5 goede superheldenfilms die nu op Netflix staan

5 goede superheldenfilms die nu op Netflix staan

Van Spider-Man tot Batman!

Fans van superheldenfilms komen momenteel flink aan hun trekken op Netflix. De streamingdienst heeft namelijk een aantal mooie titels uit dat genre in zijn catalogus staan. Hieronder presenteren we een overzicht van de vijf beste superheldenfilms die momenteel op Netflix staan.

Spider-Man: Homecoming (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, e.a.
Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016) keert Peter Parker terug naar zijn oude leventje en gaat hij gewoon weer naar school. Wanneer New York bedreigd wordt door een groep criminelen met geavanceerde wapens en een slechterik genaamd de Vulture, grijpt hij dit als kans aan om zich te bewijzen als superheld tegenover zijn mentor Tony Stark. Recensent Thierry Verhoeven gaf Spider-Man: Homecoming 4 sterren en omschreef het spel van hoofdrolspeler Tom Holland als 'verfrissend'.

The Dark Knight (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Heath Ledger, Gary Oldman, e.a.
Als Batman met behulp van politieagent Jim Gordon en openbaar aanklager Harvey Dent Gothams criminele circuit probeert te ontmantelen, dreigt een nieuwe psychopathische superschurk genaamd de Joker hun goede daden te saboteren. Recensent Kaj van Zoelen gaf The Dark Knight een topbeoordeling van 5 sterren en omschreef de film als 'de beste stripverfilming tot nu toe en een van de betere misdaadfilms van dit decennium'.

Wonder Woman (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, David Thewlis, e.a.
Een verwoestende oorlog in de mensenwereld doet de op het verborgen Amazonen-eiland Themyscira geboren krijgsheldin Wonder Woman besluiten om in te grijpen. Wonder Woman is een leuke film vol geinige humor en sterke scènes. Recensent Martijn Hamerling gaf de film 4 sterren en omschreef deze als 'een ongeveinsde actiefilm en de verlate franchisestarter die het DCEU altijd al wilde'.

Venom (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, e.a.
In Venom wordt het lichaam van onderzoeksjournalist Eddie Brock overgenomen door een buitenaards wezen dat hem superkrachten geeft. De twee besluiten samen te werken om een schimmig en levensgevaarlijk project van een zakenman te stoppen. Venom is een doorsnee superheldenfilm. Simpel, maar vermakelijk. Recensent Martijn Hamerling gaf de film 2,5 ster en omschreef Venom als 'een matige film met een titelheld die visueel helemaal klopt'.

Man of Steel (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, e.a.
De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt door aardse ouders geadopteerd en krijgt de naam Clarke. Als kind ontdekt hij dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde bedreigd wordt door een fantast van zijn thuisplaneet, staat hij op als superheld Superman. Man of Steel heeft de kenmerkende visuele stijl van Zack Snyder. Recensent Yara Plasman gaf de film 3,5 ster en omschreef deze als 'pompeus, maar verfrissend'.

NieuwsFilm

meest populair