Algemeen

De 10 leukste flops van 2016

Van Ghostbusters tot Grimsby.

door Bram de Groot om 17:27 in Algemeen
Met de POLL van verleden week bekeken we de grootste flops die we dit jaar al voorbij hebben zien komen. Hieronder de uitslag met de tien leukste flops van 2016.

De film met de meeste stemmen is de blockbuster Ghostbusters geworden. Zo'n 18 procent van de ruim 1500 stemmers selecteerde de komedie van Paul Feig. Om deze $144 miljoen kostende wereldwijd verspreide film daarmee ook als winnaar aan te wijzen, gaat iets te ver. De titel "leukste flop" gaat namelijk naar de het beduidend goedkopere en minder breed verspreide The Nice Guys. De komedie van Shane Black verzamelde ook flink wat stemmen en kwam uit op 17 procent.De overige titels die in trek waren onder de vele stemmers zijn bijvoorbeeld God of Egypt met 12 procent en Alice Through The Looking Glass met 8 procent van de stemmen. De prijzige Walt Disney-flop The Finest Hours kon op bijzonder weinig steun rekenen. De complete Top 10, op basis van de stemmen:

1. Ghostbusters - 18%
2. The Nice Guys - 17%
3. God of Egypt - 12%
4. Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows - 9%
5. Alice Through The Looking Glass - 8%
6. The Divergent Series: Allegiant - 7%
7. The Brothers Grimsby - 6%
8. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - 6%
9. The Huntsman: Winter's War - 5%
10. Zoolander 2 - 5%

Eén grotere flop stond trouwens niet in de lijst en had daar wel tussen moeten staan: het sprookje The BFG van Steven Spielberg. De film wist (tot op heden) net aan break-even te draaien met het productiebudget van $140 miljoen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Ik ga het nog eens zeggen, maar ik vind het zonde dat The Nice Guys een flop is geworden. Heb echt genoten met deze film. Één van de beste films die ik gezien heb dit jaar.

benjamin

Avatar

Ben het helemaal eens met m'n voorganger - The Nice Guys is één van de leukere films van 2016 en het is zo jammer dat een geestige, goed ontvangen film niet voldoende publiek weet te vinden. Op die manier gaan ze in Hollywood al zeker weinig motivatie vinden om originele(re) films te blijven afleveren.

Dit gezegd zijnde vind ik het toch vreemd om eerst het publiek te laten stemmen en dan de winnaar even te negeren ter voordele van de voorkeur van de auteur van het artikel over de uitslag.

horizon

Avatar

Benjamin we er maar aan. Filmtotaal is journalistiek in de achteruit aan het gaan. De aangepaste website is niveau "trek aandacht" geworden en de vele clickbait titels bewijzen dat ook. Er was een tijd dat je op filmtotaal gewoon netjes je filmnieuws kon lezen zonder stomme titels.

Bias van iemand van FT mag maar in een geval als bovenstaande poll door zomaar even te stellen wat de leukste flop is is natuurlijk erg slecht.

Als Ghostbusters de meeste stemmen krijgt dan is dat volgens de poll en dus de bezoekers de leukste flop voor de meesten.

Klaar.

ridjieddo

Avatar

Benjamin heeft wel een punt. Ghostbusters is toch gewoon de winnaar?
"Om deze $144 miljoen kostende wereldwijd verspreide film daarmee ook als winnaar aan te wijzen, gaat iets te ver. De titel "leukste flop" gaat namelijk naar de het beduidend goedkopere en minder breed verspreide The Nice Guys."
Met andere woorden: Jullie hebben voor spek en bonen gestemd!

Martinski

Avatar

2016 is nog niet eens voorbij. Waarom doen jullie deze poll niet op het einde van het jaar?

Muufley

Avatar

@horizon als het je niet aanstaat ga dan ergens anders want dergelijke azijnpisserij kan je wel ergens anders gaan verkopen. De nieuwe site is nu een goede week bezig dus ofwel accepteer je het en stop je met zeuren ofwel ga je gewoon ergens anders.

horizon

Avatar

@muufley,
Ik probeer FT alleen maar weer op niveau te krijgen. En ga nou niet ontkennen dat het aantal clickbait titels de laatste tijd is toegenomen.

horizon

Avatar

@muufley,
Ik probeer FT alleen maar weer op niveau te krijgen. En ga nou niet ontkennen dat het aantal clickbait titels de laatste tijd is toegenomen.

Master Of Films

Avatar

Ik probeer FT alleen maar weer op niveau te krijgen.
En werkt het zo in jouw eentje om FT weer op niveau te krijgen?


esteban

Avatar

Blij te zien dat de opmerking omtrent The BFG alsnog opgemerkt werd. Dat was inderdaad de grote afwezige. Moet wel gezegd dat ditmaal het break-even verhaal niet klopt. Zoals algemeen geweten onder boxoffice-watchers en ook duidelijk omschreven op oa. Mojo; Het budget vermeld is énkel en alleen de productie op zich. Het effectief maken van de film. Exclusief promotiekosten in alle mogelijke vormen. De algemene regel is dat deze nogmaals het budget omvatten. Dus om break-even te draaien, moet The BFG $280M opbrengen. ;) Het is dus nog steeds een flop, financieel gezien. En dat zal helaas ook niet meer veranderen.Ter aanvulling : Ook Ghostbusters draaide nog niet eens break-even en moet nog wat binnen halen voor de film die grens bereikt. Toch verrassend dat deze "rekenfout" op FilmTotaal voorkomt.

NieuwsFilm