Algemeen

'Sin City: A Dame to Kill For' opent bedenkelijk, 'Guardians of the Galaxy' terug op nr. 1

Hoogste nieuwe binnenkomer: If I Stay met Chloë Grace Moretz.

door Bram de Groot op 25.08.2014 om 08:53 in Algemeen
Lang zou er naar de opvolger van de film Sin City uitgekeken zijn en afgelopen weekend ging deze dan eindelijk in première. Sin City: A Dame to Kill For (RT = 43%, IMDb = 7,3) wist het echter niet waar te maken. Naast een mager ontvangst eindigde de circa $65 miljoen kostende film met $6,5 miljoen op een bedenkelijke achtste plaats. De andere nieuwkomers, de overigens ook niet zo denderend ontvangen drama's If I Stay (RT = 41%, IMDb = 7,1) en When the Game Stands Tall (RT = 18%, IMDb = 6,9), deden het (een stuk) beter met respectievelijk $16,4 miljoen en $9,0 miljoen.

Het meeste indruk wist - wederom - Marvel Studios' topper Guardians of the Galaxy te maken. De goed ontvangen sci-fi komedie van regisseur James Gunn noteerde namelijk een prima $17,6 miljoen (-30%) en wist daarmee terug te keren naar de koppositie van de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10. Het staat ondertussen op een knappe $489,5 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa en dan moet het nog in landen als China en Japan in première gaan. Ook de popcorn-topper Teenage Mutant Ninja Turtles draaide weer netjes. De film boekte $16,8 miljoen en het staat op $238,8 miljoen wereldwijd. Ook de komedie Let's Be Cops belandde met $11,0 miljoen in de dubbele cijfers.

De zesde en zevende stek zijn weggelegd voor het fantasydrama The Giver en de actiefilm The Expendables 3. Vooral de laatste titel leverde fors in ten opzichte van het premièreweekend en kwam tot slechts $6,6 miljoen. Wereldwijd kijkt het voorlopig aan tegen een zwakke $49,0 miljoen. De laatste twee plaatsen zijn voor het drama The Hundred-Foot Journey ($5,6 miljoen) en de natuurthriller Into The Storm ($3,8 miljoen).

Volgend weekend verwelkomt de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 waarschijnlijk twee nieuwe titels met de thriller As Above/So Below en de actiefilm The November Man.
1. (2)Guardians of the Galaxy $17,631,000 $251,884,000 $170 draaittrailer 2. (1)Teenage Mutant Ninja Turtles $16,800,000 $145,610,000 $125 draaittrailer 3. (-)If I Stay $16,355,000 $16,355,000 $11 18-09-14trailer 4. (3)Let's Be Cops $11,000,000 $45,246,000 $17 draaittrailer 5. (-)When the Game Stands Tall $9,000,000 $9,000,000 $15 onbekendtrailer 6. (5)The Giver $6,730,000 $24,101,000 $25 onbekendtrailer 7. (4)The Expendables 3 $6,600,000 $27,519,000 $90 draaittrailer 8. (-)Sin City: A Dame to Kill For $6,477,000 $6,477,000 $65 donderdagtrailer 9. (7)The Hundred-Foot Journey $5,562,000 $32,750,000 $22 09-10-14trailer 10. (6)Into The Storm $3,800,000 $38,301,000 $50 donderdagtrailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer
* (On)officieel productiebudget in miljoenen.
Van de opbrengsten vloeit gemiddeld 55% terug naar de filmstudio.


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rainking

Avatar

Ik heb geen enkele interesse in de nieuwe Sin City. Toen de eerste film uitkwam, ben ik daar wel naartoe gegaan, omdat het er zo anders uitzag dan alle andere films. En hoewel ik de visuele stijl op zich wel gaaf vond, was de rest van de film nou niet echt mijn ding. Ondertussen ben ik veel meer bekend met de wereld van de comics en loop ik altijd met een grote boog om alles heen waar Frank Miller aan heeft gewerkt. En ik weet dat 'The Dark Knight Returns' en 'Batman: Year One' beschouwd worden als een paar van de beste (Batman) comics aller tijden, maar toch is er iets dat me ervan weerhoudt om ze aan te schaffen.

patrick_h

Avatar

Airbender "Maar 300: Rise of an Empire kwam 8 jaar later en die heeft redelijk veel opgebracht."
De helft van de eerste film. Met een hogere kaartprijs na zoveel jaar en de extra opbrengst van 3d, is dat behoorlijk tegenvallen. Wellicht dat bezoekers doordat ze 300:Rise vonden tegenvallen nu niet naar Sin City 2 gaan. Of dat ze één zo'n film per jaar wel genoeg vinden.

Pete_027

Avatar

jaime91 "Opent bedenkelijk? Die opening is gewoon ontzettend slecht. Ook opnieuw een harde klap voor Rodriguez die het al jaren niet meer lukt om te scoren.
"


De man kan ook maar een ding en dan houdt het een keer op..

patrick_h

Avatar

Airbender "De helft van 450 is niet 330 ;)"
Grappenmaker. $210 vs $106 als we alleen naar de US Box Office kijken. We weten tenslotte ook alleen nog maar dat de film in de VS tegenvalt.

Brein8998

Avatar

Mooi dat Guardians weer op nr. 1 staat en niet die verschrikkelijk verlepte turtles

Shifty777

Avatar

De laatste echt goede film die Rodriguez maakte was Planet Terror, maar ook dat was een niche en geen commercieel succes. Je moet sowieso van zijn stijl houden, en ik ben persoonlijk een groot liefhebber. Ik kan er echter niet omheen dat de eerste Machete al niet zo bijzonder was, de tweede toch zeker minder was en dat ik zijn kinderfilms niet kijk, maar de laatste Spy Kids werd toch ook niet goed ontvangen.

Daarnaast vind ik de From Dusk 'Till Dawn serie ook tamelijk overbodig en niet echt goed, spijtig genoeg. Hij zal nooit echt een publiekslieveling worden, maar wellicht moet hij weer eens iets volledig nieuws doen en niet blijven teren op de concepten die hij reeds bezocht, zoals hij de laatste jaren met bovengenoemde films (en serie) doet. Ik zie graag weer een goede film van hem, en gun hem ook weer een meevaller.

En Sin City 2 ga ik toch zeker kijken deze week, ik hoop dat hij mij wel kan bekoren ;)

Kamajiisama

Avatar

Rodriquez .....is al een poos de kluts kwijt ..,

jaime91

Avatar

MoJo "Hij scoort wel met zen From Dusk Till Dawn serie. Het zijn gewoon niet echt van die 'scoor' films."

Wat een hele slechte onnodige serie is overigens...

MoJo

Avatar

Pete_027 "De man kan ook maar een ding en dan houdt het een keer op.."


Hij scoort wel met zen From Dusk Till Dawn serie. Het zijn gewoon niet echt van die 'scoor' films.

jaime91

Avatar

Opent bedenkelijk? Die opening is gewoon ontzettend slecht. Ook opnieuw een harde klap voor Rodriguez die het al jaren niet meer lukt om te scoren.

Ik vraag me toch af hoe dat kan. Heb deel 1 een paar dagen geleden nog eens bekeken, en dat is toch wel een hele goede film. Komt deze sequel dan echt te laat? Dat is de enige reden die ik kan bedenken, want de recensies die ik hiervan gezien hebben, zeggen allemaal dat het een prima film is. Niet zo goed als deel 1, maar ook zeker niet slecht.

Expendables 3 kruipt steeds dichter naar de 30 toe, hopelijk is dat genoeg om Sly en co over te halen een vierde film te maken en die wel weer R-Rated te maken zoals het hoort. Want het idee om die film bereikbaarder te maken voor een groter publiek werkt blijkbaar totaal niet. Ik zou bijna zeggen, dat keer zich tegen hen als dat de reden is dat mensen die film ontwijken.

benjamin

Avatar

Sin City opende met $29,120,273 blijkbaar, dus ja, dan is dit wel heel pijnlijk en ook al hebben ze wat hype verloren door het lange wachten, het blijft toch zwak (andere nieuwkomers hebben btw ook geen hype want zijn eerste delen dus dat kan niet alles zijn). Kan zelfs niet boven de floppende Expendables komen die van mij gerust mogen floppen en daarna de boeken toedoen: als je reeks nog geen echt goede film heeft afgeleverd verdien je niet beter.

Bovenaan is Guardians de topper van de zomer: misschien was Dawn beter als ik heel eerlijk ben, maar Groot en co leverden wel de meeste fun en dus niet geheel onterecht. Andere nieuwkomers lijken mij trouwens niet zo veel aan.

SunChaser

Avatar

Er is ook niks aan marketing gedaan, weinig mensen wisten in Amerika dat de film bestond

patrick_h

Avatar

Airbender "Who the F cares about VS? Natuurlijk moet je naar de wereldwijde opbrengst kijken."
Dan moet je ook pas vergelijkingen tussen Sin City 2 en andere films gaan maken als je bij Sin City 2 van wereldwijde opbrengsten kan spreken.

Secret1994goesFilm

Avatar

Mja... deel 1 is inderdaad al 9 jaar geleden... welke not-film-kenner herinnert die zich dan nog? Persoonlijk was ik nu ook niet echt een fan van Sin City, dus ga deze ook niet checken :/

En van Expendables 3... vond hem teleurstellend en begrijp daarom dat ze niet zoveel geld er voor krijgen... Maar laat ons inderdaad hopen dat ze toch wat geld bijéén krijgen om dit keer een beter 4e deel te maken...

geertvdheide

Avatar

Wat betreft Sin City 2 is het resultaat wel logisch. De stijl van de reeks - niet alleen visueel maar vooral ook qua over-the-top plot en stripboekachtige dialogen - is eigenlijk helemaal niet zo mainstream. Een hoop mensen wilden de eerste film zien omdat er positief over gesproken werd en de visuele stijl iets nieuws was. Die film had een bescheiden hype achter zich, en de bekende cast hielp natuurlijk mee. Maar eigenlijk is het een filmreeks voor wie houdt van de sterk op de graphics novels leunende stijl; het is vrij "niche". Waarschijnlijk zijn een hoop mensen na de eerste film bewust geworden dat het toch niet echt iets voor ze is. Daarnaast werkt ook de negen jaar lange wachttijd niet mee qua succes.

Alleen de fans blijven over, en die zouden (als ik de recensies lees) redelijk tevreden kunnen zijn met de tweede film. De algehele consensus is dat het qua stijl weer goed zit, maar het plot wat minder sterk is. Ik ga 'm vroeg of laat wel checken, maar hoef 'm niet zozeer in de bios te zien.

Verder weinig interessants in de lijst. Ik had gehoopt dat If I Stay een sterkere film zou worden, maar ook die doet me uiteindelijk niet heel veel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair