Poll

POLL: Beste Spider-Man film!

Het personage van Steve Ditko en Stan Lee.

door Bram de Groot om 22:29 in Poll
Gisteren werd bekend dat Steve Ditko is overleden op 90 jarige leeftijd. De legende bedacht samen met Stan Lee de Marvel superheld Spider-Man, het personage dat sinds 2002 in vele bioscoopfilms opdook. Met deze POLL de vraag welke van de zes Spider-Man solofilms jij de beste vindt.

In Sam Raimi's Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) was het acteur Tobey Maguire die voor het eerst op het witte doek in het rood-blauwe pak van Peter Parker stapte. De drie films waren een financieel succes, maar na de zeer matige ontvangst trok Sony Pictures de stekker uit Raimi's Spider-Man 4 welke al in ontwikkeling was. Daarna volgde Marc Webbs reboot met de twee films The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014). Na de laatste zwak ontvangen film moest Andrew Garfield zijn pakje snel overdragen in verband met een samenwerking met Marvel Studios.

Het gevolg was dat Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man in 2016 eindelijk te zien was in het Marvel Cinematic Universe. Hij had een klein, maar stevig aandeel in Captain America: Civil War en het jaar erop was hij te zien in zijn eerste solofilm, Jon Watts' Spider-Man: Homecoming, ook met Iron Man. Na zijn aandeel in Avengers: Infinity War (2018) en Avengers 4 (2019) is hij volgend jaar te zien in zijn tweede solofilm in het MCU, namelijk Spider-Man: Far From Home.

Succes met stemmen!27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Op zich heeft Homecoming zijn charmes. Niet een topper maar zit leuk in elkaar.De andere Spidey-films zijn allemaal matig hoewel de 1ste met Garfield nog best te pruimen was.Vooral die Raimi films zijn nu pijnlijk om te kijken. Dat publiek langs de kant elke film die dan juichen tijdens het gevecht is zo slecht dat het komisch wordt. Maar dat is het minst storende aan die films.

Solid

Avatar

De eerste, daarna de tweede en daarna de derde, eventueel discussie met homecoming. De rest is crap...

horizon

Avatar

Amazing Spider-Man 2

Vooral de intro is perfecte comic book verfilming. Plus Garfield is beste Peter Parker.

Eens met friet dat de Raimi films gedateerd aanvoelen hoewel ze nog steeds vermaak bieden.

Homecoming had wel erg leuke villain (kleinschalig) maar was wat weinig echte spidey.

Robbepost

Avatar

Avengers: Infinity War

spooklift

Avatar

Spider-Man 2 (2004)

Brein8998

Avatar

Mijn persoonlijke ranking:
1. Spider-man 2
2. Spider-man: homecoming
3. Spider-man
4. The Amazing Spider-Man 2
5. Spider-man 3
6. The Amazing Spider-Man

Note: spider-man 2 is naar mijn mening het beste. Ben wel met friet eens dat de film een beetje gedateerd is, maar ik kan me er als nog optimaal mee vermaken. Eerst wilde ik TASM1 op 5 zetten en SM3 op 6 maar toen ging ik nadenken en kwam ik er achter dat ik letterlijk NIKS meer kan herinneren van TASM1, terwijl SM3 nog wel een aantal momenten had die ik gaaf vond. TASM2 is slecht, maar ik kan de film waarderen door het acteerwerk van Garfield en Stone. De beste Spider-man acteur vind ik toch Tom Holland, omdat hij zijn kinderlijke enthousiasme laat doorschijnen in zijn rol. Iets dat ik echt bij Spider-man vind passen.

Frietgezicht

Avatar

Gedateerd is niet altijd storend maar hier wel omdat er vele andere minpunten in de Raimi films zitten. Badguys op Dock Ock na(Defoe is prima tot het Power Rangers masker opgaat) zijn matig, MJ is een sletterige love interterest en een irritante actrice en ik vind Maguire ook niet echt een goede Parker.
Dat MJ echt elke film gillend in nood is aan het aan het einde is ook eentonig en nooit leuk.

Goku32

Avatar

Spider-Man 2 zonder twijfel. En dan daarna homecoming, de rest is allemaal poep.

incredible15

Avatar

Spider-man: 1,2 & 3 echt geweldig
Amazing spider-man: 1 & 2 te doen
Spider-man homecoming: leuk voor een keer als je niks te doen hebt.

incredible15

Avatar

Krijgen we nog een poll wie de beste live Action Banner/Hulk is?

Tycho Nestoris

Avatar

De Spiderman-films van Sam Raimi zijn inderdaad nogal gedateerd, maar ze zijn alsnog velen malen beter dan die verschrikkelijke films van Marc Webb. In de films van Raimi zit tenminste persoonlijkheid.

John Wayne

Avatar

Hoewel ik Tom Holland, de beste acteur voor Spider-Man vind, vind ik Raimi's Spider-Man 2 nog steeds de beste uit de reeks. Waar ik me bij al deze verfilmingen aan stoor, maar voornamelijk bij deel 3, dat het soms erop lijkt dat de cgi uit een spelcomputer komt.

Sunspot

Avatar

Easy, Spiderman 2.

Rutherford

Avatar

Ze zijn allemaal een beetje matig. De een wat meer dan de andere, maar geen toppers in hun genre. Emma Stone is wel de beste casting. Ze is echt mijn droomvrouw in beide films. Niet al te groot, blond. Ja die Garfield had chance, ik moet het met wat minder stellen.

Ereptile

Avatar

Spider-Man 2! Het was een sterke Spider-Man film met een hele goede bad-guy: Doc Ock. Ze hebben met Doc Ock ook humaner gemaakt in de film met een goede origin story. Zal dat gevecht tussen Spider-Man en Doc Ock op de trein ook nooit snel vergeten. Jammer dat Spider-Man 3 een stuk minder was.

Ik vind Tom Holland als Spider-Man ook wel goed, maar ik vind dat hij in Homecoming TE veel leunt op de technologische snufjes van Tony Stark.

TASM... in het begin vond ik het z'n charmes hebben, vooral ook omdat The Lizard er in zat. Maar uiteindelijk vind ik die serie het minste.

Echter, deze show blijft ook tijdloos!:


Spider-fan

Avatar

Tussen de eerste en laatste. Moeilijk, de laatste is misschien wel iets beter, maar nostalgisch gezien toch de eerste gekozen. Ik zie Willem Dafoe ook liever dan Keaton.

Artificialis

Avatar

1. Spider-Man: Homecoming
2. The Amazing Spider-Man
3. Spider-Man 2
4. Spider-Man
5. Spider-Man 3
6. The Amazing Spider-Man 2

Rutherford

Avatar

Ereptile, dikke +1. Intro muziekje gaat zo door mijn hoofd zonder het filmpje te zien. Geweldige serie. Tijd voor een herkijk. Alle afleveringen staan trouwens op dailymotion, juist ter info.

Ereptile

Avatar

@Rutherford, thanks voor die tip! Wordt eens tijd om die oude serie weer eens te bekijken!

Moviemagic

Avatar

Ereptile "Spider-Man 2! Het was een sterke Spider-Man film met een hele goede bad-guy: Doc Ock. Ze hebben met Doc Ock ook humaner gemaakt in de film met een goede origin story. Zal dat gevecht tussen Spider-Man en Doc Ock op de trein ook nooit snel vergeten. Jammer dat Spider-Man 3 een stuk minder was.

Ik vind Tom Holland als Spider-Man ook wel goed, maar ik vind dat hij in Homecoming TE veel leunt op de technologische snufjes van Tony Stark.

TASM... in het begin vond ik het z'n charmes hebben, vooral ook omdat The Lizard er in zat. Maar uiteindelijk vind ik die serie het minste. "


Ik heb exact dezelfde mening. Wat ik ook nog vind is dat de combinatie Tobey Maguire - Kirsten Dunst geen goede. Voor mij werkte het op één of andere manier niet ondanks dat het leuke films zijn. De combinatie Andrew Garfield - Emma Stone was perfect.

Monojaxx

Avatar

Spider-man 2 by far! Gewoon omdat ik Tobey nog steeds de beste vind en doc Ock, zo goed gespeeld door Molina.

Rderegt

Avatar

Spiderman 3 :D

Frietgezicht

Avatar

Idd Ereptile en Rutherford! Was een heerlijke serie. De superheldenfilms zijn dan beter geworden in de laatste 20 jaar maar de tekenfilms niet. Ook de Batman en X-Men series uit de jaren 90 waren erg goed.

Jan231

Avatar

Homecoming is wel leuk, maar is te veel verweven met Avengers naar mijn mening. Dit had een duidelijke functie, met het oog op Civil War. Ik hoop dat Far From Home meer op zichzelf staat!

Spider-man 2 vind ik de beste film. Doctor Octopus was een goede schurk en de scene met de trein vond ik erg sterk.

Rutherford

Avatar

Spiderman
Xmen
Batman
Dragonball Z
Gundam Wing
Power Rangers
Digimon
YuGiOh
Beyblade

Waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Zucht, ik wil terug naar mijn jeugd. Mss een leuk ideetje voor de volgende poll? Jeugdreeksen en -films?

Sunspot

Avatar

@Jan231

yep, beviel me ook niet, maar inderdaad, Infinity War. Maar dan nog, veel te veel afhankelijk van Iron Man en het lijkt serieus erop dat Disney Tom Holland als een soort opvolger ziet van Downey Jr.

Maar aan 1 kant denk ik ook weer van niet, misschien is het tijdelijk. Hij had een redelijk normaal pak in Infinity War ook, totdat hij WEER gered moest worden door Tony.

Denk dat we hem gewoon weer in een simpeler pak gaan zien, dat hij zelfs weer een heel normaal pak gaat dragen, zonder al die tech snufjes, behalve dan webshooters uiteraard.

Als hij zo wordt straks, dan vind ik het goed. Moet zeggen dat Tom Holland in ieder geval veel cooler was in Infinity War.

NieuwsFilm

meest populair