Gal Gadot keert mogelijk niet terug als Wonder Woman

Gal Gadot keert mogelijk niet terug als Wonder Woman

Dit opmerkelijke bericht heeft alles te maken met de van seksuele intimidatie beschuldigde regisseur Brett Ratner.

Het zou zomaar eens kunnen dat actrice Gal Gadot volgende week voor de laatste keer te zien is als DC's superheldin Wonder Woman in de film Justice League. De actrice schijnt namelijk hoge eisen stellen aan filmstudio Warner Bros. voor haar mogelijke terugkeer én dat heeft alles te maken met de van seksuele intimidatie beschuldigde regisseur Brett Ratner.

Gadot maakte furore als heldin Diana Prince alias Wonder Woman in de film Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), maar veroverde definitief de harten van alle fans met haar vertolking van datzelfde personage in haar eigen solo film, Wonder Woman, die in juni van dit jaar verscheen. De bedoeling is dat Gadot dat personage ook nog gaat spelen in alreeds geplande films als Justice League Part Two (2019), Flashpoint (2020) en haar eigen sequel Wonder Woman 2 (2019), maar dat zou zomaar eens niet door kunnen gaan nu ze haar contractverplichtingen (Gadot had slechts getekend voor drie films) met de release van Justice League heeft verwezenlijkt.

De Israelische actrice stelt namelijk harde voorwaarden aan haar mogelijke terugkeer als de geliefde superheldin, zo onthult een anonieme Hollywood-bron exclusief aan de entertainmentwebsite Page Six. Gadot zou namelijk eisen dat studio Warner Bros. al haar banden breekt met regisseur Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Hercules). Ratner wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van smerige seksuele intimidatie. Onder andere actrices Ellen Page, zoals we eerder dit weekend al berichtten, en Olivia Munn melden nare ervaringen te hebben gehad met de filmmaker. Ratner was met zijn productiebedrijf 'RatPac-Dune Entertainment' betrokken als co-financier bij de eerste Wonder Woman en schijnt een hoop van de wereldwijde Box Office-opbrengst van $821.7 miljoen op te strijken.

"Gal is een taaie meid en houdt zich sterk vast aan haar principes. Ze weet ook dat je mensen als Brett Ratner het beste in de portemonnee kan raken. Ze is er ook van overtuigd dat Warner Bros. haar kant kiest, omdat ze het onlogisch vindt dat de studio een film over vrouwenemancipatie laat meefinancieren door een man die schuldig is aan seksuele intimidatie tegenover vrouwen," vertelt de anonieme bron aan Page Six.

Begin november werd al bekend dat Warner Bros. al haar banden verbrak met Ratner als persoon, maar dat betekent dus niet dat de filmstudio nu geen zaken meer doet met Ratners productiebedrijf 'RatPac-Dune Entertainment'. Insiders beweren dat 'RatPac-Dune Entertainment' nog zeker twintig films gaat meefinancieren met Warner Bros., al lijkt Gadot nu dus roet in het eten te gaan gooien.

Mochten de geruchten waar zijn, dan zou het aannemelijk zijn dat Warner Bros. kiest voor de kant van Gadot. Het verliezen van een enorme ster uit een populaire franchise zal vast niet positief uitpakken voor het imago van de studio, zeker niet in een al zeer gespannen tijd waarin het ene na het andere verontrustende verhaal over seksuele intimidatie in de Amerikaanse filmwereld opduikt.

NieuwsFilm

meest populair