TV-tips week 1: Mission: Impossible - Rogue Nation, Spotlight & meer

Welke films raden we je komende week aan op tv?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson

Rogue Nation zorgt ervoor dat Ethan en zijn team de gevaarlijkste missie tot op heden moeten uitvoeren. Ze moeten 'Syndicate' uitschakelen, een internationale en zwaar getrainde organisatie die het gemunt heeft op de IMF, de Impossible Missions Force.

Lees de recensie van Mission: Impossible - Rogue Nation geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Mission: Impossible - Rogue Nation.

Spotlight (2015)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Thomas McCarthy | Cast: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

Vertelt het verhaal van het uitgebreide onderzoek van de Boston Globe naar de vermeende kindermisbruik onder katholieke priesters. De journalisten van het zogenaamde 'Spotlight'-team onthulden een grootschalig schandaal, wat de krant in 2003 de Pulitzerprijs opleverde.

Lees de recensie van Spotlight geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Spotlight.

Zwartboek (2006)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Paul Verhoeven | Cast: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Deze is erg van haar gecharmeerd en biedt haar een baan aan. Het verzet heeft ondertussen het plan opgevat een groep gevangen genomen verzetslieden te bevrijden met hulp van Ellis. Dit mislukt jammerlijk omdat het verraden is. Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als schuldige aangewezen. Met Müntze aan haar zijde duikt ze weer onder, samen het einde van de oorlog afwachtend. De bevrijding brengt Ellis geen vrijheid; zelfs niet wanneer ze de echte verrader weet te ontmaskeren....

Lees de recensie van Zwartboek geschreven door Ruben Heijloo -

Bekijk de trailer van Zwartboek.

Knight and Day (2010)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: James Mangold | Cast: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Jordi Mollà

Knight & Day gaat over een eenzame vrouw (Diaz) wiens ogenschijnlijk onschuldige blind date haar leven op kop zet wanneer een superspion (Cruise) haar meeneemt op een gewelddadige wereldreis om een batterij te beschermen die de sleutel bevat tot een oneindige krachtbron.

Lees de recensie van Knight and Day geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Knight and Day.

Heat (1995)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Michael Mann | Cast: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight

Neil McCauley is een professionele dief. De aanpak van zijn diefstallen is zo professioneel, dat het zelfs de politie verbaast. Rechercheur Vincent Hanna raakt geobsedeerd door het werk van McCauley en wil hem koste wat kost te pakken krijgen. Het hoogtepunt voor beiden wordt bereikt als McCauley bezig is om zijn grootste klus ooit te klaren en Hanna met zijn team de voorbereidingen treft om McCauley in te rekenen. Beiden realiseren zich dat dit de grootste uitdaging van hun leven is. Bekijk de trailer van Heat.

Gladiator (2000)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed

Keizer Antonius Marcus Aurelius heeft zijn opvolger gekozen: generaal Maximus. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader direkt vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Na allerlei avontuern wordt hij gladiator en zweert wraak op Commodus. Bekijk de trailer van Gladiator.

Still Alice (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland | Cast: Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish

Alice Howland is gelukkig getrouwd met drie kinderen. Ze is een beroemd hoogleraar in de taalkunde, maar begint woorden te vergeten. Als ze een verwoestende diagnose krijgt, wordt de onderlinge band tussen Alice en haar familie onder druk gezet.

Lees de recensie van Still Alice geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van Still Alice.


NieuwsFilm

meest populair