Wolverine-loze 'Dark Phoenix' peperduur; andere X-Men films geschrapt?

Wolverine-loze 'Dark Phoenix' peperduur; andere X-Men films geschrapt?

2019 lijkt het laatste jaar van het huidige X-Men filmuniversum.

Het in 2016 verschenen X-Men: Apocalypse had een flink prijskaartje met 178 miljoen dollar, maar dit zesde deel in de saga-reeks bleek geen doorslaand succes. De ontvangst was mager, de opbrengst 200 miljoen dollar lager dan bij X-Men: Days of Future Past uit 2014. Toch lijken de kosten voor het zevende deel X-Men: Dark Phoenix de pan uit te rijzen.

De totale productiekosten voor Dark Phoenix zou volgens Observer uitkomen rond de 200 miljoen dollar. De enorme kosten zijn waarschijnlijk vooral te danken aan de enorme cast, vermoedelijk nog meer visuele effecten en prijzige reshoots van naar verluidt 10 miljoen dollar. En die ongeveer 200 miljoen dollar is een stuk meer dan de wel erg succesvolle twee meest recente X-Men spin-off films Logan en Deadpool 2 die ieder zo'n 100 miljoen dollar kostten om te maken en beter scoorden dan Apocalypse.

Wolverine-loos
Overigens wordt Dark Phoenix de eerste X-Men film zonder Wolverine. Met Logan uit 2017 nam Hugh Jackman afscheid van de franchise, en de kans is onwaarschijnlijk dat er een opvolger wordt aangekondigd. Ook in alle andere X-Men films was Jackmans Wolverine op één of andere manier te zien.


De rest gecanceld?
Los van het voor later dit jaar geplande The New Mutants lijken alle andere X-Men / Marvel-projecten te zijn gecanceld. Een SuperBroMovies-schrijver meldde via Twitter dat de eerder aangekondigde titels Gambit en Doctor Doom officieel dood zijn en dat X-Force heel onwaarschijnlijk lijkt. Deadpool-bedenker Rob Liefeld reageerde teleurgesteld en noemde X-Force het kind van de rekening van de Disney/Fox-merger. Kortom, de kans is groot dat het huidige X-Men filmuniversum na 2019 verleden tijd is.



NieuwsFilm

meest populair