[UPDATE] Kaskraker 'Avengers: Endgame' dendert door: al op $1,5 miljard!

[UPDATE] Kaskraker 'Avengers: Endgame' dendert door: al op $1,5 miljard!

Binnen slechts een week in de Box Office Top 10 aller tijden.

Afgelopen maandag ging het weer hard met de ticketverkoop voor Avengers: Endgame. De kaskraker van Marvel Studios haalde wereldwijd zoveel op dat de fim al binnen een week in de box office top tien aller tijden staat! Tussendoor slachtofferde Endgame de megaflop Hellboy.


UPDATE: Endgame haalde dinsdag in de States $33,4 miljoen op en nog eens $105,3 miljoen buiten de States. Dit komt vooral doordat er in China een feestdag was en dat zorgde voor een omzet van $74,0 miljoen. In totaal staat de film nu op bijna $1,5 miljard en als dit zo doorgaat dan wordt de totaalscore van Avengers: Infinity War aankomend weekend al gepasseerd. Nu staat Endgame op nummer 8 in de box office aller tijden. Morgen passeert de vierde Avengers-film waarschijnlijk de totaalscore van The Avengers uit 2012.

Met een enorme maandagomzet van $36,9 miljoen in de States en $82,2 miljoen daarbuiten staat de MCU-film ondertussen op $1.342,6 miljoen. Hiermee staat de film op de nummer tien in de box office top 10 aller tijden. Morgen staat Endgame mogelijk al op nummer acht, als er minimaal $65 miljoen wordt opgehaald. Dan worden franchisetitels Black Panther (2018) en Avengers: Age of Ultron (2015) gepasseerd. Deze films noteerden respectievelijk $1.346,9 miljoen en $1.405,4 miljoen.

Hellboy vermorzeld
Afgelopen weekend bleek de superheldenfilm Hellboy het grootste slachtoffer van de zegetocht van Endgame. Na een al uitermate zwak debuut ($12,0 miljoen) en een flinke terugval in het tweede weekend ($4,0 miljoen) moest de megaflop maar liefst 91 procent inleveren en kwam niet verder dan ruim 3,5 ton in dollars. Overigens moest op DC's Shazam! fors inleveren, min 66.1%. Hellboy had mogelijk beter vast kunnen houden aan de eerder geplande januari-release. Wereldwijd staat de $50 miljoen kostende film op een kleine 40 miljoen dollar.

Voorspelling aankomend weekend
Endgame dendert ondertussen lekker verder. De film van Anthony en Joe Russo tilt de totaalopbrengst van het Marvel Cinematic Universe vandaag boven de $20 miljard en lijkt in de States in het tweede weekend uit te komen op een opbrengst van $180 - 200 miljoen. Dit zou flinke verbetering zijn van het record van Star Wars: The Force Awakens die in 2015 maar liefst $149,2 miljoen ophaalde in het tweede weekend.



NieuwsFilm

meest populair