'Justice League' lijkt 'Man of Steel' financieel niet te gaan passeren

'Justice League' lijkt 'Man of Steel' financieel niet te gaan passeren

Dit zou een enorme blunder zijn.

Na de magere ontvangst bij critici en publiek en een financieel teleurstellende aftrap in de States lijkt Justice League af te stevenen op een bedenkelijke eindscore. De website Forbes meent namelijk dat de film met onder meer Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash en Aquaman niet voorbij de wereldwijde Box Office-opbrengt zal gaan van Man of Steel.

De DC-film staat na drie weekenden op $197 miljoen in de States. De voorgaande vier films Man of Steel (2011), Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Suicide Squad (2016) en Wonder Woman (2017) noteerden allen na drie weekenden al tussen de $250 en $300 miljoen. Op die Noord-Amerikaanse $250 miljoen lijkt Justice League zelfs niet uit te komen. Man of Steel eindigde op een nette $291,0 miljoen.

Zack Snyders Justice League staat op dit moment op $567,4 miljoen wereldwijd. Dit is ruim $100 minder dan de eindscore van Snyders Man of Steel. Forbes denkt dat de eindscore van Justice League niet verder zal komen dan zo'n $650 miljoen. Mocht dit uitkomen dan wordt de film het slechts scorende deel uit het DC Extended Universe.

Voor wat The Avengers van de DC-filmreeks had moeten worden, zou een score onder de totaalopbrengst van Man of Steel dus niet bepaald een goed signaal zijn. Het is te hopen dat de geplande vervolgen Aquaman (2018), Shazam! (2019) en Wonder Woman 2 (2019) het snel doen vergeten.



NieuwsFilm

meest populair