Algemeen

Wolverine-loze 'Dark Phoenix' peperduur; andere X-Men films geschrapt?

2019 lijkt het laatste jaar van het huidige X-Men filmuniversum.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het in 2016 verschenen X-Men: Apocalypse had een flink prijskaartje met 178 miljoen dollar, maar dit zesde deel in de saga-reeks bleek geen doorslaand succes. De ontvangst was mager, de opbrengst 200 miljoen dollar lager dan bij X-Men: Days of Future Past uit 2014. Toch lijken de kosten voor het zevende deel X-Men: Dark Phoenix de pan uit te rijzen.

De totale productiekosten voor Dark Phoenix zou volgens Observer uitkomen rond de 200 miljoen dollar. De enorme kosten zijn waarschijnlijk vooral te danken aan de enorme cast, vermoedelijk nog meer visuele effecten en prijzige reshoots van naar verluidt 10 miljoen dollar. En die ongeveer 200 miljoen dollar is een stuk meer dan de wel erg succesvolle twee meest recente X-Men spin-off films Logan en Deadpool 2 die ieder zo'n 100 miljoen dollar kostten om te maken en beter scoorden dan Apocalypse.

Wolverine-loos
Overigens wordt Dark Phoenix de eerste X-Men film zonder Wolverine. Met Logan uit 2017 nam Hugh Jackman afscheid van de franchise, en de kans is onwaarschijnlijk dat er een opvolger wordt aangekondigd. Ook in alle andere X-Men films was Jackmans Wolverine op één of andere manier te zien.


De rest gecanceld?
Los van het voor later dit jaar geplande The New Mutants lijken alle andere X-Men / Marvel-projecten te zijn gecanceld. Een SuperBroMovies-schrijver meldde via Twitter dat de eerder aangekondigde titels Gambit en Doctor Doom officieel dood zijn en dat X-Force heel onwaarschijnlijk lijkt. Deadpool-bedenker Rob Liefeld reageerde teleurgesteld en noemde X-Force het kind van de rekening van de Disney/Fox-merger. Kortom, de kans is groot dat het huidige X-Men filmuniversum na 2019 verleden tijd is.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Jammer. Begrijpelijk voor de x-men reeks. Laat die even rusten en kom met n x-force film en een film over Cable.

Mav Damian

Avatar

Ik hoop dat ze nog wel een R rated Deadpool film maken.

GreenHornet

Avatar

X-Men: Dark Phoenix had nooit gemaakt moeten worden.

Lord Bono

Avatar

Het huidige x-men universum stelt toch niet meer zoveel voor, op Deadpool na. Dus prima dat Disney/Marvel een reboot gaat doen!

Rich Art

Avatar

Toch bijzonder dat iedereen er maar van uitgaat dat Deadpool door Disney aan de kant zal worden geschoven... De films zijn enorm succesvol, dus het lijkt me sterk dat Disney daar niks mee zal gaan doen.

Mas7

Avatar

Ik zit totaal niet op Dark Phoenix te wachten.

Ik wacht op de totale reboot van Disney/Marvel. Snel afronden die zooi en maak er een mooi én kloppende serie van!

Ang3l

Avatar

Hoe zeer ik ook gesteld ben op Gambit, blij dat dit project (na zoveel jaren proberen) dood is. Channing... echt... nee.

SunChaser

Avatar

Dark Phoenix komt niet in Westerse bios. Azië wellicht. Hier op Disney Plus

Maac

Avatar

Ik vind X-Men als geheel niet geslaagd, maar Hugh Jackman vervangen wordt een zware pil om te slikken als er ooit een reboot komt. De meeste mensen zullen deze franchise echter wél geslaagd vinden, dus het lijkt me geen slecht idee het waardig af te sluiten. Nu doorsukkelen met films als The New Mutants gaat deze reeks niet ten goede komen in ieder geval.

Een reboot kan in de toekomst altijd nog en als ze slim zijn gebruiken ze de MCU-formule, waarbij ze het universum langzaam opbouwen om uiteindelijk naar een X-Force film te werken. Het zou lekker zijn als dit geheel R-rated zou worden (zie Logan), but I don't want to push my luck.

Colruiter

Avatar

Dark Phoenix lijkt een zinloze film te worden, omdat iedereen toch weet dat het universum afgesloten is. Het is jammer dat het afgesloten wordt met de Dark Phoenix-saga, want dan kan het verhaal weer niet meer gebruikt worden in het MCU... toch niet direct... Hopelijk is Dark Phoenix geen ramp.

Artificialis

Avatar

Misschien is het ook maar beter dat het hierna voorbij is. X-Men: Dark Phoenix wordt ongetwijfeld een aardige afsluiting van de franchise. Het is een mooie langlopende filmreeks geworden, maar het is tijd voor een nieuwe start. Op Hugh Jackman na heb ik er inmiddels vrede mee dat alle personages in het Marvel Cinematic Universe gerecast zullen worden.

Sunspot

Avatar

Het werkt ook gewoon niet zo goed als met de oude cast.

Ze hadden echt moeten stoppen na DoFP, zo mooi was dat gedaan, afsluiter.

Vind de nieuwe trailers wel goed, maar ik ben meer in, omdat Magneto en Xavier, Beast erin zitten, de acteurs, hoe ze de rollen omarmen.

De rest is gewoon niet veel soeps.

Denk dat het over is voor huidige cast, misschien dat Disney Fassbender (magneto) en McAvoy (Xavier) gaan hercasten, zijn top castings en dan heel misschien Hault (beast) nog.

Rest zie ik verdwijnen, zelfs Sophie Turner, GoT is ook bijna voorbij en wat heeft ze ernaast gedaan om een 2e Jennifer Lawrence te zijn, in de buurt.

Maar nog steeds jammer dat het naar Disney gaat, hoop dat ze nu echt iets anders mee gaan doen, met XMen, niet weer een soort herhaling Ávengers plz!

Sunspot

Avatar

@Rich Art

Ik denk dat Disney verantwoordelijk is voor de PG-13 versie van Deadpool, welke zwaar is gaan falen.

Denk dat Disney zeker overweegt om Deadpool kindvriendelijk te maken, ze hebben het al geprobeerd denk ik dus.

Ze kunnen wel zeggen dat kinderen het dan in de bios kunnen zien, maar is bullshit.

kokosnoot

Avatar

Denk dat Disney ooit nog wel een reboot zal doen met de x-men maar dan met hele nieuwe plots en cast. Tot die tijd..game over!

Civilian Supreme

Avatar

Dofp was een goede afsluiter geweest, na het slechte Apocalypse wordt deze helemaal de doodsteek voor de franchise.

nieuwslaatste nieuws

meest populair