De 15 films die 'Beste Film van 2017' kunnen worden

De 15 films die 'Beste Film van 2017' kunnen worden

De kanshebbers op de filmprijzen 'Beste Film'?

We begeven ons steeds meer in het filmprijzenseizoen en bouwen daarmee rustig op naar onder meer de Academy Awards 2018 die begin maart plaatsvindt. Uiteraard zijn er al de nodige kanshebbers op nominaties voor de prijzen in de categorie Beste Film, en uiteraard de vele andere categorieën. Hieronder een lijst met vijftien films die een grote kans maken op nominaties voor Beste Film.



The Big Sick
Regie: Michael Showalter | Rotten Tomatoes: 98% | Release NL: Op Dvd
De in Pakistan geboren Kumail heeft een relatie met een Amerikaanse vrouw, Emily. Samen moeten ze de verwachtingen zien te overwinnen van zijn familie en hun 1400 jaar oude tradities. Zijn ouders blijven hem onophoudelijk bestoken met potentiële bruiden voor een gearrangeerd huwelijk. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden.


Blade Runner 2049
Regie: Denis Villeneuve | Rotten Tomatoes: 87% | Release NL: Binnenkort op Dvd
30 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film, ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD-agent K. een lang verborgen geheim, dat het potentieel heeft om wat er nog aan beschaving over is, in chaos te storten. K's ontdekking leidt ertoe dat hij op zoek moet naar Rick Deckard, een voormalig Blade Runner van de LAPD, die al dertig jaar vermist is.


Call Me By Your Name
Regie: Luca Guadagnino | Rotten Tomatoes: 98% | Release NL: 11.01.2018
Elio woont met zijn familie ergens in Noord-Italië. Tijdens de zomer van 1983 trekt de Amerikaanse student Oliver tijdelijk bij hen in. De twee worden ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil verliefd op elkaar en samen beleven ze een onvergetelijke zomer vol muziek, lekker eten en romantiek.


Darkest Hour
Regie: Joe Wright | Rotten Tomatoes: 86% | Release NL: 18.01.2018
Deze speelt zich af in 1940, op het moment dat Churchill de ambt van premier pas een paar dagen bekleedde. Groot-Brittannië werd hevig bedreigd door de Duitsers en de toekomst voorspelde weinig goeds. Er zat voor Churchill weinig anders op dan mee te werken met Hitler, maar zoals we allemaal weten liep dit toch anders af.


The Disaster Artist
Regie: James Franco | Rotten Tomatoes: 93% | Release NL: 21.12.2017
Waargebeurd verhaal over het maken van de film 'The Room', de cultklassieker beschreven als de 'Citizen Kane' van slechte films. Twee buitenstaanders besluiten hun droom na te jagen. Als de wereld hen afwijst, besluiten ze hun eigen film te maken. De film blijkt uiteindelijk verschrikkelijk slecht te zijn als gevolg van onbedoelde hilarische momenten, een onnavolgbaar plot en vreselijk acteerwerk.


Dunkirk
Regie: Christopher Nolan | Rotten Tomatoes: 92% | Release NL: Binnenkort op Dvd
Deze film laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.


The Florida Project
Regie: Sean Baker | Rotten Tomatoes: 95% | Release NL: 08.02.2018
De zomervakantie van een zesjarig meisje en haar vrienden zit vol wonderen en avonturen. Tegelijk is het erg zwaar voor de ouders van de kinderen, want het zijn moeilijke tjden.


Get Out
Regie: Jordan Peele | Rotten Tomatoes: 99% | Release NL: Op Dvd
Het koppel Chris en Rose heeft dat het punt in hun relatie bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.


I, Tonya
Regie: Craig Gillespie | Rotten Tomatoes: 90% | Release NL: 22.02.2018
In 1994 schakelde Jeff Gillooly, de man van Harding, de persoon Shane Stant in om Hardings directe tegenstander Nancy Kerrigan te verwonden. Dit gebeurde ook en door het ontbreken van Kerrigan werd Harding Amerikaans kampioen. De aanslag op Kerrigan werd echter bekend en dit zorgde er uiteindelijk voor dat Harding haar titel moest inleveren en een levenslange schorsing kreeg.


Lady Bird
Regie: Greta Gerwig | Rotten Tomatoes: 100% | Release NL: 05.04.18
Californië, de jaren 70. Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.


Mudbound
Regie: Dee Rees | Rotten Tomatoes: 97% | Release NL: Op Netflix
De film speelt zich af in het Zuiden van de Verenigde Staten na de Tweede Wereldoorlog. Twee mannen keren terug uit de oorlog en gaan werken op een boerderij op het platteland van Mississippi. Ze moeten het opnemen tegen een barbaarse sociale hiërarchie in een meedogenloze cultuur. Ze hebben moeite met het heersende racisme en om zich aan te passen aan het leven na de oorlog.


Phantom Thread
Regie: Paul Thomas Anderson | Rotten Tomatoes: 89% | Release NL: 01.03.2018
In het naoorlogse Londen bevinden zich een fameuze kleermaker, Reynolds Woodcock genaamd, en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie die kleding maken voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.


The Post
Regie: Steven Spielberg | Rotten Tomatoes: 86% | Release NL: 01.02.2018
Begin jaren 70 komt de Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Deze documenten, beter bekend als de 'Pentagon-Papers', geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens de documenten te analyseren.


The Shape of Water
Regie: Guillermo del Toro | Rotten Tomatoes: 95% | Release NL: 15.02.2018
1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Regie: Martin McDonagh | Rotten Tomatoes: 93% | Release NL: 11.01.2018
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiële boodschap gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.


Zo dat was het mooie lijstje met Beste Films. Heb jij nog een specifieke andere Beste Film die je zou willen aanstippen? Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair