Gelukkige winnaars na het gefaalde DC-filmuniversum

Veel verliezers, maar ook winnaars!

De waslijst films in het DC Extended Universe die in 2014 werd aangekondigd door Warner Bros. werd niet helemaal afgerond. Films als Cyborg, Green Lantern en Justice League: Part 2 werden niet gemaakt. Ondanks het falen van de franchise zijn er ook personages en zaken die als winnaars uit de bus komen.

Ondanks dat veel van het door vooral Zack Snyder opgezette filmuniversum niet doorgaat, worden een aantal elementen uit de reeks meegenomen door de nieuwe bazen achter de reeks. En daar waar zaken sneuvelen, worden nieuwe ideeën geboren. Hieronder de pluspunten van en winnaars na het gefaalde DCEU.


Bekijk de afbeeldingWonder Woman en Aquaman

Waar vooral Batman en Superman lijken geslachtofferd, hebben Justice League-helden Wonder Woman van Gal Gadot en Aquaman van Jason Momoa een grote toekomst. Wonder Woman zien we 2020 met een tweede film (Wonder Woman 1984) en in 2022 verschijnt Aquaman 2. Er moet zelfs een Aquaman spin-off verschijnen: The Trench.

Ook rond The Flash van Ezra Miller zou zomaar een succesvolle reeks kunnen ontstaan, maar de eerste film moet nog officieel aangekondigd worden. De nog titelloze film The Flash zou geregisseerd moeten gaat worden door It-regisseur Andy Muschietti en een release in 2022 lijkt voor de hand liggend.


Bekijk de afbeeldingMargot Robbie's Harley Quinn

De grootste winnaar na het inhoudelijk gefaalde Suicide Squad (2016) is overduidelijk Margot Robbie met haar rol als Harley Quinn. Ze was misschien wel het beste uit de film en ze heeft veel mogen bepalen rond de soort van opvolger Birds of Prey (2020).

In 2021 keert Robbie opnieuw terug als een van de weinige overgebleven personages uit de 2016-Task Force X. Samen met Viola Davis als Amanda Waller, Joel Kinnaman als Rick Flag en Jai Courtney als Captain Boomerang is ze namelijk te zien in The Suicide Squad van regisseur James Gunn, die van de chaos bij Warner (en Disney) profiteerde om een nieuwe teamup-film te kunnen maken onder het DC-label.


Bekijk de afbeeldingVaarwel groots samenhangend "shared universe"

Waar Marvel Studios veel succes weet te boeken met een doorlopend verhaal, heeft Warner Bros. daar zeer veel moeite mee. De opbouw naar de komst van de DC-superschurk Darkseid faalde, maar dit resulteerde ook in iets heel positiefs: een minimale verbinding tussen de uiteenlopende nieuwe verhalen in het "shared universe".

Waar Wonder Woman (2017) een duidelijk herkomstverhaal was, ging Aquaman (2018) verder na de gebeurtenissen in Justice League (2017). Ondanks dat er wel werd verwezen naar de eerdere gebeurtenissen, bleef een echte koppeling uit. Dit was ook te zien in Shazam! die in zijn eigen sub-universum lijkt te blijven met een opbouw naar de komst van Black Adam. Overigens lijkt een nieuwe team-up uiteindelijk onvermijdelijk.


Bekijk de afbeeldingLosstaande low-budget films

Warner Bros. koos in 2018 opvallend voor een losstaande DC-film met het ondertussen zeer succesvolle Joker met topacteur Joaquin Phoenix. De film zou naar verluidt het startschot kunnen zijn voor meer van dergelijke projecten en de reeks zou mogelijk DC Dark of DC Black heten. Een vergelijkbaar project is echter nog niet aangekondigd, al lijkt The Batman (2021) overeenkomsten te hebben wat betreft aanpak.


Lees ook: Grootste slachtoffers van het gefaalde DC-filmuniversums


NieuwsFilm

meest populair