Poll

POLL: 'The Last Jedi' vs 'The Force Awakens' vs 'Rogue One'

Drie keer Star Wars: welke?

door Bram de Groot om 22:20 in Poll
Verleden jaar rond deze tijd plaatsten we de poll 'Star Wars: The Force Awakens' vs 'Rogue One: A Star Wars Story'. Een echt overtuigende overwinnaar kwam kon toen niet aangewezen worden, aangezien The Force Awakens en Rogue One op respectievelijk 51 procent en 49 procent uitkwamen. Nu kunnen we The Last Jedi toevoegen en stellen we dezelfde vraag: welke vind jij het best?

Sinds februari 2017 ziet de wereld van Star Wars er compleet anders uit. The Last Jedi verdeelde de liefhebbers, het aanstaande Solo: A Star Wars Story kende flinke productie-issues, er is een nieuwe trilogie in ontwikkeling onder leiding van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en een paar dagen geleden werd bekend dat ook Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss een nieuwe Star Wars-reeks gaan ontwikkelen. En dan zou ook nog "Obi-Wan Kenobi: A Star Wars Story" in ontwikkeling zijn.

Tot op heden heeft Walt Disney - sinds de aankoop van Lucasfilm in 2012 - drie films opgeleverd. Hieronder de POLL. Succes met stemmen!


The Force Awakens (2015)
Met de opkomst van het sinistere First Order komt de vrede in het sterrenstelsel opnieuw onder druk te staan. De wrakverzamelaar Rey wordt ongewild dit conflict ingetrokken. Ze krijgt hulp van Han Solo en Chewbacca en de voormalige stormtrooper Finn. Lees de FilmTotaal recensie


Rogue One: A Star Wars Story (2016)
Jynn Erso wordt gerekruteerd om een groepje rebellen te helpen de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Lees de FilmTotaal recensie


Star Wars: The Last Jedi (2017)
Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt. Lees de FilmTotaal recensie33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Rogue one all the way

TFA is een remake
TLJ is bagger slecht.

Tycho Nestoris

Avatar

The Force Awakens krijgt mijn stem, maar ik vond The Last Jedi ook erg vermakelijk. Over Rogue One heb ik echter weinig positiefs te zeggen.

Nature

Avatar

The Last Jedi vind ik van deze drie de beste en daarna The Force Awakens.
Rogue One vindt ik niet zo goed.

Artificialis

Avatar

The Force Awakens is er na The Last Jedi voor mij slechter op geworden nu ik weet hoe bepaalde plotelementen in het vervolg zijn genegeerd of afgekapt. Dus ik heb gestemd op Rogue One: A Star Wars Story.

Een film die goed werkt als proloog op A New Hope zonder de bestaande wereld aan te tasten. De regisseur durfde het zelfs aan om prequel personage Senator Organa een cameorol te geven. Het valt mij nog mee dat Kathleen Kennedy daar geen hartaanval van heeft gekregen.

SunChaser

Avatar

R1 vooral door Emila Clarke die er bij nader inzien helemaal niet inzat

GreenHornet

Avatar

Roque One Natuurlijk... ;) een los staand verhaal, heel gedurfd. Met een duidelijk einde.Nieuwe Reeks Star Wars film zijn gewoon totaal onduidelijk waar ze naar toe willen gaan.

benjamin

Avatar

Wat mij betreft duidelijk The Last Jedi.

Pronk47

Avatar

1:The Last Jedi
2:Rogue on
3:The Force Awakens

benjamin

Avatar

Artificialis "De regisseur durfde het zelfs aan om prequel personage Senator Organa een cameorol te geven. Het valt mij nog mee dat Kathleen Kennedy daar geen hartaanval van heeft gekregen."
Alweer een tegenvoorbeeld dat aangeeft dat het idee van een "prequelfobie" complete nonsens is.

Mav Damian

Avatar

The Last Jedi heb ik nog niet gezien. Dan heb ik maar op The Force Awekans gestemd. Rouge One vind ik overrated maar niet slecht.

horizon

Avatar

Alle drie goed. Keuze voor nu op TFA.

Goku32

Avatar

Ik ben het 120 procent eens met Gigan 72.
Rogue one all the way, de rest was allemaal bagger van star wars films

Frietgezicht

Avatar

Ben het wel met de meeste eens dat The Last Jedi niet veel soeps is. De poll laat ook wel zien dat TLJ duidelijk de minste is.

Frietgezicht

Avatar

Rogue One en The Force Awakens beide goede films. TFA was wel een erg vermakelijke bioscoopervaring dus kies voor die
De beste scene(laatste met Vader) zat in Rogue One.

Ereptile

Avatar

TFA vond ik toch wel de leukste film Smiley face Misschien omdat het eindelijk weer een Star Wars film was na jaren. Rogue One heeft, zoals Friet al zegt, wel de beste scene. Dat gevecht tussen Kylo, Rey en de guards van Snoke vond ik in TLJ ook wel goed Smiley face

Ed Crane

Avatar

benjamin "Alweer een tegenvoorbeeld dat aangeeft dat het idee van een "prequelfobie" complete nonsens is."


Dat de nieuwe Star Wars-films direct inhaken op/ (deels) kopieën zijn van de originele trilogie, maar de prequels reduceren tot een easter egg in The Force Awakens en tot blijkbaar een cameo in The Last Jedi geeft juist aan dat het idee van "prequelfobie" complete nonsens is? Huh.

schrader

Avatar

Rogue One.

Het leek mij in de eerste instantie 3x niks, maar heeft mij zeer positief weten te verassen. TLJ heeft teveel kansen laten liggen en daarnaast vond ik het vrij langdradig. Dat heb ik bij de andere 2 niet ervaren.

Lord Bono

Avatar

Rogue One het beste? Dan is het echt hopeloos gesteld met de filmliefhebbers hier op de site. Als je die film objectief gaat bekijken is het namelijk bagger tot het laatste half uur.

The Last Jedi is als film het beste.

ThreeEyesLion

Avatar

Waarom is The last Jedi als film het beste?

benjamin

Avatar

rukubrick "volgens de poll is last jedi de slechtste op rottentomatoes staat hij op 48 % "
Ik herhaal mijn duidelijk nog steeds van toepassing zijnde reactie uit een ander topic:
"Wat probeer jij nu toch te bereiken? Denk je echt dat de CinemaScore of de argumenten om die RT-score met een korrel zout te nemen gaan verdwijnen door ze te negeren? Constant hetzelfde blijven herhalen, heeft negatieve invloed op jouw geloofwaardigheid en niet op hoe de film ontvangen is."

benjamin

Avatar

Ed Crane "Dat de nieuwe Star Wars-films direct inhaken op/ (deels) kopieën zijn van de originele trilogie, maar de prequels reduceren tot een easter egg in The Force Awakens en tot blijkbaar een cameo in The Last Jedi geeft juist aan dat het idee van "prequelfobie" complete nonsens is?"
Dat was helemaal niet hetgene waarnaar ik eerder verwijs als argument tegen "prequelfobie", maar ook die easter eggs en cameos geven aan dat er geen sprake is van een fobie.

Artificialis

Avatar

benjamin "Alweer een tegenvoorbeeld dat aangeeft dat het idee van een "prequelfobie" complete nonsens is."

Dat men sléchts Senator Organa terughaalde, en ook nog eens voor een extreem korte scene met zeer beperk dialoog, lijkt mij juist hét bewijs dat er in Kathleen Kennedy's retro Star Wars clubhuis sprake van een prequelfobie is.

In The Force Awakens is er een opmerking over clone troopers. In The Last Jedi wordt kort benoemd hoe de Jedi op het hoogtepunt van hun macht Darth Sidious hebben toegestaan de boel over te nemen. Beide zaken zijn zo algemeen dat moet worden afgevraagd of het überhaupt als verwijzing naar de prequels kan worden gezien.

Dus er is absoluut sprake van een prequelfobische instelling.

Ed Crane

Avatar

benjamin "Dat was helemaal niet hetgene waarnaar ik eerder verwijs als argument tegen "prequelfobie", maar ook die easter eggs en cameos geven aan dat er geen sprake is van een fobie."

Ik dacht toch duidelijk te lezen dat je een cameo opvoert als een bewijs dat een "prequelfobie" nonsens zou zijn.

Vind ik sowieso opmerkelijk, lijkt me eerder een bewijs vóór een "prequelfobie".

Sunspot

Avatar

Rogue 1 utieraard, zoveel beter qua verhaal, veel frisser, cooler, DArth VAder

benjamin

Avatar

Ed Crane "Ik dacht toch duidelijk te lezen dat je een cameo opvoert als een bewijs dat een "prequelfobie" nonsens zou zijn.
Vind ik sowieso opmerkelijk, lijkt me eerder een bewijs vóór een "prequelfobie""
Mij zou het niet opnemen van cameos en andere verwijzingen ernaar toch al eerder op een "prequelfobie" kunnen (met voldoende nadruk op 'kunnen') wijzen. Het feit dat dit wel gebeurt (en zoals aangehaald zonder bijbehorende hartaanvallen) lijkt mij dus een vrij logisch tegenargument.

Ed Crane

Avatar

Ik geloof er niks van.

Chris23

Avatar

Alle 3 hebben leuke scenes en problemen.
Dr springt er geen een echt uit.

Master Of Films

Avatar

Na heel erg lang denken, kies ik voor The Empire Strikes Back.

GreenHornet

Avatar

benieuwd waar Solo terecht gaat komen

Lurch

Avatar

Kon niet kiezen.
Ik vond ze alle drie niet best.

Lurch

Avatar

Had dus graag een vierde optie gezien. Iets als "Geen van de drie".

Jedha

Avatar

Roque one

NieuwsFilm