'Fast and Furious'-films in 8 minuten!

Weet jij waar ze over gingen?

Onlangs ging alweer het achtste deel in de Fast & Furious-reeks van start. De reeks startte in 2001 met daarin Dominic Toretto (Vin Diesel) en Brian O'Conner (Paul Walker) als de belangrijkste gezichten. Gedurende de reeks zijn er heel wat namen bijgekomen en weer vertrokken. Hieronder in slechts 8 minuten een blik op wat er zoal gebeurde.

Na het origineel The Fast and the Furious (2001) en de twee vervolgen 2 Fast 2 Furious (2003) en The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) leek de reeks op te houden. Het was Justin Lin die de franchise een enorme impuls gaf met Fast & Furious (2009) om vervolgens verder uit te bouwen met Fast Five (2011) en Fast & Furious 6 (2013). Het verleden jaar verschenen Furious 7 (2015) van James Wan was door de dood van Walker een beladen deel, maar wel een enorme kaskraker. F8 van regisseur F. Gary Gray lijkt het succes te gaan herhalen en draait nu in de bioscoop. Lees de FT recensie!

De miljarden-films behoren ondertussen tot de succesvolste filmfranchises ooit en ook het achtste deel pakt flink uit een staat na één weekend en een paar dagen op bijna $600 miljoen wereldwijd. Hieronder de Fast & Furious flashbackvideo, vermakelijk gepresenteerd door Ludacris, de acterende rapper die de rol speelt van Tej Parker, te zien in vijf van de acht delen. De video komt van Vanity Fair.



NieuwsFilm

meest populair