POLL: Beste Spider-Man film!

POLL: Beste Spider-Man film!

Het personage van Steve Ditko en Stan Lee.

Gisteren werd bekend dat Steve Ditko is overleden op 90 jarige leeftijd. De legende bedacht samen met Stan Lee de Marvel superheld Spider-Man, het personage dat sinds 2002 in vele bioscoopfilms opdook. Met deze POLL de vraag welke van de zes Spider-Man solofilms jij de beste vindt.

In Sam Raimi's Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) was het acteur Tobey Maguire die voor het eerst op het witte doek in het rood-blauwe pak van Peter Parker stapte. De drie films waren een financieel succes, maar na de zeer matige ontvangst trok Sony Pictures de stekker uit Raimi's Spider-Man 4 welke al in ontwikkeling was. Daarna volgde Marc Webbs reboot met de twee films The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014). Na de laatste zwak ontvangen film moest Andrew Garfield zijn pakje snel overdragen in verband met een samenwerking met Marvel Studios.

Het gevolg was dat Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man in 2016 eindelijk te zien was in het Marvel Cinematic Universe. Hij had een klein, maar stevig aandeel in Captain America: Civil War en het jaar erop was hij te zien in zijn eerste solofilm, Jon Watts' Spider-Man: Homecoming, ook met Iron Man. Na zijn aandeel in Avengers: Infinity War (2018) en Avengers 4 (2019) is hij volgend jaar te zien in zijn tweede solofilm in het MCU, namelijk Spider-Man: Far From Home.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair