Warner Bros. gaat voor Oscars met 'Wonder Woman'

Warner Bros. gaat voor Oscars met 'Wonder Woman'

Wordt het de eerste keer dat een superhelden-film het gouden beeldje weet te bemachtigen voor Beste Picture?

Wonder Woman is een groot succes; de film van Patty Jenkins heeft wereldwijd al bijna 800 miljoen dollar opgehaald, waarmee deze film al de nodige records heeft gebroken, zoals dat van best verdienende film geregisseerd door een vrouw. Maar Warner Bros. wil meer; ze hopen dat de film genomineerd wordt voor meerdere Oscars, al helemaal die voor de meest prestigieuze categorieën, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur.

Hiermee zou Wonder Woman de eerste superhelden-film ooit kunnen zijn die wordt genomineerd voor Beste Film en als Jenkins genomineerd zou worden voor beste regisseuse, zou het ook voor de eerst zijn dat een superhelden-film een nominatie in die categorie zou ontvangen. De laatste keer dat een vrouw serieus meedeed in de categorie van Best Director is alweer een hele tijd geleden, toen Kathryn Bigelow de Oscar won voor The Hurt Locker in 2010.

Warner Bros. zal dus al snel beginnen met het voeren van een campagne. De weg naar de Oscars wordt sowieso steeds duurder en lastiger; miljoenen worden uitgeven om zo op allerlei verschillende manieren reclame te maken, 'watermarked' DVD's worden uitgebracht, speciale screenings vinden plaats en de cast vliegt de hele wereld over om de film te promoten.

Een paar factoren kunnen het de film toch lastig maken; de Academy is tamelijk traditioneel ingesteld en heeft er nogal moeite mee films als bijvoorbeeld Batman en Deadpool als kunst te zien. Maar nu er heel wat meer jonge Academy leden zijn toegetreden, verwacht Warner Bros. een goede kans te hebben op succes (onder de voters bevindt zicht niemand minder dan Wonder Woman 'herself', Gal Gadot).

De uitkomst zal o.a. ook afhangen van hoe Justice League ontvangen wordt, aangezien Wonder Woman daarin een belangrijke rol speelt; is de ontvangst positief, dan zijn de kansen voor Wonder Woman heel wat groter, maar mocht de film onverhoopt teleurstellen, dan is het risico groot dat we met een vervelende nasmaak blijven zitten...

Toch laat Warner Bros. niet alles afhangen van Wonder Woman; ook willen ze een grote campagne gaan voeren voor Christopher Nolan's Dunkirk, dus wie weet, winnen ze, buiten de miljoenen dollars die voor beide films sowieso al binnenlopen, ook nog eens de felbegeerde gouden beeldjes.

NieuwsFilm

meest populair