Box office zomer slechtste in decennia

Box office zomer slechtste in decennia

Einde van de Hollywood-blockbusterzomer?

We wisten al dat deze filmzomer niet bepaald goed zou zijn. Een artikel van The Hollywood Reporter plaatst die kennis in perspectief en maakt duidelijk dat het een van de slechtste filmzomers in decennia is. In de Verenigde Staten - nog altijd de belangrijkste markt voor Hollywood-films - daalden de opbrengsten 15,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

De zomer was in totaal goed voor 3,78 miljard dollar. Het is de eerste zomer sinds 2006 dat er geen 4 miljard dollar verdiend werd. Wellicht dat het allemaal komt door het vervolgvirus dat al jaren slachtoffers maakt in Hollywood. Waar studio's standaard konden steunen op vervolgfilms, prequels en spin-offs om hun zomers goed te maken, is dat deze zomer niet bepaald het geval.

In de Verenigde Staten presteerden sommige films wel heel slecht in eigen land: Transformers: The Last Knight (132 miljoen dollar), The Mummy (80,1 miljoen dollar) en Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (172 miljoen dollar). Die laatste film deed het an sich niet slecht, maar als je het in perspectief plaatst, is de prestatie niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Maar er waren ook films die in de Verenigde Staten een flinke flop bleken: King Arthur: Legend of the Sword, Valerian and the City of a Thousand Planets en The Dark Tower. Ook komedies deden het niet zo goed als wellicht verwacht werd: Baywatch en Rough Night deden het allen ook niet zo goed als gedacht.

Een en al kommer en kwel was het niet: sommige films, waaronder Guardians of the Galaxy Vol. 2, Wonder Woman, Despicable Me 3 en Spider-Man: Homecoming deden het alleen goed in de VS. Desondanks is het een enorm slechte zomer, hoe het er nu naar uitziet de slechtste in 25 jaar.



NieuwsFilm

meest populair