Frappante geruchten 'Doctor Strange' en 'Fantastic Four 2'

Een hoofdrol voor Rachel McAdams en een regieklus voor Bryan Singer in 't vooruitzicht?

Hoewel Marvel niet aanwezig zal zijn tijdens de geanticipeerde, jaarlijkse Comic-Con om fans lekker te maken met nieuwe onthullingen, heeft Heroic Hollywood wel een opvallende castingbericht gerapporteerd over Doctor Strange, welke volgend jaar op 3 november uit moet komen. Momenteel bezit de magische superheldenfilm grote namen zoals Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor en Tilda Swinton. Als we de geruchten moeten geloven heeft Marvel de vrouwelijke hoofdrol aan Rachel McAdams aangeboden.

Of er een kans is dat ze er brood of moeite in ziet, weten we niet. Over de rol zelf is ook niets weggegeven. Slashfilm vermoedt echter dat het om de tovenares Clea gaat. Zij is een volgeling van Cumberbatch' Stephen Strange en ook zijn geliefde. Scott Derrickson (Sinister) zal de film maken naar een scenario van Jon Spaihts (Prometheus).

Een andere gerucht dat over het internet zwalpt gaat niet zozeer om het MCU, hoewel karakters van Marvel nog altijd centraal staan: de Fantastic Four. Naar verluidt zou 20th Century Fox hun reboot over het opmerkelijke kwartet goed genoeg vinden om de mythologie en de wereld verder uit te diepen met een vervolg. De hervatting moet wel een speciale worden, aangezien Bryan Singer (die behoorlijk wat X-Men-films heeft vastgelegd) lief aangekeken wordt om Fantastic Four 2 voor zijn rekening te nemen.

Singer heeft in 't verleden al eerder getracht een andere superheldenfranchise leven in te blazen, Superman Returns, dus echt een buitensporig bericht is het niet. Het gaat tevens niet zomaar om een klakkeloze sequel. Het aanstellen van Singer zou naar de fameuze crossover tussen de Fantastic Four en de X-Men moeten leiden, waar wij al eerder over berichtten. Fox zou Singer met scenarist Simon Kinberg willen herenigen voor dit idee. Het duo werkte voorheen aan X-Men: First Class en X-Men: Days of Future Past.

Vooralsnog is Singer druk bezig met de opnames van X-Men: Apocalypse, welke hij samen met Dan Harris schreef. 20th Century Fox zal meer nieuwtjes onthullen tijdens de Comic-Con in San Diego.



NieuwsFilm

meest populair