Volop aandacht voor uitspraak James Gunn: "I love f*cking raccoons!"

Volop aandacht voor uitspraak James Gunn: "I love f*cking raccoons!"

Arme Rocket...

Sommige dingen kun je beter niet zeggen in een interview voor op papier, ondervindt nu ook filmmaker James Gunn, voornamelijk bekend van Marvels Guardians of the Galaxy en Guardians of the Galaxy Vol. 2, na een ietwat onhandige uitspraak van hem in een recent interview.

Recentelijk organiseerde GQ Magazine een rondetafelgesprek met een groep filmregisseurs die volgens het blad het nogal machineachtige Hollywoodlandschap positief aan het veranderen zijn, dankzij hun verfrissende creatieve visies op het vak. Naast Gunn waren ook Patty Jenkins (Wonder Woman), Bong Joon Ho (Okja), Ava DuVernay (A Wrinkle in Time), Cary Fukunaga (Beasts of No Nation), Jeff Nichols (Midnight Special), Jordan Peele (Get Out), Dee Rees (Bessie), Taylor Sheridan (Hell or High Water) en Edgar Wright (Baby Driver) aanwezig voor het gesprek. De stijl van het interview zorgde voor een fijne dynamiek en soms net iets té enthousiaste reacties.

In het interview vertelde Gunn onder andere over zijn eerste ontmoeting met Marvel Studios. Gunn had twee weken voor dit belangrijke moment in zijn carrière eigenlijk besloten om te stoppen met regisseren, omdat hij dacht dat er voor hem geen plaats was in Hollywood. Toen hij door Marvel werd uitgenodigd om te komen praten over de verfilming van Guardians of the Galaxy, was hij dan ook dolblij; dit was precies het type film waar hij zolang van gedroomd had. In een vlugge opsomming waarom Gunn dacht dat Guardians perfect bij hem zou passen, deed hij echter een onhandige uitspraak.


Gunn: "I love f*cking raccoons!"

Waarna collega-regisseur Wright, tevens een goede vriend van Gunn, opmerkt: "That is not going to look good in print."

Waarop Gunn enigszins melig antwoordt: "I have never actually fucked a raccoon. I swear."

Gunn bedoelt natuurlijk dat hij ontzettend veel van wasberen houdt. Één van de teamleden van de Guardians of the Galaxy is een wasbeer; de grofgebekte Rocket Raccoon. Echter, zoals Wright ook al opmerkt, zou je de uitspraak van Gunn als lezer best eens verkeerd kunnen interpreteren en denken dat Gunn 'seks met wasberen heerlijk vindt'.

Direct na publicatie van het interview, pikte vele nieuwswebsites de uitspraken van Gunn op. Gunn haalde zelfs tot zijn grote genoegen de voorpagina van The Washington Post. Iets minder blij was hij met de erg misleidende kop boven de berichtgeving van website 9TheFIX: 'Director James Gunn Forced to Deny He Has Sex With Raccoons After Awkward Comment' ('Regisseur James Gunn gedwongen om ongemakkelijke seksuitspraak over wasberen te ontkennen').

Bekijk de afbeelding
Gunn staat al jaren bekend als een pure wasberenliefhebber en is ook actief betrokken bij diverse organisaties die zich inzetten voor deze beesten. De 50-jarige regisseur kan echter al met al de lol wel van alle commotie inzien, en ach... het is immers komkommertijd!

NieuwsFilm

meest populair