Netflix

De 5 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)
Regie: Vince Gilligan | Cast: Aaron Paul, Jesse Plemons, Krysten Ritter, e.a.
El Camino is het filmvervolg op de populaire serie Breaking Bad. Jesse Pinkman, de rechterhand van de overleden drugstycoon Walter White, moet na zijn dramatische ontsnapping in de finaleaflevering zijn verleden onder ogen komen om nog iets van zijn toekomst te kunnen maken. Voor alle Breaking Bad-fans is deze film dit weekend de ultieme traktatie.

Jaws (1975)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, e.a.
In Jaws terroriseert een reusachtige witte haai het normaal zo rustige dorpje Amity. Een sheriff, oceanograaf en oude haaienjager besluiten samen in actie te komen om het bloeddorstige beest uit te schakelen. Jaws is een klassieke horrorfilm, gemaakt door topregisseur Steven Spielberg. Na het zien van de film durf je waarschijnlijk niet meer alleen het water in.

Les Misérables (2012)
Regie: Tom Hooper | Cast: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, e.a.
Les Misérables, de bekende roman van Victor Hugo, werd eerder al bewerkt tot een succesvolle musical. Ook deze verfilming volgt het verhaal van Jean Valjean, die zich in het negentiende eeuwse Frankrijk maar moeilijk weet los te worstelen van zijn verleden. Les Misérables is een groots opgezette musicalfilm met een cast die zowel acterend als zingend overtuigt.

Dawn of the Dead (2004)
Regie: Zack Snyder | Cast: Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, e.a.
In Dawn of the Dead wordt Amerika na een pestuitbraak overspoeld met kannibalistische zombies, die zich maar moeilijk laten doden. Een kleine groep overlevenden slaat op de vlucht en houdt zich schuil in een verlaten winkelcentrum. Zack Snyder, bekend van onder meer Justice League, levert met deze film een prima horrorremake vol twists, satire en zombiedreiging.

Insidious: The Last Key (2018)
Regie: Adam Robitel | Cast: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, e.a.
In Insidious: The Last Key, alweer het vierde deel in de succesvolle horrorfranchise, keert parapsychologe Elise Rainier terug naar haar ouderlijk huis om onderzoek te doen naar de onverklaarbare dingen die daar plaatsvinden. Insidious: The Last Key opent opnieuw de deuren naar de geestenwereld, dus dat betekent opnieuw veel gegriezel en jumpscares.


En verder onder meer...

Actie
Kick-Ass 2 (2013)
Green Zone (2010)

Animatie
The Tale of Despereaux (2008)
Shrek (2001)

Drama
The Bling Lagosians (2019)

Familie
De Dolle Tweeling 3 (2013)

Horror
The Influence (2019)

Horrorkomedie
Shaun of the Dead (2004)

Komedie
American Pie: The Naked Mile (2006)
The Nutty Professor (1996)

Misdaad
The Forest of Love (2019)
Roman J. Israel, Esq. (2017)

Musical
Billy Elliot (2000)

Romkom
Definitely, Maybe (2008)
Love Actually (2003)

Sciencefiction
Paul (2011)
Back to the Future 3 (1990)

Thriller
Fractured (2019)
The Purge (2019)

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Off Topic:

Nieuwe trailer Charlie's Angels.

Moviemagic

Avatar

In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit ...


Wat is eigenlijk het criterium waarin een film als beste wordt aangemerkt?

Dawn of the dead 2004 blijft een topper. Deze kan ik blijven kijken. Shaun of the Dead ook erg leuk. Er zitten deze week wat pareltjes bij.

RoberPaulsen

Avatar

Ik hoor hele goeie verhalen over El Camino en vind de stijl van de series ook erg mooi dus die ga ik zeker kijken dit weekend.
Verder is Shaun of the Dead echt een leuke film

John Wayne

Avatar

Billy Elliot is geen musical, maar wel een topfilm.
Is overigens een goede week met prima toevoegingen.

geekalert

Avatar

SHAUN OF THE DEAD!!!

Goku32

Avatar

EL camino geweldige echt heel cool

Spider-fan

Avatar

Blijft me echt altijd verbazen dat de Dawn of the Dead remake zo goed gevonden wordt. Het is één van de best ontvangen horror-remakes ooit.
Ik heb hem nog eens gekeken, maar ik zie niet wat er zo bijzonder aan is. Vermakelijk zeker, maar gewoon niet zo bijzonder. Je vraagt je dan af wat iedereen erin ziet. Komt het misschien omdat het drama tussen de personages beter is uitgewerkt dan in de gemiddelde horrorfilm? Dit is iets wat The Walking Dead volgens mij ook zo populair maakt. Dan krijg je van die reacties als 'normaal hou ik niet van horror, maar dit vind ik heel goed'.

Sowieso vind ik het niet echt een remake. Het is een zelfde situatie als in het origineel: mensen zitten vast in een winkelcentrum belegerd door zombies. Maar verder is alles anders, geen één van de personages van het origineel zit er nog in (er zijn wel drie korte cameo's van acteurs uit het origineel).
Ik vind de film in tegenstelling tot het origineel ook zo weinig gebruik maken van wat er allemaal mogelijk is met de setting van een winkelcentrum. Het leuke van het hele idee is om in zo'n winkelcentrum met allemaal spullen vast te zitten, waar je normaal voor moet betalen, maar die je nu tot je beschikking hebt. Maar daar wordt zo weinig mee gedaan in de remake. Ook andere hoogtepunten van het origineel missen totaal, zoals de hele inleiding met de helikopter hoe men in het winkelcentrum is gekomen, en de aanval door de motorbende tegen het einde.
Toch als velen een film echt goed vinden, zal er echt wel wat goed aan zijn. Maar hier vind ik het toch moeilijk te zien, afgezien dat het drama tussen de personages redelijk goed uitgewerkt is (al krijgen sommige personages alsnog vrij weinig uitwerking).

Overigens vind ik de CGI ook nog heel slecht, iets waar ik me normaal gesproken nooit zo snel aan erger. Maar de hordes zombies zien er wel heel nep uit.

Goku32

Avatar

Spider fan, dit is een remake dat iets anders probeerde en niet op het origineel wou lijken. En dat is wel geslaagd want de zombies waren veel enger dat ze opeens konden rennen. Dat was wel leuk gedaan.

Pepej

Avatar

Maar waar blijft nu 'You were never really there'?

Vergis ik me nu of werdt die niet hier aan het begin van de vorige maand aangekondigd als 'de topfilms deze maand bij Netflix..

Ik dacht logisch, een Joachim Phoenix film tijdens de release van Joker..

Maar goed elke week een keer gezocht maar niks helaas...

Spider-fan

Avatar

Goku32:

Ja, ik denk dat de film vooral goed gevonden wordt door mensen die het origineel niet kennen of niet goed vonden.
Dat rennen vind ik op zich geen probleem, maar het is een remake van een Romero film en in Romero's films rennen zombie's niet. Ik vind als je echt bijna alles aan een remake verandert wat het origineel kenmerkt, het niet echt meer een remake is. Maar er zijn geen strikte regels over wat je een remake kunt noemen of niet natuurlijk.

Op zich zijn er natuurlijk wel hooggewaardeerde remakes die iets totaal nieuws doen met het bronmateriaal, zoals bijvoorbeeld The Thing of The Fly. Maar dat zie ik bij deze ook niet echt, het is niet een totale herziening van het origineel - wellicht is één van de grootste verschillen dat de zombies rennen, maar of het daarmee nou echt beter wordt. Het is een kwestie van smaak of je rennende of trage zombies juist enger vindt - ik vind juist dat trage spannender - omdat ze geen haast hebben, ze krijgen je toch wel, want ze zijn met zo gigantisch veel.

NieuwsFilm

meest populair