Celebrity

Chris Hemsworth weigerde Thor-rol bijna

Maar waarom?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 12:13 in Celebrity
Met aandelen in de twee Avengers-films, de drie Thor-films en de cameo in Doctor Strange speelde Chris Hemsworth al zes keer de rol van de buitenaardse superheld Thor. Het blijkt dat de acteur de rol bijna weigerde, aangezien hij geen zin had in een deal met meerdere films.

"Ik stak de weg over in Vancouver... En ik herinner met het exacte moment waarop ik een telefoontje kreeg van mijn advocaat en manager, die zeiden: 'Je hebt het aanbod'. En toen reageerde ik van 'Oh cool, dus wat is het?' 'Het is een superheldending en het is een deal voor zes films.' En toen waren we van 'dat is een hoop films om voor te tekenen. We zouden deze moeten laten gaan'," aldus de acteur tegenover The Sydney Morning Herald.

De eerste reactie van Hemsworth en zijn vertegenwoordigers is niet compleet ondenkbaar. Op dit moment is de franchise van Marvel Studios een enorm succes, maar op het moment dat hij het aanbod kreeg waren waarschijnlijk alleen nog Iron Man (2008) en The Incredible Hulk (2008) verschenen en was Iron Man 2 (2010) in ontwikkeling.

Uiteindelijk werd de deal toch aanvaard en speelde Hemsworth de rol van Thor voor het eerst in 2011 in Thor. Na Ragnarok is hij minimaal nog te zien in Avengers: Infinity War (2018) en mogelijk Avengers 4 (2019).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Het schijnt dat Joel Kinnaman de rol bijna kreeg. Die had ik ook wel in de rol gezien. Dat vast zitten aan een reeks lijkt me als acteur best benauwend. Dat is ook de reden dat Matthias Schoenaerts bedankte voor Batman. Sommige acteurs kiezen liever voor de vrijheid om goede rollen aan te nemen ipv de zekerheid van het grote geld. In het geval van Batman kan Schoenaerts nog weleens een goede keuze gemaakt hebben.

GreenHornet

Avatar

voor Chris was dit een goede keus, je hebt wel zekerheid

Shifty777

Avatar

Jezus wat een typefouten weer. Avengers en Avangers in één zin. Doet er bij jullie echt niemand een controle voordat iets online gegooid wordt?

Xenolicker

Avatar

O, da's nieuw voor mij; ik wist wel dat ze Hemsworth in eerste instantie niet zagen zitten voor de rol maar na een lange weg van andere kandidaten testen toch weer op op hun knieën naar 'm toekropen en hem smeekten om het alsnog te doen! (ik overdrijf misschien een beetje...)

Frietgezicht

Avatar

Op zich is het best slim om gewoon voor zekerheid, geld en dus brood op de plank te kiezen.


Er komen altijd wel wat nieuwe films voorbij en dan zie je vanzelf wel of je daar succes mee hebt.

@ McGraig, hoezo was het een goede keuze van Schoenaerts?


Je krijgt wel gelijk naamsbekendheid he(wij kennen hem omdat het een Belg is dus voor Belgen en ook Nederlanders meer opvalt wat hij doet maar de meeste Amerikanen weten echt niet wie die gast was naast Tom Hardy in The Drop)


Er komen nog Batman-films aan van minstens 1 goede regisseur.


Bale heeft er ook geen last van gehad ondanks dat Ledger in de 2e de show stal en de 3e aardig wat kritiek kreeg.

Sunspot

Avatar

Ja, hij was geen ster op dat moment, dus zekerheid kiezen, je kan wel leuk doen, maar je wilt je brood verdienen als acteur liever, dan is dit een goede keuze in veel gevallen.

M

NoahMeeuws

Avatar

Thor is de nieuwe IT op FT

nieuwslaatste nieuws