Chris Hemsworth weigerde Thor-rol bijna

Chris Hemsworth weigerde Thor-rol bijna

Maar waarom?

Met aandelen in de twee Avengers-films, de drie Thor-films en de cameo in Doctor Strange speelde Chris Hemsworth al zes keer de rol van de buitenaardse superheld Thor. Het blijkt dat de acteur de rol bijna weigerde, aangezien hij geen zin had in een deal met meerdere films.

"Ik stak de weg over in Vancouver... En ik herinner met het exacte moment waarop ik een telefoontje kreeg van mijn advocaat en manager, die zeiden: 'Je hebt het aanbod'. En toen reageerde ik van 'Oh cool, dus wat is het?' 'Het is een superheldending en het is een deal voor zes films.' En toen waren we van 'dat is een hoop films om voor te tekenen. We zouden deze moeten laten gaan'," aldus de acteur tegenover The Sydney Morning Herald.

De eerste reactie van Hemsworth en zijn vertegenwoordigers is niet compleet ondenkbaar. Op dit moment is de franchise van Marvel Studios een enorm succes, maar op het moment dat hij het aanbod kreeg waren waarschijnlijk alleen nog Iron Man (2008) en The Incredible Hulk (2008) verschenen en was Iron Man 2 (2010) in ontwikkeling.

Uiteindelijk werd de deal toch aanvaard en speelde Hemsworth de rol van Thor voor het eerst in 2011 in Thor. Na Ragnarok is hij minimaal nog te zien in Avengers: Infinity War (2018) en mogelijk Avengers 4 (2019).



NieuwsFilm

meest populair