En de beste Spider-Man film is...

Van Spider-Man uit 2002 tot Spider-Man: Homecoming van verleden jaar.

Verleden week keken we naar de zes Spider-Man solofilms die sinds 2002 op het witte doek zijn verschenen. Er werden zo'n 1.000 stemmen gegeven en hieronder zie je welke films het meest én minst in trek zijn.

De beste Spider-Man films
Maar liefst 86 procent van de stemmen ging naar drie films, met op de eerste plaats Spider-Man: Homecoming, de meest recente film met Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man. De film uit het Marvel Cinematic Universe kreeg een prima 38 procent van de stemmen. Ook Sam Raimi's "oudjes" Spider-Man (2002) en Spider-Man 2 (2004) deden het goed. De films met Tobey Maguire als de titelheld kwamen uit op respectievelijk 22 procent en 26 procent van de stemmen.


De slechtste Spider-Man films
Minder goed deed Spider-Man 3 (2007) het. De derde film van Sam Raimi blijkt zelfs de minste stemmen te krijgen, met 3 procent. Iets beter deden Marc Webbs The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014) met Andrew Garfield het. De films kregen respectievelijk 7 procent en 4 procent van de stemmen.


De toekomstige Spider-Man films
De toekomst heeft nog het nodige in petto. Spider-Man zal volgend jaar te zien zijn in Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home en Sony werkt aan zijn eigen Spider-Man MCU-subuniversum. Na de zomer verschijnt Venom, naar verluidt zonder Spider-Man.



NieuwsFilm

meest populair