Algemeen

TV-tips week 42: Nightcrawler, It & meer

Welke films mag je niet missen deze week?

door Jim Pedd om 17:48 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

It (1990)
[/b]
Regie: | Cast: Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O'Toole

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid. Bekijk de trailer van It.

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
[/b]
Regie: Peter Weir | Cast: Russell Crowe, Paul Bettany, James D'Arcy, Edward Woodall

Het verhaal speelt zich af in de tijd na Napoleon en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey is kapitein van zijn geliefde schip de HMS Surprise. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.

Lees de recensie van Master and Commander: The Far Side of the World geschreven door Kenji Stamet -

Bekijk de trailer van Master and Commander: The Far Side of the World.

Thor: The Dark World (2013)
[/b]
Regie: Alan Taylor | Cast: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins

Dit vervolg speelt af na de gebeurtenissen van Thor en The Avengers. Thor probeert de vrede in kosmos te herstellen wanneer hij plots wordt geteisterd door een oud ras, onder leiding van de boosaardige Malekith, dat het universum opnieuw wil hullen in duisternis.

Lees de recensie van Thor: The Dark World geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Thor: The Dark World.

Rise of the Planet of the Apes (2011)
[/b]
Regie: Rupert Wyatt | Cast: Andy Serkis, Karin Konoval, Terry Notary, Richard Ridings

Rise of the Planet of the Apes laat zien hoe genetische experimenten op primaten in San Francisco mislopen. Het gevolg van de experimenten is een hyperintelligente aap genaamd Caesar, die besluit het op te nemen tegen zijn menselijke overheersers. Ondanks dat de film gezien kan worden als een prequel op de Planet of the Apes film van Tim Burton en de oorspronkelijke film uit 1968 met Charlton Heston in de hoofdrol, zouden we de film volgens de producers niet helemaal zo moeten zien. De film omvat namelijk een eigen mythologie, die schijnbaar toch verschilt van die van eerdere films. Zo moet ook meteen de basis gelegd zijn voor een (aantal) vervolgfilm(s). De film onderging overigens maar liefst vier naamsveranderingen. In eerste instantie zou de film Caesar heten, vervolgens werd het Caesar: Rise of the Apes, daarna Rise of the Apes en nu logischerwijs is het Rise of the Planet of the Apes.

Lees de recensie van Rise of the Planet of the Apes geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Rise of the Planet of the Apes.

Nightcrawler (2014)
[/b]
Regie: Dan Gilroy | Cast: Jake Gyllenhaal, Michael Papajohn, Marco Rodríguez, Bill Paxton

Nightcrawler is een grimmig portret van de duistere kant van L.A en vertelt het verhaal van de curieuze en ambitieuze kruimeldief Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) die door de economische crisis moeilijk aan nieuw werk kan komen. Hij voelt zich aangetrokken tot de onderwereld van Los Angeles en als hij op een nacht verloren door de stad loopt stuit hij bij toeval op een paar aasgieren (nightcrawlers) in actie. Hij schaft een goedkope videocamera en een politieradioscanner aan en gaat op jacht. Verkeersongevallen, slachtoffers van overvallen, huisinbraken, niets lijkt te gek. De televisieproducente Nina (Rene Russo) is onder de indruk van zijn opnames en geeft Lou de kans om de misdaadjournalistiek te bedrijven. Hij heeft alleen geduchte concurrentie: Joe Loder (Bill Paxton) is een doorgewinterde professional die contacten bij de politie heeft en een vaste afnemer voor zijn opnames. Lou zoekt de grenzen van zijn werk op en gaat daar al snel overheen...

Lees de recensie van Nightcrawler geschreven door Lieuwe van Albada -

Bekijk de trailer van Nightcrawler.

Along Came Polly (2004)
[/b]
Regie: John Hamburg | Cast: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing

Reuben, een risicomijdende smetvreeslijder met zwakke darmen, vraagt Polly uit nadat zijn vrouw vreemd is gegaan tijdens de huwelijksreis. Maar is deze vrijgevochten dame met een fret als huisdier wel de ware voor hem? Bekijk de trailer van Along Came Polly.

Halloween (1978)
[/b]
Regie: John Carpenter | Cast: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Nancy Kyes, P.J. Soles

Het was een koude halloweennacht in 1963 toen de zesjarige Michael Audrev Myers op brute wijze zijn 17 jarige zus, Judith Margaret Myers, vermoord. Hij wordt naar het Smith's Grove-Warren Country Sanitorium gestuurd, waar hij 15 jaar opgesloten zit. Maar op 30-10-1978 ontsnapt hij en gaat hij terug naar Haddonfield, Illinois, waar hij babysitter Laurie Strode stalkt en haar een paar van haar vrienden vermoord. Hij wordt op de hielen gezeten door zijn psychiater Sam Loomis. Michael is gevaarlijk, hij is overal en hij is niet te vernietigen Bekijk de trailer van Halloween.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Nightcrawler!!! Vet goeie film, vet gefilmd, uberdroog, gewoon een aanrader Smiley face.

Behoort tot mijn favorieten, zo goed deze film.

Goku32

Avatar

Nightcrawler een dikke vette 10 echt een geweldige film is dat genoten van Die film. Maar waarom laten ze al weer It zien man. Er zijn zoveel films die ze kunnen laten zien waarom altijd de zelfde shit op tv.

Master Of Films

Avatar

Naast Nightcrawler zijn Halloween 78, Rise of the Planet of the Apes & Master and Commander uitstekende films.

NieuwsFilm