn in David Ayers oorlogsfilm Fury.

In onderstaande POLL zijn alleen de live-actions films met Brad Pitt meegenomen en films van voor Thelma & Louise (1991) leken ons overbodig. Succes met stemmen!


32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Vind 'm in The Tree of Life nog op zijn best.
De manier waarop die de strenge vader speelde vond ik zeer geloofwaardig gedaan.

Ed Crane

Avatar

The Tree Of Life. Daarna Fight Club. :+

JamesBond

Avatar

'Se7en' zonder twijfel! Al komen 'Fight Club', 'World War Z' en 'Inglourious Basterds' ook erg hoog! T+)

MRDammann

Avatar

Twelve Monkeys is een van mijn favorite films aller tijden, dus die keuze is snel gemaakt.

rainking

Avatar

"What's in the booooooooooox!?"
Se7en, geweldige film!

tk1989

Avatar

Hmmm deze man maakt de laatste tijd alleen maar geweldige films :S persoonlijk vind ik dit de moeilijkste poll tot nu toe, maar toch maar voor een klassieker (se7en) gegaan.

Terminatrix

Avatar

Ik heb echt helemaal niets met deze man (en dat zegt een vrouw) ik kies dan maar voor Meet Joe Black want ik heb de rest niet echt bekeken haha.

Olrik

Avatar

Erg moeilijke keuze!
Vind wel dat je een film moet kiezen waar Brad Pitt centraal in staat en dus vielen Ocean's Eleven en Snatch al af ondanks dat ik het geweldige films vind.
Zat te twijfelen tussen Twelve Monkeys, Fight Club, Inglourious Bastards en Moneyball en ben uiteindelijk gegaan voor Moneyball.:)

benjamin

Avatar

Ik ga op dezelfde prent stemmen als vorige week: Fight Club dus, al moet gezegd dat Pitt best wel een aardig palmares heeft in het algemeen want daar zitten zeker nog uitstekende films tussen.

Terminatrix " Ik heb echt helemaal niets met deze man (en dat zegt een vrouw) ik kies dan maar voor Meet Joe Black want ik heb de rest niet echt bekeken haha. "


Je zou ook gewoon niet kunnen stemmen...

Chris23

Avatar

rainking ""What's in the booooooooooox!?"
"

;) (of was tie al s gepost hier?)

Er staan veel goeie films tussen. (Van het hele rijtje is True Romance mijn favoriet, en speelt Brad pitt een leuke bijrol daarin.)
Maar Fightclub vind ik eigenlijk de enige film waar Brad Pitt iets aan toe voegt.
Brad Pitt is Tyler Durden, maar die andere rollen (behalve Floyd) hadden net zo goed (of beter) door andere betere acteurs gedaan kunnen worden.
(Zelfde heb ik met Johnny Depp; kvond `m geniaal in Fear and Loathing, maar verder is het altijd Johny Depp as Johnny Depp)

geertvdheide

Avatar

Nee, deze keuze kan ik niet maken. Brad Pitt heeft een erg sterk repertoire als je alles zo bij elkaar ziet. Van degenen die ik gezien heb zou 't gaan tussen Se7en, Fight Club, Twelve Monkeys en The Tree of Life, maar ook een hoop andere zijn erg vet (maar met soms een minder centrale rol voor Pitt). 12 Years a Slave en Moneyball heb ik nog niet gezien en die scoren bij critici het hoogst van zijn hele euvre, dus ik onthoud mezelf ervan te stemmen.

Infje

Avatar

Ik vind Brad sowieso geweldig. Ontzettend goede acteur met hele sterke rollen. Snatch staat hoog, Fight Club, Se7en en hoe kort dan ook, True Romance, staat ook hoog. Eigenlijk staat het meeste wel hoog op de lijst. Ik ga dan toch voor Fight Club.

JamesBond

Avatar

Het gaat er nu al om spannen tussen 'Se7en' en 'Fight Club' :D

Muufley

Avatar

True Romance staat hier ook tussen? Die zit ongeveer voor 2 minuten in de film lol.

Frietgezicht

Avatar

Komt de uitslag van die poll van vorige week nog? Een poll houden schiet niet echt op als de uitslag niet bekend gemaakt wordt :P

Solid

Avatar

Zeer moeilijke pol. Het zijn bijna allemaal goede films! Topacteur ook! Iemand die het tegendeel zegt, is fucked up in de kop! Uiteindelijk was ik echt aan het twijfelen tussen seven en fight club. Heb toch voor de laatste gekozen...

DuncanIdaho

Avatar

Hmm dit was even goed lezen. Wat is mijn favoriete film. Dus niet wat vind ik zijn beste film. ( hoewel dit natuurlijk wel een en dezelfde kan zijn. In mij geval niet ) Ik moet ook toegeven dat ik er een hoop niet gezien heb, maar mijn favoriete film is Ocean's 13. Alle acteurs stralen gewoon het plezier uit dat ze hebben bij het acteren. Vind ik geweldig om te zien.

Terminatrix

Avatar

benjamin "Ik ga op dezelfde prent stemmen als vorige week: Fight Club dus, al moet gezegd dat Pitt best wel een aardig palmares heeft in het algemeen want daar zitten zeker nog uitstekende films tussen.Je zou ook gewoon niet kunnen stemmen..."


denk niet dat 1 stem veel uitmaakt

spooklift

Avatar

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

SilentF0rce

Avatar

Mijn favoriete film met Brad Pitt is Inglourious Basterds, maar ik vond hem het best in The Curious Case of Benjamin Button.
Se7en en Snatch staan beide, net als IB overigens, in mijn Top 20 favoriete films, dus best lastig kiezen!

Aangezien de poll is "Wat is jouw favoriete film met Brad Pitt?" toch maar voor Inglourious Basterds gekozen.

horizon

Avatar

Daar staan toch wel veel leuke films bij. Goed oeuvre.


Favoriete film Fight Club.

Maar The Tree of Life, Ocean's Eleven, Se7en, 12 Monkeys waren ook sterk.

The Counseler bevat wel een van de meest memorabele Brad Pitt momenten....

Pete_027

Avatar

Favorieten van mij zijn; Se7en, Fight Club, 12 Monkeys en Snatch.
Film waar hij het beste in acteert; The Tree of Life

Aangezien het hier om de 'favoriete' en niet de 'beste' film gaat met Brad Pitt kan ik het nog wel begrijpen dat World War Z stemmen krijgt.

bigmichiel

Avatar

Er staan nog teveel films tussen die ik moet zien, dus deze Poll sla ik een keertje over ;)

LuCos

Avatar

Nja, Brad Pitt. De films waarin hij speelt zijn vaak goed, maar dat ligt (voor mij gevoel) niet altijd aan de rollen die hij neer zet.
Wel vond ik hem in Babel heel sterk als vader, alleen misschien net iets te kort. Twelve Moneys is gewoon een van mijn favoriete films. Dus moeten we trouwens stemmen op een film die je zelf dan gewoon goed vind? of waarin je Brad Pitt goed vind?

Blockbuster

Avatar

Ik kies ook voor The Tree Of Life, maar er zal hier wel weer gestemd worden op wat men de beste film, dus Brad Pitt is bijzaak. Ik kijk naar zijn beste acteer prestatie, en dat vind ik The Tree Of Life. Maar Seven of Fight Club zal wel winnen... Op de laatste na heb ik ze allemaal gezien. Maar ik ben geen groot fan hoor, zijn toevallig allemaal bekende films.

JamesBond

Avatar

Blockbuster "(...) maar er zal hier wel weer gestemd worden op wat men de beste film, dus Brad Pitt is bijzaak (...)"


De vraag is ook niet, "In welke film vind jij Brad Pitt het beste acteren?" maar "Wat vind jij de beste film met Brad Pitt?" Het gaat hier dus over de films en niet over hem.

DrGrant

Avatar

The tree of life!

Masterbrain

Avatar

In fight club liet hij meer van zijn psyco kant zien en daarmee haalde hij het onderste uit zijn acteer kan, daarna werd het wat minder met ups en downs

Goov25

Avatar

'Fight Club' zonder twijfel! Al komen 'Se7en', 'Troy' en 'Inglourious Basterds' ook erg hoog! T+) 12 Years A Slave was ook bijzonder, maar Pitts spel dan weer niet heel opvallend.

;)

benjamin

Avatar

Terminatrix "denk niet dat 1 stem veel uitmaakt"


Uiteraard niet, maar als veel mensen het doen natuurlijk wel - in dit specifieke voorbeeld zal het weinig invloed hebben, maar het is toch een goed principe om enkel te stemmen als je voldoende films gezien hebt.

sjef

Avatar

Ik kies voor inglorius bastards omdat de film zo vet is en brad pitt geweldig is in deze film. '' the bear jew"

pringles

Avatar

Moeilijker dan ik dacht, aangezien de man in een aantal goede films heeft gespeeld. Ik ben toch gegaan voor Babel, omdat hij daar een prachtige rol in had vol emotie. Zijn rol in Kalifornia is ook heel sterk, lekker psychopathisch.

nieuwslaatste nieuws

meest populair