Russo's over opzetten 'Avengers: Infinity War'

Russo's over opzetten 'Avengers: Infinity War'

Ze vertellen specifiek over de band met Captain America: Civil War.

Op dit moment bereiden Joe en Anthony Russo zich voor op de negen maanden durende opnameperiode van de eerstvolgende twee Avengers-films. Maar in de tussentijd waren ze ook nog in de gelegenheid om met IGN te praten over hun vorige Marvel-film, Captain America: Civil War. Specifiek gingen ze in op hoe Civil War als opzet dient voor de nieuwe twee films.

Een belangrijk wapenfeit van slechterik Baron Zemo (Daniel Brühl) aan het einde van de film, is natuurlijk dat hij de Avengers uit elkaar wist te drijven, met een compleet veranderde relatie tussen Captain America (Chris Evans) en Iron Man (Robert Downey Jr.). Dat gaat vooral Thanos (Josh Brolin) helpen, want een verdeeld team is geen team.

Joe Russo aan het woord: "Een van de redenen waarom we zo enthousiast werden over het einde van Civil War en het feit dat er een verdeling bestaat tussen Cap en Tony en dat het erg, erg moeilijk wordt om hun relatie te repareren, is het feit dat de Avengers in tweeën verdeeld zijn en de ene helft nu achtervolgd wordt door de wet en de rest zich niet zo blij voelt met hoe het verder gaat. Nu komen Thanos en de Infinity War eraan, de grootste bedreiging ooit voor het universum, terwijl de Avengers zich op een dieptepunt bevinden, en dat vonden wij als verhalenvertellers een interessant perspectief, omdat onze helden zich nu in zo'n kwetsbare situatie bevinden. Voor ons is, nu we dichterbij de Infinity War komen, de toestand van de Avengers een belangrijk onderdeel van hoe de film begint en hoe ze de nieuwe uitdagingen tegemoet treden."

Volgens Anthony Russo zijn alle Captain America-films aan elkaar verbonden: "het verhaal dat we in Winter Soldier vertelden, legde de basis voor het verhaal dat we in Civil War vertelden en het verhaal in Civil War legt de grondvesten voor het verhaal dat we in Avengers: Infinity War vertellen. Voor ons is er een narratieve continuïteit tussen de films en elke film zet ten dele op wat er gaat komen."

Natuurlijk zien de Russo's Civil War als een belangrijk onderdeel voor Infinity War, maar voor die tijd zijn er nog vijf Marvel-films die in de bioscopen draaien. Die zullen allemaal ook zaken opzetten of duidelijk maken: Doctor Strange (27 oktober 2016), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april 2017), Spider-Man: Homecoming (6 juli 2017), Thor: Ragnarok (2 november 2017) en Black Panther (15 februari 2018). Avengers: Infinity War draait vanaf 3 mei 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair