Featured

Zes filmreeksen in de gevarenzone!

Van Star Wars tot Terminator.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Filmreeksen als het Marvel Cinematic Universe, The Conjuring Universe, Fast & Furious en de al langer aanwezige Mission: Impossible en James Bond reeksen weten doorlopend sterk te presteren. Maar er zijn ook reeksen die het minder sterk doen, of gewoon slecht. Hieronder zes filmreeksen die zich in de gevarenzone bevinden.

#6. Star Wars

Walt Disney kocht in 2012 Lucasfilm en kreeg daarmee de rechten van Star Wars in handen. Na het succesvolle The Force Awakens (2015) en de nette solofilm Rogue One: A Star Wars Story (2016) liep het succes een deuk op met het financieel prima presterende, maar flink bekritiseerde The Last Jedi (2017). Met Solo: A Star Wars Story (2018) werd een behoorlijk dieptepunt bereikt. De film werd zwak ontvangen en flopte aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Lucasfilm zette lopende spin-offs in de ijskast en richt zich na Episode IX (2019) waarschijnlijk op een compleet onbekend Star Wars-universum.


#5. DC Filmuniversum

Ondanks dat Warner Bros. financiële successen boekte met Suicide Squad (2016) en Wonder Woman (2017) wordt de reeks continu omringd door negatieve berichtgeving. Regisseurs vertrekken, films worden geschrapt en er zouden tientallen projecten in ontwikkeling zijn terwijl er slechts drie films officieel zijn aangekondigd. Tevens lijkt het huidige management zijn zinnen te hebben gezet op een alternatieve route, met bijvoorbeeld losstaande films rond bekende personages. Te starten met Joker in 2019. Wie weet brengt de nieuwe invalshoek meer succes.


#4. Pirates of the Caribbean

Deze filmreeks trapte af met The Curse of the Black Pearl (2003) en kreeg tot op heden vier financieel succesvolle vervolgen. Ondanks de matige ontvangst zou een zesde deel logisch zijn, maar de kans op medewerking van hoofdrolspeler Johnny Depp lijkt vrij klein. Daarnaast was het meest recente deel, Dead Men Tell No Tales (2017), financieel gezien niet zo succesvol als de voorgangers. Wel was er een aanwijzing tot een vervolg. Dus wie weet...


#3. Transformers

Net als de nummer één in deze lijst lijkt deze franchise in te zetten op het aankomende deel. Na het verhoudingsgewijs toch erg zwak presterende The Last Knight (2017) verschijnt eind dit jaar de solofilm Bumblebee. Mogelijk is het een reboot voor de franchise, mogelijk een afsluitend deel. De voor 2019 geplande zevende film werd eerder dit jaar geschrapt. Een compleet nieuw concept zou de oplossing kunnen zijn.


#2. Terminator

Na de twee succesvolle films van James Cameron schoot deze franchise alle kanten op. Er verscheen een zwak derde deel, een prequelfilm en een soort van reboot. De tijdslijnen werden in ieder geval alle kanten opgegooid. Eind volgend jaar verschijnt er een nieuwe film die alle vervolgen op Terminator 2 negeert en een groot voordeel is dat Cameron weer betrokken is. De grootste vraag is of het publiek nog wel zin heeft in een zoveelste poging die de reeks moet doen herleven voor een nieuwe trilogie.


#1. Alien

Na Alien Resurrection (1997) verschenen de twee gekraakte AvP cross-over films. Daarna kwam in 2012 de al wat matig presterende eerste prequelfilm Prometheus uit, welke in 2017 werd opgevolgd door Alien: Covenant. Er moe(s)ten nog een of meer prequelfilms volgen, die moeten gaan aansluiten op het origineel Alien uit 1979. Deze lijken er niet te gaan komen, net als de al eerder aangekondigde vijfde Alien-film van Neill Blomkamp. Zeker met de overname van Disney valt te bezien of de reeks ooit nog tot leven komt.



16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pete928s

Avatar

Vervolg van covenant had gewoon aan moeten sluiten bij dit deel .
Waarom eerst een deel 1 maken en dan deel 3 om deel 2 over te slaan .
Covenant had verder een stuk beter geweest zonder het snijden in diverse additional scenes die je dan wel weer terug kunt kijken in de extra's van de blue ray .

Robbepost

Avatar

Bumblebee ziet er qua stijl wel heel anders uit dan de Bay films.
Als deze het goed doet zal het misschien een goed begin zijn voor een reboot.

horizon

Avatar

Star Wars : in gevarenzone? mwhuahahahaha. Tuurlijk niet. Drie films die meer dan een miljard opleveren en dan eentje die het wat minder doet? lolz
Deel IX gaat gewoon weer dat miljard halen.

DC : volgens mij is opbrengst nog steeds positief. Ze missen focus maar zullen films blijven maken.

Pirates : Dead Men Tell No Tales was gewoon top. Depp is lastig. Denk dat er maximaal nog 1 deel in zit. En dan volgen de spin-offs...

Transformers : Die hangt wel. Erg benieuwd naar ontvangst Bumblebee. Opbrengsten zullen miljard niet halen.

Terminator : dure tv serie van maken

Alien : zolang Scott nog naam heeft komt er een vervolg. En als predator iets van succes heeft komen de crossovers ook weer.

benjamin

Avatar

Is Star Wars hier nu gewoon bijgezet als een soort cadeautje voor de trolls? Slaat toch nergens op dat heel die reeks in de problemen zou zijn omwille van Solo. Ant-Man And The Wasp bracht toch ook minder op dan Infinity War, waarom is dan volgens diezelfde logica het MCU niet in de problemen?

ThomasOMalley

Avatar

^Het schijnt dat rukubrick een betaalde stageplek bij FT heeft bemachtigd. Meth is niet gratis weet je.

John Wayne

Avatar

Dit artikel is belachelijk geworden door Star Wars op basis van 1 slechter presterende film, Solo, in het rijtje te zetten. Over TLJ kan ik alleen maar zeggen dat er fans zijn die teleurgesteld zijn maar dat er ook fans zijn die het een goede film vonden. Een film die $ 1,3 miljard opbrengst heeft, heeft imo toch zijn publiek gevonden. Ook Pirates doet het, hoewel ik de films kwalitatief steeds slechter vind worden, gewoon goed aan de boxoffice.

Rich Art

Avatar

Dat ze even niet weten welke richting het op moet met Star Wars lijkt me reden genoeg om hem in de lijst op te nemen...

Master Of Films

Avatar

+1 benjamin. Is idd erbij gezet omwille van de trolls.
Net zoals horizon geloof ik dat Episode IX wel over een miljardje gaat.

benjamin "Slaat toch nergens op dat heel die reeks in de problemen zou zijn omwille van Solo."
En de zogenaamde controversie rondom The Last Jedi.
liep het succes een deuk op met het financieel prima presterende, maar flink bekritiseerde The Last Jedi (2017).
Vind dat wel meevallen.
De prequels waren ook niet om naar huis te schrijven, maar toch kwam Star Wars met een geweldige come-back. Met The Last Jedi en Solo zijn het 2 mindere, wil nog niks zeggen dat Star Wars in de gevarenzone zit. Eerst lekker afwachten hoe het gaat met Episode IX en wat Lucasfilm hierna gaat doen.

Decepticon

Avatar

Ze hadden van Bumblebee direct een reboot moeten maken, door hem een ander hoofdsculpt te geven, zodat ze zich direct konden distantiëren van de Bay films.
De inmiddels bekende (merk)naam trekt alle kids wel naar de bios, daar hoeft Bee niet hetzelfde hoofd voor te hebben.

Dan konden ze daar direct verder op borduren, want ze waren met Bumblebee sowieso al van plan er een andere draai aan te geven.

Bee ziet er tot nu toe nog goed uit, maar er is al heel veel backlash, doordat ze de Decepticon die er uitziet als Starscream, de naam Blitzwing te geven. Dat en ze Bee de originele G1 altmode van een VW Bug geven en de setting van de jaren 80 kiezen, dat is alweer een gemiste kans om de fans op hun hand te krijgen.

chefry1983

Avatar

Ik heb niet alle films in alle reeksen gezien dus mijn oordeel zal ik niet maken. Maar wat ik wel heb gezien; Starwars tlj was matig, terminator Genesys was een van de slechte films die ik ooit heb gezien, transformers last light was prima te kijken maar geen goede kwaliteitsfilm

Tim78

Avatar

Ik denk dat de meeste franchises wel op een bepaalde manier succesvol door zullen blijven gaan.

Star Wars zit niet in gevarenzone maar TLJ was niet best en een solo over solo, ik weet niet, zat er zelf al niet echt op te wachten ook al vind ik de SW films erg amusant.

Transformers reeks was op de eerste na gewoon belachelijke films met plat vermaak, slappe verhaallijnen, slechte humor en het toevoegen van goedkope delletjes voor de hormonale pubers.

Tycho Nestoris

Avatar

Transformers in de gevarenzone? Die films vallen al jaren niet meer serieus te nemen.

Goku32

Avatar

En dat snap ik helemaal want Transformers film zijn gewoon kut. Deel 1 ging nog wel de rest is gewoon super slecht. Haal die mensen er uit en focus alleen op de robots en niet op die politieke shit in die films. Ze moeten nieuwe dingen verzinnen in Hollywood inplaats van ouwe koeien uit de sloot halen. Want dat kennen we nu allemaal wel maak iets nieuws en fris

Master Of Films

Avatar

rukubrick "starwars heeft nog iets meer tijd nodig om volledig dood te bloeden"
Waarschijnlijk op een andere planeet, maar Star Wars zit volledig in de Amerikaanse cultuur genesteld. Net zoals Lord of the Rings, Star Trek, Superman, Spider-man, Batman, Coca-Cola, Elvis Presley etc.

Ach, zolang je maar oogkleppen gebruikt spui je trol onzin hier op deze webiste omdat niemand anders naar je ongenuanceerde schaapgemekker wilt gaan luisteren.

Master Of Films

Avatar

BTW: wel opvallend dat TLJ en Solo wordt genoemd dat Star Wars in de gevarenzone zit. Maar is men spontaan de volgende gedrochten vergeten op film gebied (TV & bisocoop).

The Star Wars Holiday Special 1978
Caravan of Courage: An Ewok Adventure 1984
Ewoks: The Battle for Endor 1985
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 1999
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002
Star Wars: The Clone Wars film 2008

Dan heb ik niet eens over de vele Star Wars videogames die niet al te best waren waarbij de recente EA Battlefront games nog doen verbleken. De vele boeken en comics die ook afwisselend waren. Star Wars is veel meer dan het "falen" van TLJ en Solo, beiden geven echt geen deuk in het pakje Star Wars boter. Geld ook voor de bovenstaande (TV)films die kritisch niet al te best waren. Star Wars heeft zijn ups and downs, maar is gewoon niet weg te krijgen.

Artificialis

Avatar

1. Prometheus en Covenant verdienen een afsluiting. Daarna is het wat mij betreft klaar. Het mysterie rondom de Xenomorphs is niet meer. Er valt niets meer over de Aliens te vertellen.

2. De terugkeer van James Cameron en Linda Hamilton geeft hoop. Maar het is de vraag of de franchise zich kan herstellen. Om James Cameron maar even te quoten: ''The soup's kind of been pissed in a little bit by other filmmakers''

3. Bumblebee lijkt Michael Bay's stijl achterwege te hebben gelaten. Maar het lijkt mij toch frustrerend als alle spin-offs voortdurend met zijn films rekening moeten blijven houden.

4. Pirates of the Caribbean is voor mij een attractie die nooit verveeld. Ik heb mij prima met de afgelopen 5 films vermaakt, van mij mogen ze er nog 5 bij maken.

5/6. Het aantal Star Wars en DC Comics films zou teruggeschroefd moeten worden. Er worden allemaal projecten aangekondigd, maar er wordt nergens over nagedacht. Er ontbreekt een planning en algehele visie.

nieuwslaatste nieuws

meest populair