Rotten Tomatoes veroorzaakt opschudding rond 'Justice League'

Rotten Tomatoes veroorzaakt opschudding rond 'Justice League'

Plus nieuwe beelden.

Morgen verschijnen naar verwachting de eerste recensies over Justice League online. Dat menigeen uitkijkt naar de daadwerkelijke mening van de critici is niet geheel raar, aangezien de meeste voorgangers nogal mager werden ontvangen. Of een film goed ontvangen wordt, wil nog wel eens invloed hebben op de bezoekcijfers.

De website Rotten Tomatoes is uiteraard een bekende graadmeter voor de ontvangst. De website laat niet alleen een gemiddeld cijfer zien, maar ook het bekende percentage. Scoort een film minder dan 60% dan is de film Rotten. Rotten Tomatoes heeft nu een opmerkelijk tweet geplaatst om de hype rond hun graadmeter verder te vergroten. Ze gaan de score van Justice League namelijk op een specifiek moment groots onthullen via hun Facebook-kanaal/show SeeItSkipIt.



Bekijk de afbeelding
De tegenstanders van Rotten Tomatoes zijn er niet blij mee dat de website het percentage zo uitgemeten gaat bekendmaken. Dit omdat zij vinden dat een dergelijk waardering het publiek mogelijk onterecht beïnvloedt. Zo vond regisseur Brett Ratner RT al eens een "vernietiging van de filmindustrie" en hij is dus niet de enige die bedenkingen heeft.

De vier voorgangers van Justice League scoorden als volgt: Man of Steel (55%), Batman v Superman: Dawn of Justice (27%), Suicide Squad (26%) en Wonder Woman (92%). De eerste reacties op Justice League blijken gelukkig positief. Hieronder weer wat nieuwe beelden:



NieuwsFilm

meest populair