Poll

Poll: Wie wint de Oscar voor Beste film?

Wordt het een verrassing, of toch de (grote) favoriet?

door Bram de Groot om 15:53 in Poll
Eerder deze week werden de nominaties voor de Oscars onthuld, uiteraard ook die voor Beste film! Er werden acht films genomineerd en het meenemen van de Marvel-film Black Panther houdt de boel flink bezig. Maar gaat de film van regisseur Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) de belangrijkste Oscar ook daadwerkelijk binnenslepen? Of is het één van de andere mooie titels?

De acht genomineerde films - inclusief Rotten Tomatoes-score - zijn BlacKkKlansman (95 procent), Black Panther (97 procent), Bohemian Rhapsody (62 procent), The Favourite (93 procent), Green Book (82 procent), Roma (96 procent), A Star Is Born (90 procent) en Vice (65 procent). Bij de Golden Globes pakten Bryan Singers Bohemian Rhapsody en Peter Farrelly's Green Book nog de hoofdprijzen, maar bij velen is Netflix en Alfonso Cuaróns Roma de (grote) favoriet.

Hieronder vragen we naar jouw mening, met de vraag 'Welke film wint volgens jou de Oscar voor Beste film?' Er wordt dus NIET gevraagd om jouw persoonlijke favoriet door te geven!!23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Alleen Green Book was erg vermakelijk. De overige films stelden allemaal teleur.

Zelden zo'n slecht filmjaar gehad als 2018!

Mav Damian

Avatar

Roma of The Favourite. Één van die twee.

David Mills

Avatar

Heb er pas 4 gezien en A star is born was voor mij de beste. Roma met heel veel moeite doorheen gekomen, Blackkklansman zeer vermakelijk en over black panther is voldoende gezegd. Inderdaad niet een al te best filmjaar

SunChaser

Avatar

Er zijn vier films genomineerd voor beste film waarbij de regisseur geen nominatie heeft gekregen. In 91 jaar Oscar won slechts 4x een film waarbij de regisseur geen nominatie had. Laatste keer was Argo. In het geval van BoRhap is het logisch maar geen Farelli of Cooper kan juist zorgen voor extra stemmen. Greenbook verdient t alleen al omdat als je komt van pies en poep comedies je nu drama doet je van ver komt.

De Afleck factor.

Ang3l

Avatar

A Star is Born is leuk, beter dan verwacht, maar geen parel.

Master Of Films

Avatar

Met BlacKkKlansman, The Favourite, Green Book, Roma & A Star Is Born heb ik werkelijk geen idee.

Dus ik hoop echter op buitenbeentje Black Panther, al was alleen maar om de redenen wat Frietgezicht eerder gaf. Dan wordt niet alleen genieten van (felle?) discussies op Filmtotaal, maar ook in andere hoeken van internet.

Darthmar

Avatar

Maar 2 gezien van de 8 dus ik kan naar mijn mening geen stem geven.

Frietgezicht

Avatar

Black Panther!

Laten we het hopen mof!

Goku32

Avatar

Bohémian wint de Oscars de rest is allemaal wat minder. Kwa toppers is dit echt een slecht film jaar geweest 2018 als ik zo naar dit lijstje kijk

Scheerzeep

Avatar

Ik hoop 'A Star Is Born' :D

tommieman

Avatar

Ik heb de helft nog niet gezien
Moet eerst voor Friet 5 seizoenen the Wire kijken . Daarna kom ik weer aan films toe .
En dan ook nog elke avond voetbal op tv

Bobby Z

Avatar

Bohemian Rhapsody is volgens mij de grootste kanshebber.
Als het beeldje naar Wakanda zou vertrekken zal dit een inderdaad iets teweeg brengen . Is Black panter de beste marvel film laat ik in het midden persoonlijk gaat mijn voorkeur naar infinity war .

Xenolicker

Avatar

Venom! (Ik ga er vanuit dat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences hun fout inziet, en het beeldje alsnog toekent aan enige film die het verdient)

tk1989

Avatar

Als je de historie bekijkt zouden alleen The Favourite, Roma, Vice en BlackKklansman kans maken. Ik denk de laatste maar ik hoop op de eerste

horizon

Avatar

Darthmar:
lees de opdracht: het is niet wat wij ervan vinden. Het is gewoon gokje wagen over wat Oscar comitee ervan gaat vinden.

Dus in de poll is niet naar onze mening over de films gevraagd. :P

BlackPowerWolf

Avatar

Black Panther, een prima film, maar zeker niet goed en al helemaal niet de 'beste' superheldenfilm 'ever' zoals velen op het internet beweren. Ik weet dat het om politieke redenen een gevoelig onderwerp is, maar de recensies en reacties die ik gehoord heb en gelezen (ook hier) deden echt een spektakel van jewelste schetsen! Ik vond het zo enorm tegenvallen, op basis van de reacties en recensies. Een standaard verhaaltje en niet eens zo goed uitgewerkt. Acteerwerk was ook niet echt bijster goed. Als Black Panther wint dan neem ik de oscars niet meer serieus. Nee dat is niet omdat ik antimarvel films ben, zeker niet zelfs!
Er zijn zoveel betere marvel en superhelden films kom op.

Bohemian Rhapsody is fanfavourite dat begrijp ik opzich wel toch vind ik ook Green Book en Roma best in de buurt komen van de winst (naar mijn mening), maar ik zou denk ik mijn geld inzetten op Bohemian Rhapsody.
Ik zou het wel leuk vinden als een superhelden film een keer een oscar wint, met een goede argumentatie heh (die politieke bullshit over rassen ben ik behoorlijk zat), hopelijk breekt dat het ijs voor de superheldenfilms die volgen!

Thebirds

Avatar

Green book of Roma

Frietgezicht

Avatar

@ Tommie, hoe ver ben je met The Wire?

chefry1983

Avatar

Ik heb gekozen voor Bohemian rapsody

Tycho Nestoris

Avatar

The Favourite of Roma. De andere films zie ik weinig kans maken.

NieuwsFilm

meest populair