De elf superheldenfilms van 2019

De elf superheldenfilms van 2019

Met o.a. Avengers 4, X-Men: Dark Phoenix, Wonder Woman 1984 en Captain Marvel!

Superheldenfilms blijven immens populair. Geen wonder dus dat er elk jaar weer meer films rond superhelden uit lijken te komen. In deze special blikken we vooruit op 2019 en zetten we de films rond mensen met superkrachten op een rij. Hieronder het overzicht, op datum.

Update: Helaas was er een film uit het overzicht niet in het artikel terecht gekomen. Gelukkig hebben onze immer oplettende lezers ons op het ontbreken van de film gewezen en hebben we Joker alsnog kunnen toevoegen. Thanks voor alle reacties!

Hellboy (10 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Neil Marshall | Cast: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane
Een reboot van de Hellboy-franchise, met niemand minder dan David Harbour in de hoofdrol. Hij neemt het in deze film op tegen een kwaadaardige middeleeuwste tovenares (Jovovich) die erop gericht is om de mensheid uit te roeien. Ditmaal overigens geen oorsprongsverhaal, maar een film die direct in de actie duikt. En in tegenstelling tot eerdere films in de franchise, ditmaal ook een R-Rating en hard en bloederig geweld. Daarom staat er ook een horrorregisseur aan het roer: Neil Marshall.

Glass (17 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: M. Night Shyamalan | Cast: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Bruce Willis, Sarah Paulson | Bekijk de trailer
Met Split bracht Shyamalan een van zijn beste twists tot nu toe. De film bleek een vervolg te zijn op Unbreakable. Nadat de film een groot succes was, bestelde de studio meteen Glass, dat in januari in première gaat. De confrontaties tussen David Dunn (Willis) en The Beast (McAvoy) escaleren steeds meer en op de achtergrond blijkt dat niemand minder dan Elijah Price, a.k.a. Mr. Glass, de touwtjes in handen heeft. Nu maar hopen dat de atypische superheldenfilm net zo goed is als zijn twee voorgangers.

X-Men: Dark Phoenix (7 februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Simon Kinberg | Cast: Olivia Munn, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Tye Sheridan
Komt de film er echt in februari? Het is nog een beetje de vraag, gezien het totale gebrek aan marketing. Gerucht gaat dat de debuutfilm van Simon Kinberg waardeloos is en dat er miljoenen gestoken worden in heropnames. De peperdure blockbuster vertelt het verhaal van de Phoenix Saga opnieuw. Jean wordt tijdens een missie geraakt door kosmische straling en verandert daardoor in de Dark Phoenix. Aan de X-Men de taak om te kiezen tussen het leven van hun partner, en het voortbestaan van de mensheid. Overigens zijn er ook nog aliens in de film.

Captain Marvel (6 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Samuel L. Jackson
Het duurde tien jaar, maar dan heb je ook wat. Eindelijk een film met vrouwelijke held in de hoofdrol in het MCU. En eentje die zich in de jaren negentig afspeelt en toont hoe Carol Danvers superkrachten krijgt en zo'n beetje het meest krachtige wezen in het universum wordt. Dat allemaal om haar cruciale rol in Avengers 4 op te zetten. Met jonge versies van heel veel bekenden, waaronder Nick Fury, Agent Coulson en Ronan the Accuser.

Shazam! (5 april)
Bekijk de afbeeldingRegie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Mark Strong, Jack Grazer | Bekijk de trailer
Aan de eerste trailer te zien, wordt deze DC-film heel anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Lichthartig, humoristisch... Dat allemaal doordat er een jonge hoofdpersoon - Billy Batson - is, die superkrachten krijgt van een mysterieus figuur die hij in de metro tegenkomt. Daarop hoeft hij enkel SHAZAM! te roepen om in een held te veranderen. Lang kan Billy niet genieten van zijn krachten, want al snel moet hij het opnemen tegen de schurkachtige Dr. Thaddeus Sivana, een van de slimste mensen ooit.

Untitled Avengers Movie (2 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Karen Gillan, Evangeline Lilly, Robert Downey Jr., Jeremy Renner
Na het schokkende einde van Avengers: Infinity War, is het de vraag hoe de Marvel-helden die overgebleven zijn het ooit gaan winnen van superschurk Thanos. Dat gaan we in mei ontdekken, want dan draait de conclusie van het MCU zoals we dat kennen eindelijk in de bioscoop. De film heeft een hele belangrijke rol voor Captain Marvel, maar ook de oorspronkelijke helden waarmee de franchise gelanceerd werd. Zij mogen nog eenmaal een huzarenstukje uitvoeren, alvorens ze er klaar mee zijn.

Gambit (6 juni)
Bekijk de afbeeldingCast: Lizzy Caplan, Channing Tatum
Komt 'ie er echt? Het is nog even de vraag, maar de X-Men film rond Gambit staat nog altijd officieel aangekondigd voor 2019. Er ligt een script dat helemaal rond is volgens Fox en de overname door Disney zou er geen invloed op hebben. Als de film er komt, is dat bijzonder, wat er wordt al sinds 2003 gewerkt aan een live-action film rond het personage en Channing Tatum is al jaren aan het project verbonden. Een regisseur is er momenteel niet.

Spider-Man: Far From Home (4 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Zendaya, Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson
Wat het plot precies wordt van deze tweede solofilm voor Spider-Man is niet zeker. We weten wel dat het personage een hoofdrol krijgt in het MCU en de toekomst van het filmuniversum vormt en mag aanvoeren. Peter Parker reist naar het schijnt met wat vrienden naar Europa, waar hij verzeild raakt in een groots avontuur. Met een rol voor Nick Fury en ook Agent Hill. De schurk wordt gespeeld door Gyllenhaal, die de rol van Mysterio op zich neemt.

The New Mutants (1 augustus)
Bekijk de afbeeldingRegie: Josh Boone | Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Alice Braga | Bekijk de trailer
Zou eigenlijk dit jaar al uitkomen, maar werd door zeer matige proefscreenings enorm uitgesteld tot augustus 2019. De bedoeling: om meer horror toe te voegen aan deze experimentele X-Men film. Centraal staat een vijftal jonge mutanten die in een geheime faciliteit vastgehouden worden en pas net hun krachten leren begrijpen. Ze vechten samen om te proberen te ontsnappen uit de faciliteit. Centraal staan Magik, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot en Mirage, die strijden met een schurk die gespeeld wordt door Antonio Banderas.

Joker (12 oktober)
Regie: Todd Phillips | Cast: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Marc Maron
Een Joker-film van producent Martin Scorsese, regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix. Jep, laatstgenoemde speelt de hoofdrol in deze oorsprongsfilm, die moet laten zien hoe de Joker nou eigenlijk die gestoorde vent geworden is. De film wordt naar het schijnt R-Rated door een combinatie van geweld en naakt en moet als een soort waarschuwend verhaal dienen, dat laat zien wat er allemaal mis kan gaan als iemand teveel gehecht raakt aan zijn moeder.

Wonder Woman 1984 (13 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Pedro Pascal, Kristen Wiig
De tweede solofilm voor DC-heldin Diana Prince speelt zich af in 1984. Diana strijdt tegen de Sovjet-Unie en krijgt tegelijk te maken met een Britse antropologe genaamd Barbara Ann Minerva. Die krijgt superkrachten als ze de verloren stad van Urzkartaga vindt en daar door een oeroud ritueel in de Cheetah getransformeerd wordt. Aan Diana de taak om Cheetah ervan te weerhouden haar snode plannen uit te voeren. Tegen die achtergrond is er opmerkelijk genoeg nog een rol voor Chris Pine als Steve Trevor.

NieuwsFilm

meest populair