Alles over 'Spider-Man: Homecoming'

Alles over 'Spider-Man: Homecoming'

De beste Spider-Man film in jaren?

Nadat hij in Captain America: Civil War zijn debuut in het MCU maakte, mag Spider-Man het nu in zijn eentje proberen met Spider-Man: Homecoming. Vanaf donderdag aanstaande in de bioscoop! Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Spider-Man: HomecomingBekijk de afbeelding

Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Michael Keaton (Adrian Toomes / Vulture), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Marisa Tomei (May Parker), Zendaya (Michelle) e.a. | Scenario: Jonathan Goldstein, John Francis Daley e.a. | Speelduur: 133 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Kijkwijzer: 12

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Spidey in het MCU

Na twee pogingen, met Tobey Maguire en Andrew Garfield als Peter Parker, besloot Sony dat het zo niet meer kon. Op de een of andere manier wisten de films maar niet te slagen en dus begonnen gesprekken met Marvel over een terugkeer van het personage naar het MCU. Marvel wilde hem al langer terug, en dus vond de studio dit alleen maar fijn.

Dat er onderhandeld werd, bleek uit gelekte e-mails van Sony. Die studio kwam in 2014 flink onder druk te staan met de film The Interview en werd gehackt. De mails vonden hun weg naar het internet en daar bevond zich een hele reeks mails onder waaruit bleek dat er gesprekken waren tussen Marvel en Sony. Die deal leek stuk te lopen, maar bleek uiteindelijk toch door te gaan. Dat leidde tot de aanwezigheid van Spider-Man in Captain America: Civil War en de rest van het MCU.

De deal is overigens best interessant. Marvel heeft namelijk geen stuiver betaald om Spider-Man in zijn franchise te hebben. In plaats daarvan zal Sony de complete opbrengst van Spider-Man: Homecoming voor zichzelf mogen houden. En Marvel de opbrengsten van de merchandise. Het geheel is vrij pragmatisch en beslaat ook andere films. MCU-films met Spider-Man leveren niks op voor Sony. En omgekeerd leveren Sony-films met Spidey niks op voor Marvel. Wellicht dat dit ertoe kon leiden dat de studio's akkoord gingen met het delen van een personage. Normaliter gebeurt zoiets namelijk niet, denk maar aan Fox en Marvel die geen overeenstemming bereikten over het delen van Quicksilver, waardoor ze allebei een eigen versie maakten.

Eerste reacties

Het ziet er goed uit voor Spider-Man: Homecoming. De MCU-film is met enthousiasme ontvangen. Op RottenTomatoes heeft de film een 7,6 na 79 getelde recensies, waarvan 92 procent positief is. "Spider-Man: Homecoming doet wat een tweede reboot kan, en levert een kleurrijk, leuk avontuur dat goed past in het bredere MCU zonder te verzanden in franchisebouwen."

Box office prestaties

Verwacht wordt dat Spider-Man: Homecoming het goed gaat doen. Sony gaat uit van een openingsweekend van 100 miljoen dollar in de Verenigde Staten, wat stukken beter is dan de 62 miljoen dollar waarmee The Amazing Spider-Man opende. Het is ook meer dan bijvoorbeeld MCU-film Doctor Strange, dat met 85 miljoen dollar opende. Het lijkt kortom weer een hit te worden, vooral voor Sony natuurlijk.

Ook de totale verdienste zal goed zijn uiteindelijk. Homecoming zou in de Verenigde Staten uiteindelijk zo rond de 250 tot 300 miljoen dollar omzetten. De rest van de wereld zou nog goed zijn voor minstens 400 tot 500 miljoen dollar, waarmee de film op zo'n 640 tot 800 miljoen dollar uit zou kunnen komen.

Trivia

Bryan Cranston wilde wel de schurk spelen van deze film, om specifiek te zijn zag hij de rol van Green Goblin voor zichzelf zitten. | Nadat J.K. Simmons al in drie Spider-Man-films van Sam Raimi J. Jonah Jameson speelde, wilde hij dat ook nu wel doen. Maar nadat hij als Commissioner Gordon gecast werd in Justice League. Hielden die verhalen op. | De eerste referentie naar Spidey in het MCu werd gemaakt in Ant-Man.



NieuwsFilm

meest populair