FEATURED: Box Office Top 10 over eerste helft 2016

FEATURED: Box Office Top 10 over eerste helft 2016

Welke films waren goed voor de meeste dollars?

We zijn alweer bezig aan het tweede helft van 2016... Hieronder werpen we een blik op de tien financieel succesvolste films - waarvan er op dit moment nog een aantal draaien - aan de wereldwijde Box Office tot op heden dit jaar. Laat je reactie achter op de gebruikelijke plaats!

#10 WarcraftBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $422,1 miljoen
Ondanks dat de film van Duncan Jones in vele delen van de wereld is geflopt, weet de $160 miljoen kostende gameverfilming wel uit de kosten te komen. Mede door een opbrengst van tot op heden zo'n $220 miljoen in China staat Warcraft ondertussen al op $422,1 miljoen wereldwijd en komende periode worden hier nog wel wat miljoenen aan toegevoegd. Een vervolg lijkt er te gaan komen.



#9 Kung Fu Panda 3Bekijk de afbeelding

Wereldwijd: $518,8 miljoen
Ondanks dat de scores de twee voorgaande delen niet geëvenaard werd, bezorgde de derde Kung Fu Panda de animatiestudio DreamWorks Animation de nodige dollars in het laatje. Met een budget van $145 miljoen staat Kung Fu Panda 3 van het duo Jennifer Yuh Nelson en Alessandro Carloni op een wereldwijde score van $518,8 miljoen, met $154,3 miljoen afkomstig uit China.



#8 X-Men: ApocalypseBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $529,1 miljoen
Met een productiebudget van $178 miljoen en de succesvolle voorganger Days of Future Past (2014) nog vers in het achterhoofd wist Bryan Singer met X-Men: Apocalypse minder te overtuigen. Desondanks wist de zoveelste X-Men film financieel netjes te presteren door tot op heden $529,1 miljoen op te halen. De kans is groot dat 20th Century Fox een alternatieve route kiest voor de franchise.



#7 Finding DoryBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $548,3 miljoen
Ondanks dat het vervolg op Pixars Finding Nemo pas net in de wereldwijde bioscoopzalen te zien is - en hier en daar nog moet verschijnen - staat Finding Dory al op een waanzinnige $548,3 miljoen, waarvan zo'n 70% werd opgehaald in de States. De kans is groot dat de film komende weken nog flink wat miljoenen gaat verzamelen. In China is de animatiefilm overigens geen hit.



#6 The Mermaid (Mei ren yu)Bekijk de afbeelding

Wereldwijd: $553,8 miljoen
De Chinese film Mei ren yu laat zien hoe krachtig de Chinese filmmarkt op dit moment al is. De fantasyfilm van Stephen Chow (Shaolin Soccer) noteerde in de eerste week in China maar liefst $275,1 miljoen en in totaal $526,8 miljoen. Gezamenlijk met enkele miljoenen van buiten het thuisland eindigde de toch wat kitscherige film op een mooie score van $553,8 miljoen. En dit bij een productiebudget van zo'n $61 miljoen.



#5 DeadpoolBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $783,8 miljoen
De R-rated superheldenfilm Deadpool was overduidelijk de eerste Box Office sensatie van 2016. Met een budget van slechts $60 miljoen en een overtuigende online promotiecampagne haalde de X-Men spin-off van regisseur Tim Miller en hoofdrolspeler Ryan Reynolds maar liefst $783,8 miljoen op. Dit is meer dan welke X-Men film dan ook, én er werd geen dollar opgehaald in China aangezien de film daar niet verscheen.



#4 Batman v Superman: Dawn of JusticeBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $872,7 miljoen
Ondanks dat de film van Zack Snyder een enorme bak ellende over zich heen kreeg, wist Batman v Superman: Dawn of Justice een mooie $872,7 miljoen te noteren aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Hiertegenover staat wel een productiebudget van maar liefst $250 miljoen en mogelijk een vergelijkbaar marketingbudget. Desondanks mag Warner/DC terugkijken op een prima financiële start van hun DCEU.



#3 The Jungle BookBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $931,5 miljoen
Misschien wel de grootste verrassing, aangezien The Jungle Book een grote gok was. Het bekende verhaal werd opnieuw verteld en alles - op het hoofdpersonage na - werd ingekleurd via CGI. Met een budget van $175 miljoen toverde Jon Favreau een fantastisch fraaie animatiefilm uit de computer en de film vraagt absoluut om een tweede avontuur. Even leek de grens van $1,0 miljard in zicht.



#2 ZootopiaBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $1.019,6 miljoen
Na de successen Frozen, Big Hero 6, Wreck-It Ralph en Tangled leek het ook wel goed te gaan komen met Walt Disney's Zootopia. De titel van Byron Howard en Rich Moore kostte $150 miljoen om te maken en wist wereldwijd uit te komen op een waanzinnige $1.019,6 miljoen. Zootopia is de tweede Walt Disney animatiefilm die de grens van $1 miljard wist te passeren.



#1 Captain America: Civil WarBekijk de afbeelding

Wereldwijd: $1.150 miljoen
De tot op heden nummer één film van het jaar - financieel gezien - is uiteraard Captain America: Civil War. Het grootse superhelden-spectakel met nagenoeg alle grote MCU-superhelden wist $179,1 miljoen te noteren in het eerste weekend en gaat wereldwijd met meer dan $1.150 miljoen afsluiten. Dit is ruim minder dan de eerdere Avengers-films en vergelijkbaar met de opbrengst van Iron Man 3. De eerstvolgende MCU-film die in de buurt kan komen lijkt Guardians of the Galaxy Vol. 2 te zijn.



NieuwsFilm

meest populair