Poll

De 10 slechtste superheldenfilms

Van Catwoman tot Ghost Rider.

door Bram de Groot om 09:00 in Poll
Verleden week keken we met de wekelijkse FilmTotaal POLL naar een aantal zeer matige of zelfs bedenkelijke superheldenfilms die sinds 1998 zijn verschenen. Hieronder de tien films die door jullie zijn bestempeld als de slechtste.

1. Catwoman (2004) 19%
De volgzame werknemer Patience Philips cijfert zichzelf weg voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat.


2. Fantastic Four (2015) 14%
Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.


3. Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) 9%
Johnny Blaze is de Ghost Rider. Vuurspuwend en gewapend met een motor strijdt hij tegen het pure kwaad: de duivel. Blaze leeft tegenwoordig een teruggetrokken bestaan, hij voelt zich belazerd door duivel Mephistopheles met wie hij eerder een pact sloot. Wanneer hij wordt benaderd om een moeder en haar zoon te beschermen tegen een gruwelijk demonisch wezen, stapt hij toch weer op de motor.


4. Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016) 8%
Batman is bezorgd over de ongecontroleerde acties van de bijna tot god verheven Superman. De held van Gotham neemt het op tegen de redder van Metropolis, maar terwijl ze met elkaar strijden verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.


5. Elektra (2005) 6%
Kirigi en 'The Order of the Hand' geven Elektra de opdracht om weduwnaar Mark Miller te vermoorden, wiens grootvader jaren terug iets gedaan had wat niet helemaal goed zat. Wanneer Elektra aan Miller wordt voorgesteld door zijn jonge dochter Abby, besluit zij aan Miller's kant te gaan staan en hem te beschermen tegen Kirigi en zijn Ninja Assasins. Of is er misschien toch meer aan de hand met de Millers dan op het eerste gezicht te zien is?


6. Green Lantern (2011) 5%
Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan.


7. Suicide Squad (2016) 5%
Stel een team samen van 's werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan.


8. Daredevil (2003) 5%
Wanneer de jonge wees Matt Murdock in aanraking komt met radioactief afval zorgt dit er voor dat hij niet meer kan zien. Hij heeft hier echter een 'radar-zintuig' voor terug gekregen. Jaren later is Murdock opgegroeid tot een gerespecteerde advocaat. Hiernaast heeft hij echter een geheime identiteit als Daredevil, de man zonder angst, waarmee hij het onrecht bestrijdt dat hem in de rechtszaal niet lukt.


9. Jonah Hex (2010) 3%
In opdracht van het Amerikaanse leger trekt premiejager Jonah Hex, wiens gezicht akelig vervormd is, door het Wilde Westen om de voodoobeoefenaar Quentin Turnbull te pakken te krijgen. Turnbull heeft namelijk niet veel goeds in de zin, en dat is een understatement.


10. Ghost Rider (2007) 3%
Om zijn stervende vader te redden, verkoopt motorstuntman Johnny Blaze zijn ziel aan Mephistopheles. Maar de duivel misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne, achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de "Ghost Rider" wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Dan snijdt filmtotaal zich met deze poll in hun review vingers:
Nr 1: 2,5 ster, nr2 2 ster nr 3 3 ster en nr 4 3,5 ster. Dat zijn bijna allemaal ruime voldoendes voor waardeloze films. Slechts 2 films kregen 2 sterren. Nuf said...

Mav Damian

Avatar

@SeanDeNiro
Het is niet dat omdat jij die films slecht vind dat de recente van Filmtotaal ook die films slecht moeten vinden. Als jij daar niet tegen kunt en hele tijd daar kritiek moet op geven wel kom dan gewoon niet meer op deze site.

Grendizer

Avatar

Waarom enkel die van na 1998?
Daarvoor zijn er nog veel slechtere superheldfilms geproduceerd.Captain America (1990)

http://www.imdb.com/title/tt0103923/?ref_=fn_al_tt_2

Fantastic 4 (1993)

http://www.imdb.com/title/tt0109770/?ref_=nv_sr_4


incredible15

Avatar

Grendizer Captain america 1990 is alleen in Engeland, Turkije & Portugal uitgebracht in de bios,


In Duitsland, America en Spanje is het straight video maar in NL (zo ver ik weet) Is ie nooit echt uitgebracht.


Fantastic four was volgensmij gemaakt om de rechten te behouden dus het Was een lowbudget film. Deze is ook in bijna geen Een land uitgebracht.

Maar ik denk dat het gewoon gaat over wat na 2000 komt, want Superman IV was geflopt omdat het budget van 30 miljoen naar 7 miljoen werd verandert. Anders werd het denk ik wel een topfilm!

Master Of Films

Avatar

SeanDeNiro "Nuf said..."
Helaas enkel over jou en niet over FT. Duidelijk dat je niet eens weet hoe het systeem werkt. Blijkbaar kun je moeilijk dingen losmaken van de werkelijkheid. Geen FT recensies erbij halen voor een FT poll. Slaat nergens op.

Goku32

Avatar

Grendizer, wat dacht je dan van die superman film met die nucleair men wtf. Echt een gare film was dat

Frietgezicht

Avatar

Denk eerder dat de recensent op FT het goed heeft dan allerlei mensen die blijkbaar graag afgeven op Batman VS Superman en ook omdat deze veel meer in de schijnwerpers gestaan heeft en vaak nog staat ook veel meer aandacht krijgt en opvalt(dus ook in polls)

Je kunt mij toch echt niet wijs maken dat een merendeel liever Elektra en Ghost Rider gaat kijken dan Batman VS Superman.

Frietgezicht

Avatar

@ Grendizer, omdat je dan weer Batman & Robin krijgt als winnaar en andere voorspelbare films.

Off-topic: Krijgen er meer mensen reclames te zien van rijpe dames op zoek naar jonge kerels?

horizon

Avatar

Dat is gevolg van je persoonlijke zoek bubbel friet.

horizon

Avatar

Bat v Sup was gewoon oké en weinig mis mee. Iig niet meer mis mee dan Avengers of The Dark Knight.

Jonah Hex vind ik zelf erg vermakelijk.

supermutantvirus

Avatar

Ik heb geleerd dat Frietgezicht best wel grappig is, is nu al de zoveelste post dat ik gniffel om een-van-hobbits-gezicht :P

nd90

Avatar

Jonah hex vermaakte mij nog prima

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Off-topic: Krijgen er meer mensen reclames te zien van rijpe dames op zoek naar jonge kerels?"
Voornamelijk Poolse dames. Schijnt trouwens een zeer democratisch land te wezen dat Polen.

Sunspot

Avatar

Totaal niet eens mee, maar ja.

FF4 2015 zou in ieder geval op 1 moeten staan, zo slecht, niet normaal gewoon.

RoberPaulsen

Avatar

Ik heb me echt zitten verbazen tijdens het kijken van Suicide Squad, ik heb best wat slechte films gezien, maar dit was zo onsamenhangend dat alleen overmatig paddo-gebruik door de regisseur een verklaring zou kunnen zijn.

Artificialis

Avatar

Hm.. Ik had Suicide Squad en Batman v Superman toch wat lager gezet. Ik vind beide films beter dan Rise of the Silver Surfer die er niet eens tussen is komen te staan. De problemen met Daredevil heb ik nooit begrepen.

TommyP

Avatar

Ik ben denk ik de enige die Catwoman wel vermakelijk vond. Justice League staat bij mij op 1 in ieder geval. Wat een zooitje was dat zeg. 200 miljoen en dan met die film op de proppen komen. Een CGI schurk waar je als kijker totaal geen connectie mee krijgt, een aantal superhelden die in een rap tempo bij elkaar worden gegooid en eigenlijk kon je de gehele film per scene voorspellen. De originaliteit in Hollywood is al een tijdje niet meer wat het geweest is, maar dit was toch wel echt een dieptepunt.

Sunspot

Avatar

^

Catwoman vond ik ook vermakelijk, vond het gewoon goed. Maar nooit meer gezien sindsdien, ga het weer eens kijken denk.

NieuwsFilm

meest populair