Algemeen

Laat Sony Pictures voortbestaan afhangen van 'The Emoji Movie'?

De studio laat al jaren geen echt succes meer zien.

door Bram de Groot om 14:07 in Algemeen
Verleden jaar had Sony Pictures / Columbia Pictures hoge verwachtingen bij Ghostbusters en Passengers. Uiteindelijk blijken niet deze films de grootste titels, maar was het de animatiefilm The Angry Birds Movie die het sterkst presteerde. Het marktaandeel in 2016 daalde naar slechts 6% en nu lijkt Sony te overwegen te stoppen met het maken van films én tv-producties. Alles lijkt af te hangen van The Emoji Movie.

Naast de zwakke of mindere prestaties van Ghostbusters en Passengers, wisten ook films als Inferno en The Magnificent Seven niet echt te overtuigen. Er waren wel successen met kleinere titels, zoals Sausage Party, Don't Breathe en The Shallows. In 2015 waren alleen Spectre en Hotel Transylvania 2 echt succesvol. Het succesjaar 2012 is echter al weer even geleden. Toen boekt Sony / Columbia nog een marktaandeel van ruim 16% door successen als Skyfall, The Amazing Spider-Man, MIB 3, Hotel Transylvania, 21 Jump Street en The Vow.

Volgens The New York Post heeft Sony van hun bank het advies gekregen om onderdelen van Sony Entertainment te gaan verkopen. Lesile Moonves (CEO van CBS) en enkele onbekende Chinese investeerder zouden al interesse hebben getoond in zowel Columbia Pictures als de TV-divisie.

Sony CEO Kazuo Hirai gaf al eens een statement af: "We zien onze entertainment takken als essentiële onderdelen van Sony." Volgens de bron van The New York Post zou Sony tot het einde van de zomer wachten met een besluit. Tot die tijd verschijnen er drie grote titels van Sony / Columbia, namelijk The Emoji Movie, The Dark Tower en de co-productie Spider-Man: Homecoming. De bron: "Ze willen zien hoe The Emoji Movie het doet, aangezien ze denken dat ze hiermee een franchise hebben die de prijs weet op te schroeven."

Dat er iets moet gebeuren bij Sony / Columbia Pictures is duidelijk. Ondanks enkele aardige (box office) hits, is het marktaandeel zwak en er verschijnen regelmatig teleurstellende titels en flops.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Dan start dat proces maar alvast want Emoji lijkt me toch wel een flop xD

esteban

Avatar

Niet te vergeten dat ze bij Sony o.a. ook nog Smurfs : The Lost Village klaar staan hebben deze lente. Het gaat heus niet over Emoji alleen.

Ed Crane

Avatar

Kom op Sony, als je je hoop vestigt op een film waarvan hét symbool een drol is, dan kun je maar beter meteen de boel sluiten.

Je maakt het je critici wel heel makkelijk. Meteen het symbool ook voor Sony van de afgelopen paar jaar zèlf.

Xenolicker

Avatar

Er is nu toch ook weer een nieuwe Underworld film - breekt die niet alle records dan?!

Banned

Avatar

Jammer want ze brengen bij ons nog heel wat indie films uit.

Decepticon

Avatar

Dan zeg ik ook, sluit de deuren direct maar. De mensen die daar aan het roer staan hebben geen idee meer wat ze moeten doen en worden zo wanhopig dat ze denken ze kunnen scoren met een Emoji movie...
En ideeën als en MIB/21 Jump Street crossovers....
Had o.a. The Amazing Spider-Man franchise gewoon rustig en goed uitgewerkt, die films scoorden goed aan de box office.

HvLee

Avatar

The Dark Tower geeft me nog hoop, maar Emoji? Dat was bij de trailer al duidelijk dat daar niemand op zit te wachten.

NieuwsFilm

meest populair