De 10 leukste flops van 2016

De 10 leukste flops van 2016

Van Ghostbusters tot Grimsby.

Met de POLL van verleden week bekeken we de grootste flops die we dit jaar al voorbij hebben zien komen. Hieronder de uitslag met de tien leukste flops van 2016.

De film met de meeste stemmen is de blockbuster Ghostbusters geworden. Zo'n 18 procent van de ruim 1500 stemmers selecteerde de komedie van Paul Feig. Om deze $144 miljoen kostende wereldwijd verspreide film daarmee ook als winnaar aan te wijzen, gaat iets te ver. De titel "leukste flop" gaat namelijk naar de het beduidend goedkopere en minder breed verspreide The Nice Guys. De komedie van Shane Black verzamelde ook flink wat stemmen en kwam uit op 17 procent.



De overige titels die in trek waren onder de vele stemmers zijn bijvoorbeeld God of Egypt met 12 procent en Alice Through The Looking Glass met 8 procent van de stemmen. De prijzige Walt Disney-flop The Finest Hours kon op bijzonder weinig steun rekenen. De complete Top 10, op basis van de stemmen:

1. Ghostbusters - 18%
2. The Nice Guys - 17%
3. God of Egypt - 12%
4. Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows - 9%
5. Alice Through The Looking Glass - 8%
6. The Divergent Series: Allegiant - 7%
7. The Brothers Grimsby - 6%
8. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - 6%
9. The Huntsman: Winter's War - 5%
10. Zoolander 2 - 5%

Eén grotere flop stond trouwens niet in de lijst en had daar wel tussen moeten staan: het sprookje The BFG van Steven Spielberg. De film wist (tot op heden) net aan break-even te draaien met het productiebudget van $140 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair