Rechtszaak rondom sekstape Hulk Hogan krijgt film

Hulk Hogan vs. Gawker en de verrassende uitslag van de zaak worden een speelfilm.

Er komt een speelfilm over de rechtszaak tussen Hulk Hogan en de website Gawker.

De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door Hogan en co. tegen de website nadat Gawker een sekstape met de voormalige worstelaar publiceerde. De jury kende in 2016 in totaal 140 miljoen toe aan Hogan, waarvan 115 als schadevergoeding en een extra 25 als straf voor Gawker. Gawker verklaarde zich snel daarna bankroet en voor het einde van het jaar kwamen Hulk Hogan en de website tot een schikking van 31 miljoen dollar.

De rechtszaak leverde veel debat over de vrijheid van meningsuiting en de functie van de pers op. Later werd duidelijk dat de miljardair Peter Thiel betrokken was bij de rechtszaak aan de kant van Hulk Hogan. De miljardair zocht al sinds 2007 een manier om Gawker uit de lucht te halen, nadat de site zijn homoseksualiteit onthulde, wat hij als privéinformatie zag die hij niet publiek bekend wilde hebben.

De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence, die we kennen van zijn werk met naamgenoot Jennifer Lawrence, waaronder het recente Red Sparrow, The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en The Hunger Games: Mockingjay - Part 2. De regisseur maakte daarvoor onder meer I Am Legend en brak ooit door met Constantine.

Voor de film zal het script geschreven worden door Charles Randolph, de scriptschrijver van The Big Short, waarvoor hij samen met Adam McKay een Oscar won.



NieuwsFilm

meest populair