'The Dark Knight'-componist Hans Zimmer stopt met superheldenfilms

'The Dark Knight'-componist Hans Zimmer stopt met superheldenfilms

Na zo'n zes films is het moeilijk om inspiratie te vinden.

De componist Hans Zimmer stopt met het maken van de filmmuziek voor superheldenfilms. Dit heeft de Duitser bekendgemaakt tijdens Hard Talk van de BBC.

"De Dark Knight-trilogie is voor jullie misschien drie films, maar voor mij was het elf jaar van mijn leven. En toen deed ik Superman en toen deze [BvS]. Hoe moet ik het zeggen... ik ben officieel gestopt met de superhelden-business. Bij deze was het voor mij echt moeilijk om een nieuwe taal te vinden. Het was voor mij enorm belangrijk om samen te kunnen werken met een goede vriend van mij, Tom Holkenborg. Om een andere stem te hebben," aldus Zimmer.



Zimmer is vooral bekend van het opleveren van de score van Dark Knight-trilogie en het recente Batman v Superman: Dawn of Justice. Daarnaast leverde hij de filmmuziek voor films als Man of Steel, The Amazing Spider-Man 2 en de twee laatste Transformers-films. Ook is hij nagenoeg altijd betrokken bij de films van Christopher Nolan.

In zijn carrière won Zimmer één Oscar, voor de score van The Lion King, en werd voor negen andere muzikale bijdragen genomineerd. Ook won hij twee Golden Globes, voor The Lion King en Gladiator, en meerdere Grammy Awards. Dat Zimmer stopt met superheldenfilms, betekent niet dat hij stil gaat zitten. Zo levert hij de muziek voor toekomstige films als Ron Howards Inferno, Gore Verbinski's A Cure for Wellness en Nolans Dunkirk.

Voor de score van Batman v Superman: Dawn of Justice werkte Zimmer samen met de Nederlandse componist en dj Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL. Hieronder hun stuk voor het moment waarop Gal Gadots Wonder Woman het strijdtoneel betreedt, met een duidelijke stem van JXL:



NieuwsFilm

meest populair