Netflix

5 goede superheldenfilms die nu op Netflix staan

Van Spider-Man tot Batman!

door Jeffrey Kouters om 13:58 in Netflix
Fans van superheldenfilms komen momenteel flink aan hun trekken op Netflix. De streamingdienst heeft namelijk een aantal mooie titels uit dat genre in zijn catalogus staan. Hieronder presenteren we een overzicht van de vijf beste superheldenfilms die momenteel op Netflix staan.

Spider-Man: Homecoming (2017)
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, e.a.
Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016) keert Peter Parker terug naar zijn oude leventje en gaat hij gewoon weer naar school. Wanneer New York bedreigd wordt door een groep criminelen met geavanceerde wapens en een slechterik genaamd de Vulture, grijpt hij dit als kans aan om zich te bewijzen als superheld tegenover zijn mentor Tony Stark. Recensent Thierry Verhoeven gaf Spider-Man: Homecoming 4 sterren en omschreef het spel van hoofdrolspeler Tom Holland als 'verfrissend'.

The Dark Knight (2008)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Heath Ledger, Gary Oldman, e.a.
Als Batman met behulp van politieagent Jim Gordon en openbaar aanklager Harvey Dent Gothams criminele circuit probeert te ontmantelen, dreigt een nieuwe psychopathische superschurk genaamd de Joker hun goede daden te saboteren. Recensent Kaj van Zoelen gaf The Dark Knight een topbeoordeling van 5 sterren en omschreef de film als 'de beste stripverfilming tot nu toe en een van de betere misdaadfilms van dit decennium'.

Wonder Woman (2017)
Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot, Chris Pine, David Thewlis, e.a.
Een verwoestende oorlog in de mensenwereld doet de op het verborgen Amazonen-eiland Themyscira geboren krijgsheldin Wonder Woman besluiten om in te grijpen. Wonder Woman is een leuke film vol geinige humor en sterke scènes. Recensent Martijn Hamerling gaf de film 4 sterren en omschreef deze als 'een ongeveinsde actiefilm en de verlate franchisestarter die het DCEU altijd al wilde'.

Venom (2018)
Regie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, e.a.
In Venom wordt het lichaam van onderzoeksjournalist Eddie Brock overgenomen door een buitenaards wezen dat hem superkrachten geeft. De twee besluiten samen te werken om een schimmig en levensgevaarlijk project van een zakenman te stoppen. Venom is een doorsnee superheldenfilm. Simpel, maar vermakelijk. Recensent Martijn Hamerling gaf de film 2,5 ster en omschreef Venom als 'een matige film met een titelheld die visueel helemaal klopt'.

Man of Steel (2013)
Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, e.a.
De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt door aardse ouders geadopteerd en krijgt de naam Clarke. Als kind ontdekt hij dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde bedreigd wordt door een fantast van zijn thuisplaneet, staat hij op als superheld Superman. Man of Steel heeft de kenmerkende visuele stijl van Zack Snyder. Recensent Yara Plasman gaf de film 3,5 ster en omschreef deze als 'pompeus, maar verfrissend'.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Geen ‘Watchmen’ maar wel o.a. Venom.
HAHAHAHA

Rohieth

Avatar

Venom en Man of Steel 'goede' superheldenfilms???
Netflix moet wel een heel armoedig filmaanbod hebben dan.

En wel The Dark Knight, maar geen Batman Begins en The Dark Knight Rises? Je kan dus helemaal geen filmmarathon houden, ow sorry 'bingen'.

Blij dat ik er geen abonnement op heb.

chefry1983

Avatar

Ik heb me uitstekend vermaakt met wonder woman en man of steel. Maar venom vond ik matig.
The dark knight blijft natuurlijk een meesterwerk

STYD

Avatar

Geen watchmen en Dark knight Rises. Het is mij ook een raadsel waarom WW een 4 heeft gekregen. Ik heb de film niet eens kunnen afkijken, vond de film vrij matig.

RoberPaulsen

Avatar

@Rohieth misschien eerst even het artikel lezen. Dit zijn volgens FT de beste superheldenfilns die nu op Netflix staan, de films die jij noemt staan er wel degelijk op alleen niet in deze top 5.
Je kan dus gewoon een abo afsluiten

Jaws

Avatar

redelijke tot toppers. Venom vond ik niet veel, en spidey ook minder. the dark night is een topper.

Rohieth

Avatar

@RoberPaulsen

The Dark Knight Rises staat er inderdaad op. Maar Batman Begins dan weer niet.

Geen enkel franchise is compleet.

Goku32

Avatar

Venom is een leuke film vind ik hopelijk word deel 2 beter. Maar ik kan wel 10 betere superhelden films opnoemen nedflix

nd90

Avatar

Merendeel is matig, op dark knight en spiderman na.
Mis vooral V for Vendetta


Master Of Films

Avatar

STYD "Het is mij ook een raadsel waarom WW een 4 heeft gekregen."
Als karakter met de kernwoorden heldin en sterke vrouw is WW vele malen beter dan Captain Marvel.
De 3e akte van WW is wel een probleem, dat is typisch een WB coperate besluit geweest om zoiets banaals te maken.

Jesse2005

Avatar

@Rohieth
Dark night rises staat wel op netflix

NieuwsFilm

meest populair