Algemeen

Bioscoopfilms week 49: Final Portrait, Wonderstruck & meer

Welke films gaan deze week in première?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:14 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Final Portrait (2017)
Regie: Stanley Tucci | Cast: Armie Hammer, Geoffrey Rush, Clémence Poésy, Tony Shalhoub

Gbaseerd op het boek A Giacometti Portrait van James Lord. Laatstgenoemde was een jonge Amerikaan toen hij de Zwitserse beeldhouwer/schilder Alberto Giacometti ontmoette en de kunstenaar Lord op canvas schilderde. Dat vond plaats in 1964, twee jaar voordat de Zwitser in zijn thuisland stierf aan een hartziekte en een ontsteking van de bronchiën.

Lees de recensie van Final Portrait geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Final Portrait.

Wonderstruck (2017)
Regie: Todd Haynes | Cast: Millie Simmonds, Julianne Moore, Cory Michael Smith, James Urbaniak

Vertelt twee verschillende verhalen over dove kinderen. Het eerste verhaal gaat over Rose, die in 1927 ontsnapt uit haar huis in New Jersey om haar filmidool in New York te ontmoeten. Het tweede verhaal gaat over Ben, die doof is aan één oor en in 1977 na de dood van zijn moeder van huis wegvlucht.

Lees de recensie van Wonderstruck geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Wonderstruck.

Visages, villages (2017)
Regie: Jr., Agnès Varda | Cast: Jr., Mimi, Agnès Varda

Regisseur Agnes Varda en fotograaf / kunstenaar J.R. reizen door het platteland van Frankrijk en vormen een onwaarschijnlijke vriendschap.

Lees de recensie van Visages, villages geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Visages, villages.

Gek van Geluk (2017)
Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Loes Haverkort, Matteo van der Grijn, Nick Roeten, Carly Wijs

Lena is een alleenstaande moeder die liefdesliedjes schrijft. Maar het gebrek aan romantiek in haar leven, maakt dat haar fantasie wat opdroogt. Dan verzint haar beste vriendin een list om haar te helpen: ze huurt een werkloze acteur in om haar hoofd op hol te brengen. Bekijk de trailer van Gek van Geluk.

Thelma (2017)
Regie: Joachim Trier | Cast: Eili Harboe, Okay Kaya, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen

Een vrouw die langzaam verliefd wordt, ontdekt dat ze bovennatuurlijke krachten heeft.

Lees de recensie van Thelma geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Thelma.

Les uns et les autres (1981)
Regie: Claude Lelouch | Cast: Robert Hossein, Nicole Garcia, Geraldine Chaplin, Daniel Olbrychski

De film volgt drie generaties van musici en dansers uit Rusland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten - van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren tachtig, en toont hoe hun levens door historische gebeurtenissen met elkaar in verbinding komen te staan. Bekijk de trailer van Les uns et les autres.

Het mysterie van de melkrobots (2017)
Regie: Vuk Janic | Cast: --

Melkveehouder Johan van Rijthoven is een boer die er alles voor over heeft om een gezond boerenbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Omdat zijn koeien niet genoeg melk geven en zijn bedrijf met de ondergang wordt bedreigd, neemt hij het op tegen de multinational die hem drie ondeugdelijke melkrobots leverde. Het wordt een strijd op vele fronten, zoals deze documentaire laat zien. Niet alleen met zichzelf, met zijn directe omgeving en de robotfabrikant, maar ook met geheimzinnige krachten die wellicht op zijn erf heersen. Bekijk de trailer van Het mysterie van de melkrobots.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws