Celebrity

Jada Pinkett Smith uit kritiek op Golden Globes organisatie

Geen enkele vrouw en bijna alleen maar blanke Amerikanen...

door FilmTotaal om 14:08 in Celebrity
In 2016 hadden nogal wat mensen heel wat kritiek op de 'Witte Oscars', maar nu ligt ook de organisatie achter de Golden Globes flink onder vuur, aangezien geen enkele vrouw genomineerd is in de categorie Beste Regisseur. De verwachting was dat er toch op z'n minst wel een vrouw bij zou zitten, vanwege het feit dat Mudbound van Dee Rees, Wonder Woman van Patty Jenkins en vooral Lady Bird van Greta Gerwig werden gezien als serieuze kanshebbers.

De vijf genomineerde regisseurs zijn uiteindelijk Guillermo Del Toro met The Shape of Water, Martin McDonagh met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Christopher Nolan met Dunkirk, Ridley Scott met All the Money in the World en Steven Spielberg met The Post. Wat ook de nodige mensen irriteert is dat op Del Toro na het allemaal blanke Amerikanen zijn.

Actrice Jada Pinkett Smith had al eerder kritiek op de 'Witte Oscars' en ook vond ze het onterecht toen haar man Will Smith geen Oscar-nominatie kreeg voor zijn rol in Concussion. Nu heeft ze haar kanttekening geplaatst bij de Golden Globes en wel m.b.t. de film Girls Trip, waarin zij zelf een rol vervult; een film die niet eens door de organisatie bekeken zou zijn: ''Ik heb heel wat te zeggen over de nominaties, maar dat houd ik maar liever voor me''.

Kort daarna bedacht de actrice zich evenwel en liet ze haar mening horen: ''Girls Trip is de eerste komedie van dit jaar die meer dan 100 miljoen dollar heeft omgezet en het is bovendien de allereerste film ooit geschreven, geproduceerd, geregisseerd én geacteerd door Afro-Amerikanen. De film is een groot succes en Tiffany Haddisch, de hoofdrolspeelster erin, is zonder twijfel de grappigste actrice van het jaar. Maar ondanks dat alles kregen we totaal geen aandacht uit de industrie of van de pers, logisch dat het dan lastig is om genomineerd te worden. Het wordt hoog tijd dat Hollywood meer naar rassen- en geslachts-gelijkheid kijkt en eens wat beter let op sociale uitsluiting. Alleen al het feit dat The Big Sick Movie over het hoofd wordt gezien en Get Out beschouwd wordt als een komedie laat zien hoe ver we nog afstaan van rassengelijkheid''.

Ook Hidden Figures actrice Janelle Monae liet van zich horen door middel van meerdere tweets.

NieuwsFilm

meest populair