Zes filmreeksen in de gevarenzone!

Zes filmreeksen in de gevarenzone!

Van Star Wars tot Terminator.

Filmreeksen als het Marvel Cinematic Universe, The Conjuring Universe, Fast & Furious en de al langer aanwezige Mission: Impossible en James Bond reeksen weten doorlopend sterk te presteren. Maar er zijn ook reeksen die het minder sterk doen, of gewoon slecht. Hieronder zes filmreeksen die zich in de gevarenzone bevinden.

#6. Star Wars

Walt Disney kocht in 2012 Lucasfilm en kreeg daarmee de rechten van Star Wars in handen. Na het succesvolle The Force Awakens (2015) en de nette solofilm Rogue One: A Star Wars Story (2016) liep het succes een deuk op met het financieel prima presterende, maar flink bekritiseerde The Last Jedi (2017). Met Solo: A Star Wars Story (2018) werd een behoorlijk dieptepunt bereikt. De film werd zwak ontvangen en flopte aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Lucasfilm zette lopende spin-offs in de ijskast en richt zich na Episode IX (2019) waarschijnlijk op een compleet onbekend Star Wars-universum.


#5. DC Filmuniversum

Ondanks dat Warner Bros. financiële successen boekte met Suicide Squad (2016) en Wonder Woman (2017) wordt de reeks continu omringd door negatieve berichtgeving. Regisseurs vertrekken, films worden geschrapt en er zouden tientallen projecten in ontwikkeling zijn terwijl er slechts drie films officieel zijn aangekondigd. Tevens lijkt het huidige management zijn zinnen te hebben gezet op een alternatieve route, met bijvoorbeeld losstaande films rond bekende personages. Te starten met Joker in 2019. Wie weet brengt de nieuwe invalshoek meer succes.


#4. Pirates of the Caribbean

Deze filmreeks trapte af met The Curse of the Black Pearl (2003) en kreeg tot op heden vier financieel succesvolle vervolgen. Ondanks de matige ontvangst zou een zesde deel logisch zijn, maar de kans op medewerking van hoofdrolspeler Johnny Depp lijkt vrij klein. Daarnaast was het meest recente deel, Dead Men Tell No Tales (2017), financieel gezien niet zo succesvol als de voorgangers. Wel was er een aanwijzing tot een vervolg. Dus wie weet...


#3. Transformers

Net als de nummer één in deze lijst lijkt deze franchise in te zetten op het aankomende deel. Na het verhoudingsgewijs toch erg zwak presterende The Last Knight (2017) verschijnt eind dit jaar de solofilm Bumblebee. Mogelijk is het een reboot voor de franchise, mogelijk een afsluitend deel. De voor 2019 geplande zevende film werd eerder dit jaar geschrapt. Een compleet nieuw concept zou de oplossing kunnen zijn.


#2. Terminator

Na de twee succesvolle films van James Cameron schoot deze franchise alle kanten op. Er verscheen een zwak derde deel, een prequelfilm en een soort van reboot. De tijdslijnen werden in ieder geval alle kanten opgegooid. Eind volgend jaar verschijnt er een nieuwe film die alle vervolgen op Terminator 2 negeert en een groot voordeel is dat Cameron weer betrokken is. De grootste vraag is of het publiek nog wel zin heeft in een zoveelste poging die de reeks moet doen herleven voor een nieuwe trilogie.


#1. Alien

Na Alien Resurrection (1997) verschenen de twee gekraakte AvP cross-over films. Daarna kwam in 2012 de al wat matig presterende eerste prequelfilm Prometheus uit, welke in 2017 werd opgevolgd door Alien: Covenant. Er moe(s)ten nog een of meer prequelfilms volgen, die moeten gaan aansluiten op het origineel Alien uit 1979. Deze lijken er niet te gaan komen, net als de al eerder aangekondigde vijfde Alien-film van Neill Blomkamp. Zeker met de overname van Disney valt te bezien of de reeks ooit nog tot leven komt.



NieuwsFilm

meest populair