Algemeen

Synopsis, logo en heel veel ander 'Justice League'-nieuws

De film moet qua sfeer veel fijner worden om naar te kijken dan Batman v Superman.

door Jim Pedd om 15:23 in AlgemeenHierboven kan je het eerste logo bekijken van Zack Snyders Justice League, een film waarvan de promotiecampagne vandaag gelanceerd is. Een hele reeks filmjournalisten van Amerikaanse websites en vakbladen mocht de set van de film bezoeken en tijdens die bezoeken werd veel informatie vrijgegeven. Afgezien van bovenstaand logo, is er een synopsis, informatie over de slechterik en nog veel meer!

Het plot & de schurken

Justice League speelt zich een paar maanden na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice af. In de eerste helft van de film zien we hoe Batman zijn team samenstelt en in het tweede deel nemen ze het samen op tegen slechterik Steppenwolf en zijn leger van Parademons. Er is ook al een synopsis en die luidt als volgt:

Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman (Henry Cavill) roept Bruce Wayne (Ben Affleck) de hulp in van zijn nieuwgevonden bondgenoot, Diana Prince (Gal Gadot) om een nog grotere vijand te verslaan. Samen werken Batman en Wonder Woman aan het samenstellen van een team van metamensen om het op te nemen tegen deze nieuwe bedreiging. Maar ondanks dit bijzondere team van helden – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash – is het wellicht al te laat om de wereld te redden van een aanval van gigantische proporties.

Omschrijving scène The Flash

De aanwezige pers kreeg een eerste volledig afgeronde scène te zien, die draaide om een ontmoeting tussen het personage van Ezra Miller (The Flash) en Ben Affleck. “De scène opent als Barry thuiskomt in zijn vervallen, maar vol elektronische apparatuur gestouwde appartement. Barry zet het licht aan en daar zit Bruce Wayne in een stoel. Bruce vraagt uitleg voor de scène van Barry die we in BvS zagen en Barry benadrukt eerst dat het iemand anders was.” Het kostuum van Barry ziet er volgens Uproxx uit als een Iron Man-achtig pak met losse onderdelen.

Opnames andere scène

De pers was ook aanwezig bij de opnames van een andere scène. Daarin spelen The Flash, Wonder Woman, Batman, Commisioner Gordon (J.K. Simmons) en Cyborg (Ray Fisher) rollen. ”Gordon heeft net het Bat-Signal aangezet en Batman, The Flash en Wonder Woman komen erop af. Er wordt gesproken over vliegende demonen en hoe acht prominente wetenschappers in Metropolis ontvoerd zijn. Er wordt ook gesproken over een verlaten tunnel die Metropolis met Gotham verbindt. Dan komt Cyborg aan en hij claimt dat er nu negen wetenschappers ontvoerd zijn en dat hij zich om die reden bij het team wil voegen.”

Meer humor

Er zou meer humor in de film moeten zitten en de actie moet ook toegankelijker zijn. Producent Deborah Snyder vertelde tijdens de persdag dat het geheel minder gewelddadig zou moeten worden. Men heeft dus zeker iets geleerd van de kritiek op Batman v Superman. Daarnaast lijkt het erop dat The Flash de voornaamste rol als comic relief speelt. Hij heeft in de momenten die de pers te zien kreeg de meeste grappen. Ben Affleck bevestigde dit. Hij vertelde dat er ”ruimte is voor meer humor.”

Slechts één Justice League-film?

Opmerkelijk is nog een bericht van Empire Magazine. Het Britse filmmagazine schrijft dat Deborah Snyder zegt dat er nooit een tweede film gepland was. ”We hebben altijd maar één Justice League gepland.” Toen ze vroegen of er een tweede zou komen, antwoordde zij: ”Nee”. Maar Zack Snyder voegde nog wat verwarring toe. ”We hebben nog altijd een releasedatum”, vertelde hij over de tweede film. In elk geval moet deze eerste film geen grote gaten openlaten aan het eind. Het wordt, in de woorden van Snyder, ”een complete film”.

Nog wat losse feitjes

Collider heeft een lijst met maar liefst 60 leuke feitjes opgesteld. We selecteren er een paar.
• De opnames nemen 111 dagen in beslag.
• Steppenwolf is de schurk, maar er is nog geen acteur gevonden voor de rol.
• Willem Dafoe speelt de rol van Vulko.
• Zeus speelt een rolletje in de film, om ons meer te leren over de Mother Box (die als MacGuffin dient).
• Junkie XL componeert de muziek, ditmaal zonder hulp van Hans Zimmer.
• Elke DC-film die gemaakt wordt moet op zichzelf staan, maar verbonden worden met kleinere elementen. Ze passen allemaal in dezelfde tijdlijn.
• Atlantis is in een aantal tijdsperiodes te zien, van de Oudheid tot het heden.
• Superman keert terug. Maar we weten niet hoe.
• De Batmobile heeft een update gekregen. Kijk onderaan dit bericht voor een foto.
• Een inspiratiebron voor de film is Jack Kirby’s New Gods.
• De kostuums zijn ontworpen door Michael Wilkinson (die ook aan Batman v Superman meewerkte).
• Het kostuum van Cyborg is grotendeels digitaal gemaakt.
• Dat van The Flash bestaat uit 148 onderdelen.
• Het kostuum van Wonder Woman is 5,000 jaar oud.
• Er zijn 3,000 figuranten in de film te zien en 200 personages mogen een zinnetje uitspreken.

DC-filmuniversum

De komende jaren wordt het nog druk met DC-films. Dit jaar krijgen we nog Suicide Squad te zien, dat vanaf 4 augustus in de bioscoop draait. Vervolgens is het in 2017 de beurt aan Wonder Woman (22 juni) en Justice League: Part One. 2018 gaat van start met The Flash (23 maart), dat gevolgd wordt door Aquaman (27 juli) en een nog onbekende film (4 oktober). Het jaar daarna, 2019, begint men op 5 april met Shazam!, op 14 juni gevolgd door Justice League: Part Two enop 31 oktober oor een nog onbekende film. Voor 2020 zijn er tot slot nog twee films aangekondigd: Cyborg (3 april) en Green Lantern Corps (24 juli). Kortom: de komende vier jaar komen er nog elf DC-films uit.

Wat de nog onbekende films betreft, zal een daarvan bijna zeker de aangekondigde Harley Quinn (Margot Robbie) zijn. Ook weten we dat Ben Affleck Batman een eigen film krijgt en dat er een vervolg op Man of Steel in de maak is.

De volgende keer dat we iets substantieels horen over Justice League is vermoedelijk tijdens de San Diego Comic Con, die half juli plaatsvindt en waar de film een eigen panel krijgt.
10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bilbo

Avatar

Nu is het slechts een kwestie van wachten op een foto van het hele team. Comic-Con misschien?

In ieder geval, dit is zeer leuk om te lezen. Logo ziet er cool uit en horen dat de toon veel lichter zal zijn is ook fijn om te horen, want daar is het nu wel hoog tijd voor. De scène tussen Barry en Bruce klinkt zeer leuk, trouwens (Uitgebreide beschrijving).

YOLO

Avatar

Als voormalige "DCEU hater" ben ik meer enthusiast geworden. Ik was positiever geworden na de aanstellingen van Geoff Johns, Jon Berg en Affleck, en ook de eerlijke woorden van Jeremy Irons. Ik lees iedere keer dat men heeft geleerd van de fouten van BvS. Mooi dat men luistert. :+

FilmMaster

Avatar

Kindvriendelijk? Dat klinkt niet al te best.

Ed Crane

Avatar

Nee, jammer dat ze geluisterd hebben naar de mensen die alleen humor en lichter vermaak aankunnen.

Steve-O

Avatar

Aan de andere kant waren ze dit al van plan voorafgaand BvS' release.

De Ultimate Edition van BvS maakt er een beter geheel van, al was ik ook tevreden met de bioscoopversie, de UE is beter.

Kijk hier heel erg naar uit, het klinkt in ieder geval niet dat ze het volstoppen met slechte grappen puur omdat die er in moeten.

Lijkt me dat we tijdens Comic-Con dan de eerste foto van de JL samen te zien krijgen Smiley face

M0vieFreak

Avatar

Geweldig al die nieuws! Ik kijk er enorm veel naar uit. :Y

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Aan de andere kant waren ze dit al van plan voorafgaand BvS' release.

De Ultimate Edition van BvS maakt er een beter geheel van, al was ik ook tevreden met de bioscoopversie, de UE is beter.

Kijk hier heel erg naar uit, het klinkt in ieder geval niet dat ze het volstoppen met slechte grappen puur omdat die er in moeten.

Lijkt me dat we tijdens Comic-Con dan de eerste foto van de JL samen te zien krijgen Smiley face"


Och ja dat was ook zo, ze hadden idd al een poos voor BvS aangegeven dat JL lichter zou worden; BvS was als het ware de Empire Strikes Back van de drie.

Heb je de Ultimate Cut al gezien, Steve-O?

Steve-O

Avatar

Ed Crane "Och ja dat was ook zo, ze hadden idd al een poos voor BvS aangegeven dat JL lichter zou worden; BvS was als het ware de Empire Strikes Back van de drie.

Heb je de Ultimate Cut al gezien, Steve-O?"

:Y

huyg

Avatar

When asked about it, Snyder said there's a release date for Part 2, but earlier in the day Deb Snyder actually said there will not be a Part 2 at all. Here are her exact words:

Deborah Snyder: We were only ever planning and we are only doing just Justice League. One movie.

When pressed with “So, not two parts?” She said an emphatic “No.”


Waarmee ze natuurlijk net zo goed kan bedoelen dat ze het filmen als 1 film en in 2-en hakken en als 2 films uitbrengen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair