Featured

De elf superheldenfilms van 2019

Met o.a. Avengers 4, X-Men: Dark Phoenix, Wonder Woman 1984 en Captain Marvel!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Superheldenfilms blijven immens populair. Geen wonder dus dat er elk jaar weer meer films rond superhelden uit lijken te komen. In deze special blikken we vooruit op 2019 en zetten we de films rond mensen met superkrachten op een rij. Hieronder het overzicht, op datum.

Update: Helaas was er een film uit het overzicht niet in het artikel terecht gekomen. Gelukkig hebben onze immer oplettende lezers ons op het ontbreken van de film gewezen en hebben we Joker alsnog kunnen toevoegen. Thanks voor alle reacties!

Hellboy (10 januari)
Regie: Neil Marshall | Cast: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane
Een reboot van de Hellboy-franchise, met niemand minder dan David Harbour in de hoofdrol. Hij neemt het in deze film op tegen een kwaadaardige middeleeuwste tovenares (Jovovich) die erop gericht is om de mensheid uit te roeien. Ditmaal overigens geen oorsprongsverhaal, maar een film die direct in de actie duikt. En in tegenstelling tot eerdere films in de franchise, ditmaal ook een R-Rating en hard en bloederig geweld. Daarom staat er ook een horrorregisseur aan het roer: Neil Marshall.

Glass (17 januari)
Regie: M. Night Shyamalan | Cast: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Bruce Willis, Sarah Paulson | Bekijk de trailer
Met Split bracht Shyamalan een van zijn beste twists tot nu toe. De film bleek een vervolg te zijn op Unbreakable. Nadat de film een groot succes was, bestelde de studio meteen Glass, dat in januari in première gaat. De confrontaties tussen David Dunn (Willis) en The Beast (McAvoy) escaleren steeds meer en op de achtergrond blijkt dat niemand minder dan Elijah Price, a.k.a. Mr. Glass, de touwtjes in handen heeft. Nu maar hopen dat de atypische superheldenfilm net zo goed is als zijn twee voorgangers.

X-Men: Dark Phoenix (7 februari)
Regie: Simon Kinberg | Cast: Olivia Munn, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Tye Sheridan
Komt de film er echt in februari? Het is nog een beetje de vraag, gezien het totale gebrek aan marketing. Gerucht gaat dat de debuutfilm van Simon Kinberg waardeloos is en dat er miljoenen gestoken worden in heropnames. De peperdure blockbuster vertelt het verhaal van de Phoenix Saga opnieuw. Jean wordt tijdens een missie geraakt door kosmische straling en verandert daardoor in de Dark Phoenix. Aan de X-Men de taak om te kiezen tussen het leven van hun partner, en het voortbestaan van de mensheid. Overigens zijn er ook nog aliens in de film.

Captain Marvel (6 maart)
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Samuel L. Jackson
Het duurde tien jaar, maar dan heb je ook wat. Eindelijk een film met vrouwelijke held in de hoofdrol in het MCU. En eentje die zich in de jaren negentig afspeelt en toont hoe Carol Danvers superkrachten krijgt en zo'n beetje het meest krachtige wezen in het universum wordt. Dat allemaal om haar cruciale rol in Avengers 4 op te zetten. Met jonge versies van heel veel bekenden, waaronder Nick Fury, Agent Coulson en Ronan the Accuser.

Shazam! (5 april)
Regie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Mark Strong, Jack Grazer | Bekijk de trailer
Aan de eerste trailer te zien, wordt deze DC-film heel anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Lichthartig, humoristisch... Dat allemaal doordat er een jonge hoofdpersoon - Billy Batson - is, die superkrachten krijgt van een mysterieus figuur die hij in de metro tegenkomt. Daarop hoeft hij enkel SHAZAM! te roepen om in een held te veranderen. Lang kan Billy niet genieten van zijn krachten, want al snel moet hij het opnemen tegen de schurkachtige Dr. Thaddeus Sivana, een van de slimste mensen ooit.

Untitled Avengers Movie (2 mei)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Karen Gillan, Evangeline Lilly, Robert Downey Jr., Jeremy Renner
Na het schokkende einde van Avengers: Infinity War, is het de vraag hoe de Marvel-helden die overgebleven zijn het ooit gaan winnen van superschurk Thanos. Dat gaan we in mei ontdekken, want dan draait de conclusie van het MCU zoals we dat kennen eindelijk in de bioscoop. De film heeft een hele belangrijke rol voor Captain Marvel, maar ook de oorspronkelijke helden waarmee de franchise gelanceerd werd. Zij mogen nog eenmaal een huzarenstukje uitvoeren, alvorens ze er klaar mee zijn.

Gambit (6 juni)
Cast: Lizzy Caplan, Channing Tatum
Komt 'ie er echt? Het is nog even de vraag, maar de X-Men film rond Gambit staat nog altijd officieel aangekondigd voor 2019. Er ligt een script dat helemaal rond is volgens Fox en de overname door Disney zou er geen invloed op hebben. Als de film er komt, is dat bijzonder, wat er wordt al sinds 2003 gewerkt aan een live-action film rond het personage en Channing Tatum is al jaren aan het project verbonden. Een regisseur is er momenteel niet.

Spider-Man: Far From Home (4 juli)
Regie: Jon Watts | Cast: Zendaya, Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson
Wat het plot precies wordt van deze tweede solofilm voor Spider-Man is niet zeker. We weten wel dat het personage een hoofdrol krijgt in het MCU en de toekomst van het filmuniversum vormt en mag aanvoeren. Peter Parker reist naar het schijnt met wat vrienden naar Europa, waar hij verzeild raakt in een groots avontuur. Met een rol voor Nick Fury en ook Agent Hill. De schurk wordt gespeeld door Gyllenhaal, die de rol van Mysterio op zich neemt.

The New Mutants (1 augustus)
Regie: Josh Boone | Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Alice Braga | Bekijk de trailer
Zou eigenlijk dit jaar al uitkomen, maar werd door zeer matige proefscreenings enorm uitgesteld tot augustus 2019. De bedoeling: om meer horror toe te voegen aan deze experimentele X-Men film. Centraal staat een vijftal jonge mutanten die in een geheime faciliteit vastgehouden worden en pas net hun krachten leren begrijpen. Ze vechten samen om te proberen te ontsnappen uit de faciliteit. Centraal staan Magik, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot en Mirage, die strijden met een schurk die gespeeld wordt door Antonio Banderas.

Joker (12 oktober)
Regie: Todd Phillips | Cast: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Marc Maron
Een Joker-film van producent Martin Scorsese, regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix. Jep, laatstgenoemde speelt de hoofdrol in deze oorsprongsfilm, die moet laten zien hoe de Joker nou eigenlijk die gestoorde vent geworden is. De film wordt naar het schijnt R-Rated door een combinatie van geweld en naakt en moet als een soort waarschuwend verhaal dienen, dat laat zien wat er allemaal mis kan gaan als iemand teveel gehecht raakt aan zijn moeder.

Wonder Woman 1984 (13 december)
Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Pedro Pascal, Kristen Wiig
De tweede solofilm voor DC-heldin Diana Prince speelt zich af in 1984. Diana strijdt tegen de Sovjet-Unie en krijgt tegelijk te maken met een Britse antropologe genaamd Barbara Ann Minerva. Die krijgt superkrachten als ze de verloren stad van Urzkartaga vindt en daar door een oeroud ritueel in de Cheetah getransformeerd wordt. Aan Diana de taak om Cheetah ervan te weerhouden haar snode plannen uit te voeren. Tegen die achtergrond is er opmerkelijk genoeg nog een rol voor Chris Pine als Steve Trevor.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het is nog de vraag of we X-Men: Dark Phoenix , Gambit & New Mutants kunnen gaan bekijken in 2019.

Jan231

Avatar

Kijk het meest uit naar Captain Marvel en Avengers 4.

Reborn t90

Avatar

Ik tel volgens mij echt maar 10 films?

benjamin

Avatar

Master Of Films "Het is nog de vraag of we X-Men: Dark Phoenix , Gambit & New Mutants kunnen gaan bekijken in 2019."
En zelfs als het al zou kunnen, waarom we dat zouden willen doen.

Ridder

Avatar

de joker film vergeten te vermelden.

Jim

Avatar

Thanks voor de reacties! Joker had er gewoon in moeten staan, gek genoeg niet doorgekomen. Staat er nu wel. Nogmaals dank Smiley face

Master Of Films

Avatar

benjamin "En zelfs als het al zou kunnen, waarom we dat zouden willen doen."
Dat is op zich niet relevant voor deze lijst. Smiley face

Clarkkent

Avatar

Glass is by far de film waar ik het meeste naar uitkijk. Ik verwacht geen popcornvermaak, maar een sterk verhaal.

chefry1983

Avatar

Captain marvel en avengers 4 zijn de films waar ik naar uitkijk

Mav Damian

Avatar

Wow Gambit zijn ze nog steeds van plan om te maken. Glass is waar ik nu het meeste naar benieuwd naar ben.

Frietgezicht

Avatar

Als het comic-films waren ok maar bij superhelden films hoort de Joker niet te staan omdat hij gewoon geen superheld is.

Heb even overleg gehad met Jim en besloten dat hij het mag laten staan omdat het weer zo'n gedoe is het te verwijderen.

SplashySleet20

Avatar

WanneWanneer komt Never fade het vervolg van the darkest minds eigenlijk?

Tycho Nestoris

Avatar

Glass is de enige film uit dit lijstje waar ik benieuwd naar ben. En dat is eigenlijk alleen omdat ik wil zien of Shyamalan daadwerkelijk 'terug' is.

Xenolicker

Avatar

^ Je kunt wel proberen om De Joker te controleren en 'm netjes in een rijtje te plaatsen maar dat lukt toch niet, De Joker doet lekker wat 'ie zelf wil!

Sunspot

Avatar

Glass!

Captain Marvel!

Shazam!

Sunspot

Avatar

Avengers 4 uiteraard ook, maar dat is nog verder weg, sowieso om Thanos, beste superheldenfilm schurk zowat, hoewel Magneto, maar is niet echt te vergelijken.

En Thor natuurlijk, beter gaat hij te snel dood, vond hem al beste Avenger, maar vooral sinds Ragnarok en vooral Infintiy War

Maar mijn gevoel, ja, dan toch Glass, komt vooral omdat Unbreakable zo goed was, en die surprise bij Split, wat ook een topfilm was.

Het was/is ook zo fris, meer grounded (vooral Unbreakable). GEwoon fris!

Dus Glass sowieso, te vet gewoon allemaal, kijk gewoon hard uit naar hoe Dunn, Mr. Glass en The Horde zijn, zich ontwikkelen, hebbenontwikkeld.

Steve-O

Avatar

Jongens, Gambit heeft geeneens een regisseur. Natuurlijk komt die film er volgend jaar niet.Ik kijk het meeste uit naar Wonder Woman 1984, Joker en Avengers 4. Glass deed me niet zoveel, maar ik hoop dat Skyalalalaman zijn Unbreakable kan evenaren. Shazam kan misschien nog wel lachen worden (voor thuis) en ik ben stiekem toch nog benieuwd naar de nieuwe X-Men.

GreenHornet

Avatar

Joker is toch geen superheld

Sunspot

Avatar

@Steve-O

Je bedoelt Split denk Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair