Algemeen

Gal Gadot keert mogelijk niet terug als Wonder Woman

Dit opmerkelijke bericht heeft alles te maken met de van seksuele intimidatie beschuldigde regisseur Brett Ratner.

door Jeffrey Kouters om 19:54 in Algemeen
Het zou zomaar eens kunnen dat actrice Gal Gadot volgende week voor de laatste keer te zien is als DC's superheldin Wonder Woman in de film Justice League. De actrice schijnt namelijk hoge eisen stellen aan filmstudio Warner Bros. voor haar mogelijke terugkeer én dat heeft alles te maken met de van seksuele intimidatie beschuldigde regisseur Brett Ratner.

Gadot maakte furore als heldin Diana Prince alias Wonder Woman in de film Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), maar veroverde definitief de harten van alle fans met haar vertolking van datzelfde personage in haar eigen solo film, Wonder Woman, die in juni van dit jaar verscheen. De bedoeling is dat Gadot dat personage ook nog gaat spelen in alreeds geplande films als Justice League Part Two (2019), Flashpoint (2020) en haar eigen sequel Wonder Woman 2 (2019), maar dat zou zomaar eens niet door kunnen gaan nu ze haar contractverplichtingen (Gadot had slechts getekend voor drie films) met de release van Justice League heeft verwezenlijkt.

De Israelische actrice stelt namelijk harde voorwaarden aan haar mogelijke terugkeer als de geliefde superheldin, zo onthult een anonieme Hollywood-bron exclusief aan de entertainmentwebsite Page Six. Gadot zou namelijk eisen dat studio Warner Bros. al haar banden breekt met regisseur Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Hercules). Ratner wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van smerige seksuele intimidatie. Onder andere actrices Ellen Page, zoals we eerder dit weekend al berichtten, en Olivia Munn melden nare ervaringen te hebben gehad met de filmmaker. Ratner was met zijn productiebedrijf 'RatPac-Dune Entertainment' betrokken als co-financier bij de eerste Wonder Woman en schijnt een hoop van de wereldwijde Box Office-opbrengst van $821.7 miljoen op te strijken.

"Gal is een taaie meid en houdt zich sterk vast aan haar principes. Ze weet ook dat je mensen als Brett Ratner het beste in de portemonnee kan raken. Ze is er ook van overtuigd dat Warner Bros. haar kant kiest, omdat ze het onlogisch vindt dat de studio een film over vrouwenemancipatie laat meefinancieren door een man die schuldig is aan seksuele intimidatie tegenover vrouwen," vertelt de anonieme bron aan Page Six.

Begin november werd al bekend dat Warner Bros. al haar banden verbrak met Ratner als persoon, maar dat betekent dus niet dat de filmstudio nu geen zaken meer doet met Ratners productiebedrijf 'RatPac-Dune Entertainment'. Insiders beweren dat 'RatPac-Dune Entertainment' nog zeker twintig films gaat meefinancieren met Warner Bros., al lijkt Gadot nu dus roet in het eten te gaan gooien.

Mochten de geruchten waar zijn, dan zou het aannemelijk zijn dat Warner Bros. kiest voor de kant van Gadot. Het verliezen van een enorme ster uit een populaire franchise zal vast niet positief uitpakken voor het imago van de studio, zeker niet in een al zeer gespannen tijd waarin het ene na het andere verontrustende verhaal over seksuele intimidatie in de Amerikaanse filmwereld opduikt.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Zou niet eerlijk als zijn bedrijf 'RatPac-Dune Entertainment hiervan de dupe wordt. Het is niet zo dat Ratner alles alleen doet in dat productiebedrijf van hem. Hij zou dan als CEO wegmoeten.

Er is een deal in 2013 gemaakt met WB en Rat-Pac.

Dune and RatPac Entertainment will co-finance up to 75 movies with Warner Bros. over the next few years, the studio announced on Monday. The deal is valued at around $450 million, according to an individual with knowledge of the deal, and calls for Dune-RatPac to co-finance most of the studio’s slate.

Ereptile

Avatar

Ik hoop dat ze die Rat enorm financieel uitkleden!

Mav Damian

Avatar

Ben het eens met Master of Films. De studio moet hier niet voor straffen. Dat ze eerst onderzoek doen naar die viespeuk en gooi hem dan overboord van zijn bedrijf .

Artificialis

Avatar

Daar gaat zij helemaal niet over. Wat denkt ze wel niet.

Frietgezicht

Avatar

Makkelijke keuze maar zo zie je maar hoe 1 film al je carriere kan helpen. Voor Wonder Woman was ze natuurlijk nog niemand in Hollywood(en had ze deze eis niet kunnen maken en natuurlijk ook uberhaubt niet gemaakt als het nog om deel 1 ging) en nu is ze ook geen Meryl Streep maar qua het 2e deel van deze film heeft ze natuurlijk wel wat touwtjes in handen.Wat ik mij wel afvraag is hoe zit met iemand vastleggen voor meerdere films.

Dat doen ze toch juist express om eisen te voorkomen maar kan mij niet voorstellen dat zij gelijk voor meerdere delen moest tekenen.

Hoop dat Ratner verdwijnt uit Hollywood, heeft nooit iets gemaakt wat memorabel is.

Steve-O

Avatar

Als ik het goed begrepen heb heeft ze voor drie films getekend, met Justice League komt die deel ten einde. Ik weet niet hoeveel ze eraan verdient heeft maar ze heeft nu een heel goede onderhandel positie. Volgens mij gaat ze nu echt het grote geld verdienen. Goed voor haar, ik vond haar top als Wonder Woman en zij mag wat mij betreft zeker net zoveel als Affleck en Cavill gaan verdienen.

Ik kijk erg uit naar de tweede Wonder Woman, ik vond de eerste film erg leuk maar is nog wel ruimte voor verbeteringen, vooral qua technische aspecten. Ik hoop dat Jenkins voor IMAX gaat.

Prince John

Avatar

Weet je wat, bij nader inzien gooi haar eruit en zoek naar iemand met flink wat okselhaar, want dat was toch ook wel schandalig, WW zonder okselhaar!

Thiver

Avatar

Frietgezicht "Wat ik mij wel afvraag is hoe zit met iemand vastleggen voor meerdere films.

Dat doen ze toch juist express om eisen te voorkomen maar kan mij niet voorstellen dat zij gelijk voor meerdere delen moest tekenen."

Hoezo niet? Het hele idee was immers een langlopende reeks te maken waarin dezelfde acteurs steeds weer opduiken. Dat in ogenschouw nemend vind ik drie films opvallend weinig; Chris Evans' Marvel-contract omvatte gelijk zes films...

Frietgezicht

Avatar

@ Thiver, pff my bad,ik vergat gewoon 'niet' in die zin.
Kan mij niet voorstellen dat ze niet voor meerdere films moest tekenen.
Daarmee bedoelde ik juist dat ze dan toch weinig kan eisen.

Weet niet precies hoe het werkt maar ze is gewoon verplicht om in deel 2 te spelen neem ik aan.

SeanDeNiro

Avatar

Ratner wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van smerige seksuele intimidatie.-Lekkere journalistiek. Lekker opruiend allemaal. En sinds wanneer is seksuele intimidatie niet smerig?
Ik ben metoo-moe.
En de wereld draait niet rond Gadot, ze kan wel zoveel willen.

Decepticon

Avatar

Net wat Master Of Films zegt, dan zou Ratner als ceo weg moeten, daar zou het hele productie bedrijf met al zijn werknemers niet voor moeten boeten.

WB zou wijs zijn de kant van Gadot te kiezen, want als Gadot vervangen wordt door een ander, dan laten denk ik veel mensen misschien de DCEU films vallen.
Zij kan nu idd hoge eisen stellen.

Maar je weet het niet, Ratner heeft alleen een beetje gemasturbeerd voor actrices toch en geïntimideerd, hoe verkeerd het ook is, hij heeft ze toch nog niet seksueel misbruikt.

Ik hoop dat WB een wijs besluit neemt en dat Ratner de deur gewezen wordt.

Goku32

Avatar

Uitkleden die Rat

Thiver

Avatar

Decepticon "Net wat Master Of Films zegt, dan zou Ratner als ceo weg moeten, daar zou het hele productie bedrijf met al zijn werknemers niet voor moeten boeten."

Helaas lost dat het probleem niet echt op, aangezien Ratner naast directeur ook eigenaar is. Zelfs wanneer hij zijn functie neerlegt, strijkt hij nog steeds geld op.

Decepticon "Ik hoop dat WB een wijs besluit neemt..."

Ik ook, maar helaas hebben we het wel over Warner Bros., dat niet veel ervaring heeft met het wijze besluiten.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Weet niet precies hoe het werkt maar ze is gewoon verplicht om in deel 2 te spelen neem ik aan."
Tenzij haar contract effectief voor drie films is, dan heeft ze aan haar verplichtingen voldaan en moet er nu een nieuw contract afgesloten worden waardoor zij nu een positie heeft om te onderhandelen.

Master Of Films

Avatar

Thiver "Helaas lost dat het probleem niet echt op, aangezien Ratner naast directeur ook eigenaar is."

Ratner is mede-eigenaar van RatPac-Dune Entertainment.

Frietgezicht

Avatar

@ Benjamin, true maar dat zou dan een aardig dom contract zijn aangezien ze dan maar 1 solo-film uit halen.

SunChaser

Avatar

Even op letten FT . Gal heeft wel degelijk getekend voor WW2 http://collider.com/gal-gadot-brett-ratner-wonder-woman-2/

NieuwsFilm

meest populair